Άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Ανακοινώνονται 30 ονόματα και οι περιφέρειες που θα κατεβούν

Μία... dream Team 30 γυναικών που θα κατεβούν υποψήφιες με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, ανακοινώνει η Πειραιώς μέσα στις επόμενες ώρες.

Είναι μια συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να στείλει μήνυμα ανανέωσης την οποία θεωρεί στοιχείο επιβίωσης του κόμματος στο μέλλον. Η ανανέωση αυτή περνάει μέσα και από την αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών, στην αξία και προσφορά των οποίων πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους δείκτες συμμετοχής γυναικών στην πολιτική, ενώ στον ιδιωτικό τομέα αρκετές κάνουν καριέρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει αυτό να το αλλάξει και να ανοίξει τις πόρτες του κόμματος στο νέο αίμα.

Ανάμεσα στα ονόματα που θα ανακοινωθούν είναι: η δικηγόρος Σοφία Νικολάου που κατεβαίνει στην Α' Αθήνας, η δικηγόρος Ζανέτ Καλλαντζάκου στον βόρειο τομέα της Β' Αθήνας, η γιατρός Φανή Πατρή στην Πιερία. Στην Α' Πειραιά κατεβαίνει η Μαρία Καλαγιά, κόρη της δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου Πασχαλίνας Καλαγιά, στον δήμο Πειραιά, η δικηγόρος Σοφία Τόλια στην Καρδίτσα και άλλες.

Οι περισσότερες προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Πέρασαν από όλα τα στάδια αξιολόγησης (βιογραφικά, συνεντεύξεις κλπ). Αξιολογήθηκαν, ξεχώρισαν και θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός στις επόμενες κάλπες.

Οι κομματικές μηχανές λειτουργούν στο φουλ. Μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων του Πέτρου Τατσόπουλου που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Ποτάμι και θα κατεβεί με τη ΝΔ στον βόρειο τομέα της Β' Αθήνας, του γνωστού αθλητικογράφου Αντώνη Πανούτσου που κατεβαίνει στον δυτικό τομέα και τις 30 γυναίκες, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις υποψηφίων καθ´ οδόν για το συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Δεκεμβρίου και θα εκλέξει νέο γραμματέα και κομματικά όργανα.

Τα νέα στελέχη που ανακοινώνονται δεν κλείνουν τα ψηφοδέλτια καθώς υπάρχει η πρόβλεψη να υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για παλιότερα στελέχη. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία, όπως αναφέρουν αρμόδιες κομματικές πηγές στο newpost.gr

Η στενή ομάδα που συμμετέχει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχει επικεφαλής στον Γρηγόρη Δημητριάδη. Ενεργό ρόλο έχουν ο Θανάσης Νέζης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Γιώργος Μυλωνάκης. Εμπλοκή έχει και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Το Μητρώο Στελεχών ανάδειξης νέων στελεχών διαχειρίζεται η σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού του προέδρου της ΝΔ Ρεββέκα Πιτσίκα.

Είναι μία αξιοκρατική, αδιάβλητη και πρωτοποριακή διαδικασία όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά κόμματα. Ο στόχος είναι να φέρει στη ΝΔ πρόσωπα από την κοινωνία και την αγορά με μικρή ή μεγαλύτερη καριέρα που δεν προέρχονται από κομματικούς μηχανισμούς και δεν χρησιμοποιούν κομματάρχες για να φτάσουν στην Πειραιώς, με την αξία τους κερδίζουν το χρίσμα.

ΠΗΓΗ:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad