ΚΙΑΤΟ:« Στο ίδιο έργο θεατές» μας λέει το λαϊκό τραγούδι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

ΚΙΑΤΟ:« Στο ίδιο έργο θεατές» μας λέει το λαϊκό τραγούδι


-Οι Δημότες, ο τόπο μας, περνάει μια τραγωδία από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη περιοχή μας ένεκα των πρόσφατων έντονες βροχοπτώσεων.

-Θα σταθούμε όμως στο σοβαρότερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη περιοχή.

-Τον Δεκέμβριο του 2013, λόγω και τότε έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν στη περιοχή μας πολλά και σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, σε όλα τα επίπεδα.

-Κυρίως όμως οι μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη «μεσοποταμία» εκεί δηλαδή που διέρχεται ο ποταμός Κύριλλος. [Συν.ΦΩΤΟ]

-Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή, σε οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, υποδομές , δίκτυα, γέφυρες φρεάτια κ.λ.π. ανατολικά και δυτικά που διέρχεται ο Κύριλλος ποταμός.

-Πέρασαν [5] χρόνια και όπως προαναφέραμε γίναμε στο ίδιο έργο θεατές, με εξαίρεση τη κατασκευή της γέφυρας στη παραλία, που κράτησε [4][ χρόνια.

-Είχαμε ακριβώς τις ίδιες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα, σε μεγαλύτερη έκταση και εντονότερη μορφή και αυτό οφείλεται στους παρακάτω λόγους:

1] Αρχικά δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να κατασκευασθεί νέα γέφυρα στον παράλληλο της Π.Ε.Ο. δρόμο, επί της οδοί Ι. Πολέμη, ώστε ο όγκος των όμβριων υδάτων να διέρχονται τη γέφυρα, χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων.

2]Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ο ποταμός Κύριλλος, όπως και τα άλλα ποτάμια στη περιοχή [Ασωπός -Ελισσώνας- Σελίανδρος ] δεν είχαν καθαριστεί σε βάθος, σε όλο του το μήκος, ώστε να απαλλαγεί από απορρίμματα, δένδρα, κλαριά, χορτάρια, αδρανή υλικά, λάσπη κ.λ.π. τα οποία παρέσυραν οι μεγάλες ποσότητες του νερού που έπεσε, με αποτέλεσμα να «φρακάρει» η γέφυρα της οδού Ι. Πολέμη που έτσι και αλλιώς ήταν πολύ στενή καθόσον ήταν κατασκευασμένη, εδώ και πολλά χρόνια με «κιούγκια» και να καταστραφεί όλη η ευρύτερη περιοχή.

3] Δεν γνωρίζω αν η γέφυρα που κατασκευάσθηκε στον παραλιακό δρόμο, είναι άρτια από τεχνικής πλευράς, όμως και αυτή γέφυρα «φράκαρε» από τα απορρίμματα κ.α. αντικείμενα που προαναφέρθηκαν, με αποτέλεσμα να «περάσει» το νερό πάνω από αυτή, και να καταστραφεί όλη η ευρύτερη περιοχή.

-Οι Δημότες της περιοχής που επλήγησαν σοβαρά και έχασαν περιουσίες, πέρα από το γεγονός των πολύ σοβαρών κινδύνων για την σωματική τους υγεία και ακεραιότητα, ερωτούν τον επικεφαλής και συνολικά τη Δημοτική αρχή, τι ενέργειες έκαναν τόσα χρόνια, από τις υποχρεώσεις που έχουν και απορρέουν από την ιδιότητα που έχουν, προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια καταστροφή;

-Βέβαια απάντηση δεν θα πάρουν, αλλά να είναι βέβαιοι ο επικεφαλής και τα στελέχη της Δημοτικής αρχής δε θα αποφύγουν τις πολιτικές και φυσικά τις ποινικές τους ευθύνες, γι αυτή την τραγωδία που περνάνε οι Δημότες και ο τόπος μας.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad