Από τους "25" στους χιλιάδες | Ο δρόμος με τις λεύκες | Τα μαθηματικά του Αυγενάκη και του Αδώνιδος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Από τους "25" στους χιλιάδες | Ο δρόμος με τις λεύκες | Τα μαθηματικά του Αυγενάκη και του Αδώνιδος



Στην Πολιτική δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να εγκλωβιστείς στις εκτιμήσεις ή στην αναμονή του επαίνου από εκείνους που είτε θέλουν να σε εργαλειοποιήσουν, είτε θέλουν ευθέως να σου κάνουν κακό. Δεν είναι κάτι σπάνιο, αντιθέτως συμβαίνει πολύ συχνά και προκύπτει από τη θεμιτή επιθυμία του καθενός που ασχολείται με την Πολιτική να γυρεύει τον καλό λόγο όσων γίνεται περισσότερων.

Αυτό βέβαια απέχει πολύ από το να είναι κάποιος αφελής.

Και απέχει ακόμα περισσότερο από τη συμπεριφορά πολλών πολιτικών προσώπων στην Κορινθία που προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.


Πριν από πάνω από δύο δεκαετίες ένας νεαρός Κορίνθιος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη με πλούσια δράση στη ΔΑΠ, βρέθηκε πολύ μπροστά από την εποχή του και επινόησε τον όρο "φτιάκες". Ο "φτιάκας" ήταν ο τύπος που επιζητούσε με κάθε τρόπο, με κάθε θυσία και με κάθε κόστος το να τον "φτιάχνουν" με επαίνους και κολακείες κυρίως οι αντίπαλοι του. Τυφλωνόταν δε τόσο πολύ από αυτή του την επιδίωξη που το μυαλό του θόλωνε και δεν μπορούσε πια να διακρίνει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον συμβούλευαν ορθολογικά και ποιοι τον οδηγούσαν στον όλεθρο.


Στην Κόρινθο τελευταία έχει αναπτυχθεί μια παρανοϊκή παραδοξότητα. Με την "καλή θέληση" ορισμένων μοιραίων, τοξικών αλλά εξαιρετικά πονηρών γραφιάδων, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι στην Κόρινθο η ΝΔ έχει ένα ποσοστό περίπου στο 60-70%. Δεν έχει σημασία αν αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ ιστορικά και αν κάθε φορά η ΝΔ φτύνει αίμα στο Δήμο Κορινθίων ακόμα και σε εποχές που ήταν με τον αέρα στα πανιά της.


Προς επιβεβαίωση των παραπάνω και προς ένα ταρακούνημα σε όσους παριστάνουν τους "πρόθυμους ηλίθιους", η Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Κορινθίων, ακόμα και το 2004 που πήγε ΑΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα, στο ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΕΧΑΣΕ. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 44,43 % και η ΝΔ 43,98.


Το 2009 το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κορινθίων έγραψε 47,7 % και η ΝΔ 33,58%, ενώ το 2012 που η ΝΔ κατέγραψε το ιστορικό χαμηλό της, πήρε στο ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 20,32% και όντας ένας από τους λίγους δήμους ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που κράτησε το ΠΑΣΟΚ δεύτερο και πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Πρέπει να είναι τελείως βλάκας κάποιος για να πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Κορινθίων, όχι μόνο αντέχει να πηγαίνει με δύο συνδυασμούς σε εκλογές, αλλά και να της περισσεύει για να διεκδικούν κομμάτι της "Δεξιάς" όπως γράφουν κάποια ξεφτέρια οι Σταυρέλης και Πνευματικός.


Επίσης πρέπει να είναι τελείως βλάκας κάποιος που να πιστεύει ότι στο Δήμο Κορινθίων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ακόμα και η καθολική στήριξη της ΝΔ είναι ικανή να βγάλει Δήμαρχο στο Δήμο.


Τα νούμερα είναι αμείλικτα και αποκαθηλώνουν και εκείνους που γράφουν τις διάφορες πομφόλυγες αλλά κυρίως εκείνους που τις πιστεύουν.


Και καλά, αυτοί οι συγκεκριμένοι που γράφουν αυτές τις ηλιθιότητες έχουν συγκεκριμένη σκοπιμότητα που την υπηρετούν εδώ και δεκαετίες και δεν την έχουν κρύψει ποτέ. Είναι αυτοί που στο δεύτερο γύρο το 2014 έγραφαν ότι "οι Δημοκρατικοί πολίτες της Κορίνθου δεν θα αφήσουν ποτέ το Δήμο Κορινθίων να πέσει στα χέρια της Δεξιάς" και ότι "ο Πνευματικός συγκίνησε τους Κορίνθιους στην τελευταία ομιλία του με τη μουσική που έπαιζε από τα μεγάφωνα τα τραγούδια της δεκαετίας του 1980".


Αυτοί που τους πιστεύουν προφανώς και ανήκουν στην κατηγορία "φτιάκες". Η μια ομάδα.


Υπάρχει και η άλλη ομάδα, των "φωστήρων" του κόμματος της ΝΔ, κάτι Αυγενάκηδες και κάτι παγκοσμίως άγνωστοι που έχουν εγκατασταθεί στα δήθεν "Οργανωτικά" οι οποίοι είναι προφανώς αδαείς και δεν έχουν καθίσει να δουλέψουν καθόλου με τους αριθμούς. Διότι πρέπει να είσαι ηλίθιος όταν βλέπεις ότι έχεις απέναντι έναν Δήμαρχο με 13 χρόνια θητεία, που πάει διασπασμένος στις εκλογές και εσύ έχεις έναν διεκδικητή όπως και αν τον λένε, τον "Τσουτσουνόπουλο", που πήρε στις προηγούμενες εκλογές 41,75 την πρώτη Κυριακή και 49,92 τη δεύτερη, και εσύ πηγαίνεις και τα κάνεις όλα χωράφι. Μιλάμε για νούμερο που η ΝΔ την τελευταία 20ετία το έχει δει μόνο το 2004 όταν κόντεψε να βαφτεί μπλε ακόμα και το Καστρί.


Πρέπει λοιπόν να είσαι και πολύ "Αυγενάκης" αλλά και πολύ "Άδωνις" (ο δεύτερος με πολύ σαφή ελατήρια πλέον που προκάλεσαν ακόμα και την πρόσφατη αντίδραση του Δένδια), για να κατορθώσεις να δημιουργήσεις αυτό που έχει δημιουργηθεί πλέον με τη ΝΔ στο Δήμο Κορινθίων.


Με δυο λόγια. Η ΝΔ στο Δήμο Κορινθίων δεν μπορεί από μόνη της να βγάλει Πρόεδρο ούτε σε πολιτιστικό σύλλογο, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ (σε όποια μορφή του) που μπορεί να κατεβάζει και 2 και 3 συνδυασμούς και στο τέλος να κάνει "μάνα". Και μη βρεθεί κανείς πονηρός και πει ότι το 35,74 % του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Κορινθίων το 2015 είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ γιατί θα γελάει ακόμα και η Μαρία που μαθαίνουμε ότι κάνει περίεργα παιχνιδάκια με τις γραμμούλες της. Με την ευκαιρία, Μαρία αυτά που κάνεις στην Κόρινθο, ο Παππάς τα ξέρει ; Γιατί σύντομα θα τα μάθει. Και θα τα μάθει αρμοδίως ...


Ντούκου, μπόμπα χαρακίρι, ΡΕΖΟΥΜΕ :


Του Νανόπουλου του έλειψαν το 2014 μόλις 25. Πολλοί από τους 25 ήταν χτες στο Δημοτικό Θέατρο αν δεχθούμε τις εκτιμήσεις των πονηρίδηδων. Θα μπορούσαν να είναι και αλλού, αλλά ας ευθυγραμμιστούμε για λίγο με τους πονηρίδηδες που έχουν πείσει τον κάθε "φτιάκα" στη ΝΔ ότι ξαφνικά η ΝΔ έγινε το "μεγάλο μαγαζί" στην Κορινθία και ειδικά στο Δήμο Κορινθίων.


Με ποια άραγε μαθηματικά μπορεί κανείς να κλείσει το ρήγμα που άνοιξαν ο Αυγενάκης, ο Άδωνις και η παρέα του στο Δήμο Κορινθίων και μάλιστα από αυτό να προκύπτει και κομμάτι που να πηγαίνει στον Σταυρέλη και τον Πνευματικό ;


Και επειδή νομίζουν ορισμένοι ότι είμαστε κάνα χωριό που μαθαίνουμε τα νέα με ατμόπλοιο, ας μας πουν τι έχουν κάνει και σε κείνον τον Αμπατζόγλου που ήρθε χτες στην Κόρινθο και τι γίνεται με τον Νικολαράκο στο Μαρούσι που πηγαίνει αέρα και δεν ξέρουν από που να του τον κόψουν.


Και για να σοβαρευόμαστε γιατί οι πονηρίδηδες της Κορίνθου καλά κάνουν και γράφουν όσα γράφουν και τη δουλειά τους κάνουν με τα δίπολα που παρουσιάζουν, αλλά - ευτυχώς - δεν είμαστε όλοι χάπατα.


Η ΝΔ μόνη της στο Δήμο Κορινθίων δεν φτάνει. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος την πάρει μασίφ, άντε να βάλει πάτωμα το 20%. Από εκεί και πέρα αρχίζει το Τζένγκα. Το υψηλό της ΝΔ στο Δήμο Κορινθίων είναι άγνωστο. Κυρίως γιατί μετά αρχίζουν οι προσωπικές στρατηγικές των υποψηφίων στις βουλευτικές και θα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση τι γίνεται και με αυτό το σκηνικό.



Άρα Καλλίρης και Νανόπουλος, Νανόπουλος και Καλλίρης οδηγούνται από ορισμένους της ΝΔ στο δρόμο με τις ... λεύκες.


Η Ιστορία πολύ σύντομα θα δείξει αν όλο αυτό έγινε εσκεμμένα από συγκεκριμένα παράκεντρα που η δική μας εκτίμηση είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Καλλίρη, ούτε με τον Νανόπουλο. Πολύ πιο σύντομα από όσο πιστεύουν μερικοί. Και αν ο κόσμος της ΝΔ στο Δήμο Κορινθίων βαδίζει διαιρεμένος προς την κάλπη των δημοτικών εκλογών, όταν θα μάθει τι έχει συμβεί και γιατί θα πάει ενωμένος στην απόδοση ευθυνών. Και τα μακαρόνια θα είναι μαύρα.


Γιατί αρκετά. Κανείς από τους "μεγαλόσχημους" της ΝΔ δεν μπορεί αυτή τη φορά να πει ότι δεν ήξερε. Και ήξεραν και τα νούμερα μπορούν να τους τα πουν.


Τέλος, προσέξτε πολύ με τα δίπολα που πλασάρουν μερικοί. Προσέξτε γιατί τα δίπολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με ανησυχίες για το Δήμο. Δίπολα που εξυπηρετούν τους πόθους τους είναι και που τροφοδοτούν το ρήγμα. Γιατί πολύ θα το χαρούν αυτοί οι συγκεκριμένοι αν το Μάιο του 2019 αντί για "25", ψάχνουμε για 3-4 χιλιάδες ...


Συνεχίζεται ...


Diogenis-press


ΚΡΖ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad