Χειροκροτώντας τον δίγαμο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Χειροκροτώντας τον δίγαμο


Μερικές σκέψεις με αφορμή την είδηση για τον δίγαμο καρδιολόγο

είδηση για τον καρδιολόγο που όντας παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, έκανε και δεύτερο, πλαστό γάμο για να ικανοποιήσει την απαίτηση της ερωμένης του για αποκατάσταση, απασχόλησε ιδιαίτερα την επικαιρότητα.

Οι τίτλοι, πάντα με πολλά αποσιωπητικά και άλλα τόσα θαυμαστικά για να δίνουν τον τόνο μιας ιστορίας που φυσικά οφείλει να κινείται ανάμεσα στο κουτσομπολιό και το ανέκδοτο, να ελαφραίνει το κλίμα της βαριάς ειδησεογραφίας, στην ίδια κατηγορία με τα βίντεο των σκύλων που τραγουδούν Αντέλ ή της 90χρονης που κάνει μονόζυγο.
Ασφαλώς αυτή η ιστορία δεν ήταν πρωτοφανής – αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τα σχόλια κάτω από την είδηση αυτή, πολλά από τα οποία έδιναν συγχαρητήρια στον δίγαμο γιατρό.
Κάποιοι του έβγαζαν το καπέλο για την επινοητικότητα να ισχυρίζεται στις συζύγους του πως είναι πράκτορας της ΕΥΠ και γενικά τα μπράβο στον “κατεργάρη” δίνονταν γενναιόδωρα, σαν να απευθύνονταν περισσότερο σε ένα παιδί που έκρυψε για πλάκα το τηλεκοντρόλ της γιαγιάς του και λιγότερο σε έναν ναρκισσιστή ενήλικα που εξαπάτησε δυο γυναίκες επειδή απλώς τα ήθελε όλα δικά του. Οι σχολιαστές είναι πιθανότατα οι ίδιοι που βγάζουν το καπέλο και δίνουν συγχαρητήρια και σε εκείνους που αποφεύγουν συστηματικά το γάμο αλλά διατηρούν σχέσεις με γυναίκες που θέλουν να παντρευτούν ή που μακαρίζουν τους παππούδες που τα κακαρώνουν απατώντας τις γυναίκες τους με 20χρονες.

Οπότε είναι σαφές πως το ζήτημα που σηκώνει το χειροκρότημα δεν είναι ο γάμος, αλλά το να τιμωρηθεί η γυναίκα που αφού έχει το θράσος να θέλει να παντρευτεί, καλά να πάθει.
Το γεγονός ότι υπήρξε δόλος εκ μέρους του δεν αμφισβητείται αφού λογικά παρατήρησε πως στο δημαρχείο υπέγραφε για γάμο και όχι για συνδρομή στο γυμναστήριο, αλλά λίγη σημασία έχει για όσους είναι πρόθυμοι να του κάνουν κερκίδα, όπως άλλωστε και ότι εκτός από τις δυο γυναίκες υπάρχουν και δυο παιδιά που ίσως να μην βρίσκουν τα καμώματα του μπαμπά τους ιδιαίτερα διασκεδαστικά.

Όχι τυχαία, ζούμε στη χώρα που στους γάμους πολλοί γαμπροί χορεύουν το “Θα ζήσω ελεύθερο πουλί” με νόημα (και πολύ κακό timing) και που σχεδόν όλοι οι άντρες θεωρούν ότι κάποια, κάπου, πάντοτε, προσπαθεί να τους τυλίξει. Ας μην απορούμε που κάποιοι χειροκροτούν τον παντρεμένο γαμπρό.


ΠΗΓΗ:marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad