Tailor made κοστούμι: Τα βασικά χαρακτηριστικά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Tailor made κοστούμι: Τα βασικά χαρακτηριστικά


Sur mesure, bespoke, tailor made. Όπως και να χαρακτηρίσεις ένα χειροποίητο κοστούμι, ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο: Αποτελεί την επιτομή της αντρικής κομψότητας, καθώς είναι ένα κομμάτι επένδυση με διαχρονική αξία.

Σε ποια σημεία όμως διαφέρει από ένα κοστούμι μαζικής παραγωγής;


Οι ώμοι
Είναι τονισμένοι, κάθονται όχι ακριβώς πάνω στους ώμους, αλλά αιωρούνται ελάχιστα εκατοστά πάνω απ' αυτούς. Σαν να δημιουργείται δηλαδή ένα μικρό κενό ανάμεσα στον ώμο και στο σακάκι.

Τα μανίκια
Είναι πιο κοντά. Τελειώνουν μερικά εκατοστά πάνω από τους καρπούς, ώστε να αφήνουν εκτεθειμένο ένα μικρό μέρος της μανσέτας του πουκαμίσου.

Το πέτο
Τα μεγάλα, φαρδιά πέτα επιλέγονται τόσο για τα σταυρωτά σακάκια, όσο και για τα επίσημα, δίκουμπα.

Το ρεβέρ
Το μήκος του παντελονιού είναι επίσης πιο κοντό, ενώ στα μπατζάκια υπάρχει ένα μικρό ρεβέρ, σήμα – κατατεθέν της πλειοψηφίας των sur mesure παντελονιών κοστουμιού.

Το ύφασμα
Το πιο σύνηθες είναι το μαλλί, αλλά και τα μείγματα αυτού με κασμίρι. Για το καλοκαίρι, το λινάρι, όπως επίσης και το cool wool, το ειδικά επεξεργασμένο, δροσερό μαλλί.

Το στυλ
Υπάρχει το αγγλικό και το ιταλικό/ναπολιτάνικο. Το πρώτο είναι πιο βαρύ και παραδοσιακό με στενούς ώμους, φαρδιά μανίκια και με διπλό άνοιγμα στο πίσω μέρος, ενώ το δεύτερο είναι πιο slim και μοντέρνο με μεσάτα, αφοδράριστα σακάκια, χωρίς ανοίγματα και τονισμένους με βάτες ώμους.

Από: Esquire NL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad