Σταθμός η Καλαμάτα στον γύρο του κόσμου των δύο παραπληγικών πιλότων της ΜΚΟ Handiflight - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Σταθμός η Καλαμάτα στον γύρο του κόσμου των δύο παραπληγικών πιλότων της ΜΚΟ Handiflight


Το ταξίδι διάρκειας 10 μηνών που ξεκίνησε πριν από 5 ημέρες έχει σκοπό αφενός την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία για ίση μεταχείριση και πρόσβαση σε μια καθημερινότητα με σεβασμό και ποιότητα.

Σταθμό αποτέλεσε η Καλαμάτα στην εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, στις 18 Νοεμβρίου, από τη Γενεύη της Ελβετίας και θα ολοκληρωθεί ύστερα από 10 μήνες αφού πρώτα έχουν επισκεφθεί 40 χώρες και έχουν διανύσει 80.000 χλμ. σε 6 διαφορετικές ηπείρους.

Οι παραπληγικοί πιλότοι Guillaume Feral (France) και Mike Lomberg (South Africa) προσγείωσαν τα 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Β. Κωνσταντακόπουλος» την Παρασκευή, στις 09:30 πετώντας από το αεροδρόμιο της Θήβας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση» όπου πραγματοποιήθηκε σύντομη ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου και ακολούθησε συνέντευξη τύπου.

Κατά την επίσκεψη τους οι δυο πιλότοι με παραπληγία αλλά και οι δύο πιλότοι που τους συνοδεύουν με το αεροπλάνο υποστήριξης, εξέφρασαν την θετική τους έκπληξη για το επίπεδοτων υπηρεσιών και την ποιότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση» καθώς και για την ομορφιά της πόλης της Καλαμάτας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, ο συνδυασμός του μοναδικού γεωγραφικού ανάγλυφου και του εξαιρετικού ηλιόλουστου καιρού μετέτρεψε την πτήση τους σε μοναδική εμπειρία και τους άφησε με εξαιρετικές εντυπώσεις.

To project Handiflight Around the World
Το ταξίδι διάρκειας 10 μηνών που ξεκίνησε πριν από 5 ημέρες έχει σκοπό αφενός την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία για ίση μεταχείριση και πρόσβαση σε μια καθημερινότητα με σεβασμό και ποιότητα. Αφετέρου, στοχεύουν να κινητοποιήσουν τα άτομα που ζουν με αναπηρία ώστε να επιδιώξουν να διευρύνουν τις
δραστηριότητες τους και να συνεχίσουν να ζουν μια ζωή με συγκινήσεις.

Στο ταξίδι τους, οι δύο παραπληγικοί πιλότοι, οι οποίοι πετάνε τα ελαφρού τύπου αεροπλάνα τους χωρίς την ύπαρξη συγκυβερνήτη, υποστηρίζονται από την Διεθνή Οργάνωση Lions International και σκοπεύουν να δωρίσουν όποιους πόρους συγκεντρώσουν στη διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Handicap International”.

https://handiflight.com/en/







ΠΗΓΗ:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad