ΛΑΚΩΝΙΑ:Συκωτάκια …σολομού - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ:Συκωτάκια …σολομού


Ο Γιάννης Γεροντίδης διευθύνει σε ένα ορεινό χωριό της Λακωνίας μια καθετοποιημένη μονάδα που εκπλήσσει σταθερά με τις νέες gourmet γεύσεις που παρουσιάζει στην αγορά
Αυτή και αν είναι καινοτομία! Όταν άρχισα να γράφω για τα προϊόντα του Γιάννη Γεροντίδη από το Καστόρι της Λακωνίας και τις πηγές του Αγίου Μάμαντος που βρίσκεται το οικογενειακό ιχθυοτροφείο κανείς δεν πίστευε ότι έχουμε στα μέρη μας και σολομό …βουνού! Πέρασε καιρός για να συνειδητοποιηθεί ότι ο καπνιστός σολομός ερχόταν στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων αλλά και στο τραπέζι μας από ένα ορεινό χωριό του Ταϋγέτου με άφθονα πεντακάθαρα νερά.

Όλα αυτά, όμως, είναι κομμάτι μιας ιστορίας καθώς τα πράγματα εξελίσσονται, η γκάμα των προϊόντων διευρύνεται σταθερά και οι διαθέσιμες επιλογές στις γεύσεις αυξάνονται και πληθύνονται… Πρόσφατα, η εταιρεία G Fish παρουσίασε ένα εντελώς νέο προϊόν που απευθύνεται στο κοινό της απαιτητικής γαστρονομίας. Πρόκειται, για το καπνιστό συκώτι σολομού – εκείνου του σολομού από το βουνό όπως λέγαμε!


Λοιπόν, σε μια κομψή γυάλινη συσκευασία μέσα σε λαδάκι βρίσκουμε κομματάκια συκωτιού από τον σολομό. Τώρα, το ενδιαφέρον είναι το πώς τρώγεται. Συνήθως, απλωμένα τα κομματάκια πάνω σε μια χορταστική από χρώματα και γεύσεις πρασινάδα. Αν και ο Γιάννης – ο δημιουργός αυτού του ξεχωριστού μεζέ- το έχει δοκιμάσει και σε μακαρονάδα. Μακαρόνια που να κρατάνε ακόμη – έτοιμα να δεχθούν το περιεχόμενο από το βαζάκι. Λίγα αρωματικά και φρέσκο πιπέρι και το πιάτο είναι έτοιμο. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με ένα επίσης νέο προϊόν του – τον καπνιστό σολομό σε φετάκια. Αν τα μαρινάρουν για λίγες ώρες μέσα σε μια σύνθεση από χυμό αλλά και ξύσμα μοσχολέμονου, μαρμελάδας λεμονιού (δίχως ζάχαρη) και καλού ελαιολάδου και ρίξουμε το μείγμα πάνω στο ζυμαρικό της αρεσκείας μας – μαζί με φρέσκο βασιλικό και φρεσκοκομμένο πιπέρι- το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον κόπο και την επιλογή σας. Και βεβαίως, όταν στρώσετε τραπέζι μην ξεχάσατε να ανοίξετε ένα καλό λευκό κρασί!

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad