Πώς θα δείχνεις κομψός όταν φοράς κοστούμι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Πώς θα δείχνεις κομψός όταν φοράς κοστούμι


Όλοι οι άντρες μπορούν να φορέσουν κοστούμι. Λίγοι όμως μπορούν να το φορέσουν σωστά. Κι όταν λέμε σωστά, αναφερόμαστε στα ακόλουθα χρήσιμα tips που βοηθούν κάθε αρσενικό να δείχνει λιγάκι πιο κομψό όταν αποφασίζει να φορέσει "τα καλά του".

Το μέγεθος

Με το σωστό μέγεθος επιτυγχάνεται η σωστή εφαρμογή και ως εκ τούτου ένα στιλάτο αποτέλεσμα. Φρόντισε λοιπόν το κοστούμι που θα επιλέξεις να είναι στο νούμερό σου, ούτε πολύ φαρδύ,κ ούτε πολύ στενό, ώστε να αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα. Τυχόν μεταποιήσεις στο μήκος του σακακιού και στα μπατζάκια, απευθύνεσαι σε ένα ράφτη.

Οι αναλογίες

Υπάρχει κι αυτή η περίπτωση: Να σου κάθεται τέλεια το σακάκι και να είναι μεγάλο ή μικρό το παντελόνι ή να σου κάθεται καλά το παντελόνι και να μην σου κάνει το σακάκι, να σε στενεύει στους ώμους ή να χωρά κι άλλος ένας. Τι κάνεις; Αν η κατάσταση εύκολη, επιδέχεται μεταποίησης. Αν πάλι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, διαλέγεις ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο και οι τυχόν διορθώσεις γίνονται επί τόπου από τον ράφτη.

Τα αξεσουάρ

Μην το παρακάνεις με το να ταιριάζεις τα πάντα: τη γραβάτα με το ποσέτ, αλλά και τη ζώνη με το παπούτσι. Ή ακόμα χειρότερα, να επενδύεις στη μονοχρωμία ή στη διχρωμία, δημιουργώντας ένα αδιάφορο, βαρετό και παρωχημένο look. Η λύση βρίσκεται στο mix & match. Επέλεξε μία γραβάτα σε διαφορετικό σχέδιο ή χρώμα από το ποσέτ. Δηλαδή, μία σκούρα μπλε γραβάτα με ένα πουά κόκκινο βουργουνδίας ποσέ. Ή συνδύασε ένα καφέ μάλλινο σακάκι με ένα ριγέ λευκό - μπλε πουκάμισο, με μπλε παντελόνι και γραβάτα με λαχούρια σε κόκκινες και μπλε αποχρώσεις.

Η στάση του σώματος

Υπάρχουν άντρες που όταν φορούν κοστούμι, περπατούν βαριά και ατσούμπαλα λες και έχουν ρίξει πάνω τους ένα χοντρό παλτό και άντρες που περπατούν με στιβαρότητα σαν άλλοι James Bond. Κάτι που δεν έχει τόσο να κάνει με την αυτοπεποίθηση, αλλά κυρίως με τη σωστή στάση του σώματος: προσπαθείς να μην καμπουριάζεις, αλλά να κρατάς την πλάτη σου ίσια και δυνατή και το κεφάλι σου ψηλά.

Από: Esquire NL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad