Zαχαρόπουλος:Ώρα των μεγάλων και σοβαρών ευθυνών για τη δημοτική αρχή Κιάτου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Zαχαρόπουλος:Ώρα των μεγάλων και σοβαρών ευθυνών για τη δημοτική αρχή Κιάτου


Όπως αναφέρω σε προηγούμενα κείμενά μου, θα φθάσει η ώρα των μεγάλων και σοβαρών ευθυνών, για τον επικεφαλής και στελέχη της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, για τις καταστροφές που σημειώθηκαν πρόσφατα στη πόλη του Κιάτου και τις Τ. Κοινότητες, σε όλα τα επίπεδα των υποδομών, [γέφυρες, δρόμοι, υδρευτικά-αρδευτικά δίκτυα κ.λ.π] σε κατοικίες, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, αυτοκίνητα κ.λ.π. από τις έντονες βροχοπτώσεις.

-Από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής, που πέραν των άλλων συνετέλεσαν στις μεγάλες καταστροφές, είναι η τοξική βόμβα του ΧΥΤΑ Κιάτου.

-Δυστυχώς για τον τόπο μας δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ από τη Δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια, παρά τα μεγάλα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για να αποκατασταθεί ο ΧΥΤΑ και η ευρύτερη περιοχή, που αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα του τόπου μας, για την υγεία των κατοίκων, τη προστασία του περιβάλλοντος, της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα.

-Η ανεξέλεγκτη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κιάτου τα τελευταία χρόνια, από την απόρριψη απορριμμάτων, κυρίως από τον Δήμο Σικυωνίων, δημιούργησαν μια εκρηκτική κατάσταση όχι μόνο στον ΧΥΤΑ και στον περιβάλλοντα χώρο , αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή. [ συν. Φωτο].

-Πολύ σοβαρά προβλήματα πλημμυρών δημιουργήθηκαν κατά μήκος του ποταμού Ελισσώνα, από τα απορρίμματα, χορτάρια, κλαριά δένδρων κ.α. αντικειμένων, σε όλη την ευρύτερη περιοχή μέχρι τη πόλη του Κιάτου, από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

-Μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων, κλαριών, χορταριών κ.α. αντικειμένων, μαζί με τα τοξικά απόβλητα «στραγγίδια» παρασύρθηκαν κατά μήκος του ποταμού, δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα σε δρόμους, γέφυρες, υδρευτικά αρδευτικά δίκτυα, καλλιέργειες κ.λ.π. και κατέληξαν στη θάλασσα στο κέντρο της πόλης του Κιάτου.

Να σημειωθεί ότι δεν προκύπτει καμία μέριμνα από τη Δημοτική αρχή, για καθαρισμό των ποταμών Ασωπού -Ελισσώνα- Κύριλλου και Σελίανδρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

-Οι υπεύθυνοι αυτού του καταντήματος για τον τόπο μας, αυτής της τραγωδίας, να ξέρουν ότι η υγεία των κατοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος, είναι πάνω από τα αξιώματα που κατέχουν.

-Δικιά μας πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, η προστασία του περιβάλλοντος, της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα, για να προστατευθεί και η υγεία των κατοίκων, που είναι το σημαντικότερο αγαθό.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad