Πέφτουν οι μάσκες στο Δήμο Κορινθίων σιγά σιγά. Και η πλάκα συνεχίζεται. - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Πέφτουν οι μάσκες στο Δήμο Κορινθίων σιγά σιγά. Και η πλάκα συνεχίζεται.



Αρκετά νωρίς εντοπίσαμε και σας παρουσιάσαμε δύο βασικές διαστάσεις της άτυπης κουβέντας που γίνεται τελευταία στο Δήμο Κορινθίων και για το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ειδικότερα.

Η πρώτη διάσταση είχε να κάνει με τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της υποβόσκουσας κουβέντας και αναλυτικά υποστηρίξαμε ότι οι βασικοί δημοσίως ομιλούντες και γράφοντες ελάχιστη πραγματική σχέση έχουν με τη Νέα Δημοκρατία τόσο σε βάθος χρόνου, όσο και σε αξιακή - πολιτική βάση. Άνθρωποι με καθαρά περιμετρικά χαρακτηριστικά ως προς τον πυρήνα της ΝΔ ξαφνικά απέκτησαν αξιοζήλευτη εξειδίκευση στα εσωκομματικά της και δυστυχώς για την ίδια αναπτύχθηκαν συνθήκες για να αποκτήσουν αυτοί οι άνθρωποι και ρόλους στο εσωκομματικό πεδίο. Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο αλλά ποτέ ξανά δεν είχε τέτοια ένταση και τέτοια δυνατότητα πρόσβασης σε ανώτερα στεγανά της κομματικής ιεραρχίας. Είναι σημείο των καιρών. Το λίγο ορισμένων κομματικών παραγόντων σε τοπικό αλλά πρωτίστως σε κεντρικό επίπεδο, στα "κεντρικά" όπως λένε μερικοί, από τη μια πλευρά αφήνει κενά και από την άλλη καθιστά αυτούς τους "λίγους" εξαιρετικά ευάλωτους απέναντι σε όσους επιδιώκουν να τους θωπεύσουν για να προωθήσουν τους ιδιοτελείς σχεδιασμούς τους που συνήθως είναι κόντρα στην κοινή παραταξιακή λογική. Είναι αυτοί που ψοφάνε να τους "απογειώνουν" με φράσεις του τύπου "παιχταρά", "κυρίαρχε", "κολοσσέ", "πολυχρονεμένε" και λοιπά. Για τα κενά, είναι γνωστό, η φύση τα μισεί και στη ΝΔ φαίνεται ότι έχουν γίνει ιδιαίτερα πρόθυμοι να τα αφήνουν να γεμίζουν όπως νά 'ναι.


Η δεύτερη διάσταση είναι ταξική. Αναλύσαμε διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι με τις προαναφερθείσες αφετηρίες και ελατήρια, έχτισαν, διοχέτευσαν και εμφύτευσαν στο δημόσιο διάλογο το μύθευμα περί των "δεξιών ελίτ" την ώρα που η κοινή λογική λέει ότι αν θέλει η ΝΔ να επιστρέψει σε τροχιά εκλογικής πλειοψηφίας εκείνο που έχει ανάγκη είναι μια πλατιά κοινωνική βάση και όχι ένα "ελιτίστικο" τραπέζι ταβερνείου ή έστω κάποιο "λόμπι" που θα προωθεί αποκλειστικά τα δικά του συμφέροντα. Μετά από 8 χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ θεωρούμε ότι οι Έλληνες τουλάχιστον έμαθαν να διακρίνουν ποιοι πραγματικά ασχολούνται με τα δικά τους αποκλειστικά συμφέροντα και κατάλαβαν ότι αυτά διατρέχουν οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Το αν έμαθαν να διακρίνουν και τα πρόσωπα στα οποία γαντζώνονται αυτές οι "ελίτ" και τα "λόμπι" θα φανεί στις επόμενες πολλές εκλογικές διαδικασίες. Για το τελευταίο δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως θα μπορούσαμε να πούμε ότι το έχουν μάθει οι περισσότεροι. Θα φανεί. Κοντός ψαλμός.

Θα αναρωτιούνται αρκετοί τι βαρύτητα και τι σημασία μπορούν να έχουν αυτές οι δύο διαστάσεις με τα δημοτικά πράγματα του Δήμου Κορινθίων. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να απασχολούν το δημόσιο διάλογο, ειδικά για μια διαδικασία που αναφέρεται στην καθημερινότητα των πολιτών, στις ανάγκες ενός δήμου, στην καθαριότητα, στην ανεργία, στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του δήμου, στη βελτίωση υποδομών, στην επιδίωξη για μια καλύτερη δημοτική αρχή ή ακόμα και στη διατήρηση της υπάρχουσας αν αυτό κρίνουν οι πολίτες.

Κατά έναν περίεργο τρόπο ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο Δήμο Κορινθίων εδώ και αρκετό διάστημα φαίνεται να κυριαρχούν δύο πράγματα. ΠΡΩΤΟΝ, η κουβέντα για το τι γίνεται στο χώρο της "Δεξιάς". ΔΕΥΤΕΡΟΝ, αν και που θα δώσει χρίσμα η Νέα Δημοκρατία για τις δημοτικές εκλογές.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα παραδοξότητα. Σε έναν δήμο που παραδοσιακά θεωρείται και ήταν πασοκικό προπύργιο, σε μια εποχή που κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και σε μια περίοδο που υποτίθεται η ΝΔ κάνει την υπέρτατη προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων ενόψει εθνικών εκλογών, ε σε αυτόν το δήμο συγκεκριμένα κέντρα έχουν επιδιώξει και πετύχει η βασική καθημερινή δημόσια σκορδοκαΐλα να είναι το αν υπάρξει χρίσμα της ΝΔ, ποιος θα το πάρει και πόσους ΔΕΞΙΟΥΣ έχει ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ επίσης ότι μιλάμε για ένα Δήμο που για να βγει κάποτε "γαλάζιος" δήμαρχος του βγήκε η γλώσσα καμιά εικοσαριά χρόνια, χρειάστηκε να φαγωθούν οι πασόκοι σαν τα σκυλιά και τελικά ο κύκλος έκλεισε με την ανάδειξη εδώ και 13 χρόνια πάλι πασόκου άσχετα αν μετά αυτός έχει κατά περιόδους μεταμορφωθεί από πασιονάριος μέχρι καρατζαφερικός. Τα ίδια περίπου ισχύουν και στις εθνικές εκλογές. Ο Δήμος Κορινθίων είναι από εκείνους που θα μπορεί να βρεθεί στις κάλπες ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ακόμα και αν καταστραφεί ο πλανήτης και ψηφίζουν κολοβακτηρίδια.

Σε αυτόν το δήμο λοιπόν είδαμε να δημοσιεύονται κείμενα για το ότι στο παρελθόν οι δεξιοί έβγαλαν τον Πνευματικό, για το πόσους δεξιούς έχει στον συνδυασμό του ο Σταυρέλης, για το πόσο απήχηση έχει στους δεξιούς ο Χασικίδης, για το τι κάνει η "δεξιά ελίτ", αν αερίζεται, αν φταρνίζεται, μια ανησυχία άλλο πράγμα.

Αν κάποιος εξωτερικός παρατηρητής τα διάβαζε όλα αυτά θα πίστευε εύκολα ότι στην Κορινθία η ΝΔ παίρνει κάτι λιγότερο από 90% και ότι οι Λάκωνες μπροστά στους Κορίνθιους μοιάζουν τουλάχιστον με κουκουέδες μου-λου που έλεγε και ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν.

Η όλη κουβέντα έχει ακόμα περισσότερη πλάκα αν θυμηθούμε ότι όχι πολύ μακριά, το 2014, η βασική ρητορική εναντίον του Νανόπουλου ήταν ότι είχε πολλούς "δεξιούς" στο συνδυασμό του, "πολύ μπλε", ήταν μέλος της ΝΔ, "επιμελητηριακό στέλεχος της Δεξιάς", με γαλάζια φρύδια, μπλε κουστούμι, φόραγε μπλε κάλτσες και γαλάζια πουκάμισα. Όλα αυτά τότε, το 2014, ήταν οι "ρετσινιές" που κόλλαγαν στο Νανόπουλο οι ίδιοι που σήμερα κόπτονται με καθημερινά κείμενα για το τι θα γίνει με το χρίσμα της ΝΔ στο Δήμο Κορινθίων και με τους "δεξιούς" που βγάζουν δήμαρχο.

Αν ήταν βέβαια έτσι τα πράγματα στο Δήμο Κορινθίων, ο Κόλλιας(+), ο Κουίνης(+), ο Δαλακλείδης, ο Πνευματικός πιθανώς δεν θα είχαν γίνει ποτέ δήμαρχοι, για να μην πάμε παλαιότερα και αρχίσουμε τις άγνωστες λέξεις.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ και γίνεται τέτοιος ντόρος για τη "ΔΕΞΙΑ" ;

Οι δύο διαστάσεις που αναφέραμε στην αρχή είναι ενδεικτικές αλλά δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Το ερώτημα παραμένει στην επιφάνεια αν και η απάντηση είναι προφανής, αλλά μέχρι χτες δεν είχαν σκάσει τα σημάδια για να αρχίσουν να πέφτουν οι μάσκες. Διότι όλο αυτό περί προπετάσματος πρόκειται, μια τεχνητή θολούρα για να μπερδευτεί ο κόσμος και κυρίως εκείνοι που δεν ασχολούνται και πολύ για να επεξεργαστούν το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, οι περισσότεροι δηλαδή.

Χτες λοιπόν έσκασε ένα δημοσίευμα στο κορινθιακό διαδίκτυο με τίτλο "Καλλίρης και Νανόπουλος διχάζουν τους Νεοδημοκράτες στο Δήμο Κορινθίων" το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι "αποτέλεσμα αυτού θα είναι μάλλον το αντίθετο  από αυτό που προσδοκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού θα μοιραστούν οι ψήφοι της Νέας Δημοκρατίας στους δύο δεξιούς υποψήφιους Δημάρχους και θα ευνοήσει τον ανεξάρτητο νυν Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό.".

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ! 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ότι και σε αυτή την παράγραφο γίνεται στεντόρεια χρήση της λέξης "δεξιούς", λέξη που υποτίθεται ότι και ο ίδιος ο Μητσοτάκης προσπαθεί να διαχωρίσει από τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να τη διευρύνει. Είναι μια λέξη που ο ίδιος ο Κυριάκος δεν έχει χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ για τον προσδιορισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Το πως γράφτηκε αυτό το δημοσίευμα είναι πράγματι περίεργο γιατί με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια καταγράφει το προφανές που τεχνηέντως εδώ και καιρό ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ να γράψουν οι υπόλοιποι ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΛΙΤ.

Και μάλιστα είναι έτσι γραμμένο που αφήνει και περιθώριο για έναν νέο κύκλο αναλύσεων και διαξιφισμών σχετικά με τη μοιρασιά των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας. Είναι δηλαδή μισοί - μισοί ; 40-60 ; 30-70; 20-80; Και αν είναι ακόμα και μισοί - μισοί τότε βρε παλικάρια γιατί τόσος κόπος για τους δεξιούς που έβγαλαν τον Πνευματικό και τους δεξιούς που είναι "το μισό ψηφοδέλτιο του Σταυρέλη" ; Τι στο καλό θα πάρουν αυτοί βρε σεις άκαρδοι ; Τίποτα ; Ούτε μια ψήφο από τις καπαρωμένες της Νέας Δημοκρατίας ;;; Και τι τελικά "προσδοκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης" βρε καλοί μου αναλυτές ; Βρε μπας και αυτό που προσπαθείτε να μας πείτε είναι ότι και εκείνος είναι τελικά με τον Πνευματικό αλλά δεν το λέει για να μη χάσει και εκείνος τους Νεοδημοκράτες για τους οποίους όλοι κόπτεστε ;

ΠΡΟΣΕΞΤΕ επίσης ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται χωρίς καν να έχει ανακοινώσει κάτι ο ίδιος ο Καλλίρης, χωρίς καν να έχει γίνει κάποια συζήτηση για χρίσμα, χωρίς καν να ξέρουμε αν θα ανακοινωθεί κάποια στήριξη σε πρόσωπο στο Δήμο Κορινθίων από τη ΝΔ, χωρίς να έχει γίνει η οποιαδήποτε δημόσια επίσημη ανακοίνωση ή αναφορά από τη ΝΔ.

Θα μείνουμε εδώ για την ώρα γιατί ακόμα έχουμε να δούμε και να διαβάσουμε ακόμα πολλά.

Το κείμενο αυτό ας το προσέξουν ιδιαίτερα εκείνοι για τους οποίους γίνεται η όλη κουβέντα. Ίσως καταλάβουν και γιατί γίνεται η κουβέντα και γιατί έχει στηθεί όλο αυτό το πανηγυράκι.

Έχουν ακόμα χρόνο να σκεφτούν. Να σκεφτούν κυρίως τι επιθυμούν για τους ίδιους. Γιατί είναι άλλο πράγμα να γίνεσαι ρολίστας από προσωπική επιλογή και άλλο πράγμα να γίνεσαι ρολίστας επειδή έτσι γουστάρισε ένα βράδυ μια παρέα σε κάποια ταβέρνα.


Συνεχίζεται ...


Diogenis-press


ΚΡΖ

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad