To D-Bate «έδειξε» ως επόμενο Δήμαρχο το Βασίλη Νανόπουλο! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

To D-Bate «έδειξε» ως επόμενο Δήμαρχο το Βασίλη Νανόπουλο!


Συγκεκριμένος, σαφής, με σταθερές θέσεις και απόψεις, με λόγο ξεκάθαρο και απαντήσεις επί όλων εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξανδρο Πνευματικό το βράδυ της Τρίτης στο super tv.

Πιστός στα όσα πρεσβεύει από τις προηγούμενες εκλογές έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης ζητήματα που δεν έχουν λυθεί ως σήμερα οδηγώντας το Δήμαρχο σε μια στάση απολογητική, μακριά από το συνήθη εαυτό του που επιδιώκει την ένταση και την αντιπαράθεση. Ο Βασίλης Νανόπουλος παράλληλα κατέθεσε τις προτάσεις της Συμμαχίας επί όλων αυτών αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά στα 4 χρόνια την πάγια θέση του περί εποικοδομητικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο ίδιος και η Συμμαχία Πολιτών θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή της Κορίνθου!

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, όντας απόλυτα συγκεκριμένος στα όσα έθεσε και στα όσα απηύθυνε ως ερωτήματα στο Δήμαρχο δεν του επέτρεψε σε κανένα σημείο της συζήτησης να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα κατά την προσφιλή του τακτική. Κατόρθωσε να οδηγήσει ίσως και για πρώτη φορά τον Αλέξανδρο Πνευματικό στο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, απαντήσεις οι οποίες έδειξαν και το «κενό» των ενεργειών και των δράσεων που σήμερα υπάρχουν στο Δήμο Κορινθίων από την παρούσα αρχή! Στα δε θέματα που έθεταν οι συντονιστές της συζήτησης απάντησε με σαφήνεια εγκαλώντας όταν έπρεπε το Δήμαρχο για δικές του ενέργειες και μη πράξη

Ζητήματα που τέθηκαν επιτακτικά ήταν:

* Η σύγχρονη Διοίκηση του Δήμου Κορινθίων

* Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων καθημερινότητας

* Η τάξη και Δικαιοσύνη στις χρηματοδοτήσεις των σωματείων

* Η συνεχής και απρόσκοπτη – και όχι η προεκλογική- υδροδότηση όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων με νερό Στυμφαλίας

* Η άμεση επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς

* Η επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων

* Η αντιμετώπιση των λαθών στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ και η σωστή λειτουργία της επιχείρησης

* Η νομιμότητα της λειτουργίας των επιτροπών (αναφορά έγινε στην επιτροπή ελλιμενισμού σκαφών η οποία ΔΕΝ λειτουργεί)

Ο Βασίλης Νανόπουλος δεν απέφυγε ν απαντήσει και σε ζητήματα πολιτικής υφής! Για την απλή αναλογική και της επιπτώσεις της στην διοίκηση του δήμου , για το πλήθος των υποψηφιοτήτων στο Δήμο Κορινθίων, για τις ανεξαρτητοποιήσεις από το δικό του συνδυασμό και το κατά πόσον οι διαφωνούντες θα έπρεπε να παραιτούνται της έδρας τους, για το χρίσμα και την αξία του από ένα πολιτικό κόμμα, ερώτημα το οποίο βεβαίως γεννήθηκε από τις νέες δηλώσεις Γεωργιάδη στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου το ίδιο βράδυ.

Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη: Την απάντηση στους «βαρώνους του κόμματος » θα την δώσουν οι πολίτες!

Εγώ κρατώ τη δήλωση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και τίποτα άλλο! Όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης έρχονται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο Πρόεδρος. Ο Αντιπρόεδρος θεωρώ υπερέβη την γραμμή λόγω της της φιλικής σχέσης που λέει συνεχώς ότι έχει με τον κ Καλλίρη. Ο κ Βαγγέλης Μειμαράκης λίγα λεπτά μετά μίλησε για ανεξάρτητη υποψηφιότητα! Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας αισθάνονται οργή γιατί κάποιοι που θέλουν να εμφανίζονται ως «βαρώνοι» πίσω από κλειστές πόρτες, τους χρησιμοποιούν ! Όλοι ξέρουν πως είμαι Νεοδημοκράτης και δεν το κρύβω είπε ο κ Νανόπουλος , άλλοι τελευταία ερχόμενοι από άλλα κόμματα επιζητούν νομή της επερχόμενης εξουσίας και προσωπικά οφέλη . Εγώ ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα την κομματική μου ιδιότητα ούτε έλαβα μισθό διορισμένος σε κρατική θέση . Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες! Το χρίσμα στον επόμενο δήμαρχο θα δώσουν οι δημότες στις εκλογές .

Για τα χρίσματα και την εμπλοκή των κομμάτων

«Ανήκω στη ΝΔ πολλά χρόνια, είμαι Νεοδημοκράτης και δεν το απεμπολώ όμως η υποψηφιότητά μου στο Δήμο είναι ανεξάρτητη, αυτό είχα δηλώσει και το 2014! Η Συμμαχία Πολιτών ζητά το χρίσμα της κοινωνίας, των πολιτών, των δημοτών ανεξαρτήτως του κόμματος που ψηφίζουν! Σαφώς διατηρούμε την κομματική μας ταυτότητα όμως αυτή δεν μπήκε ποτέ από εμένα ως βασική προϋπόθεση υποψηφιότητας. Άλλοι το έκαναν αυτό! Είναι κακό να εμπλέκονται οι κομματικοί μηχανισμοί στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης . Εμείς δεν επιχειρούμε την διάσπαση όπως κάνουν κάποιοι άλλοι! Είμαστε η παράταξη που ενώνει τους πολίτες .

Για την προεκλογική περίοδο: Εμείς δεν επιχειρούμε την διάσπαση

Ελπίζω, και χαίρομαι που συμφωνεί και ο κ.Πνευματικός, να έχουμε μια ήρεμη προεκλογική περίοδο. Η αντιπαράθεση να είναι με επιχειρήματα και θέσεις! Ο καθένας να προτείνει και από αυτό να κριθεί διότι αυτό επιζητούν οι πολίτες. Είναι βέβαιο πως δεν θα συγκλίνουμε γιατί είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, με άλλη διαδρομή και διαφορετικές τοποθετήσεις όμως θα συζητήσουμε και πραγματικά χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια δεν καταγράφονται εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα γνωρίζουμε τα προβλήματα , έχουμε άποψη, θέση και πρόταση γι αυτό και η αντιπαράθεσή μας θα είναι γόνιμη όπως γόνιμη ήταν και η αντιπολίτευσή μας.

Για τις ανεξαρτητοποιήσεις: Έντιμη στάση είναι η παραίτηση

«Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει τους λόγους που κάποιος δεν ολοκληρώνει την θητεία του και διαφοροποιείται. Μερικοί το πράττουν έχουν λόγους ιδιοτελείς και προσωπικούς σχεδιασμούς και δεν πρεσβεύουν την προσφορά στον πολίτη για την οποία εξελέγησαν . Όταν κάποιος εκλέγεται με συγκεκριμένο συνδυασμό και επικεφαλής οφείλει όταν διαφοροποιείται να παραιτείται! Ο νόμος βέβαια λέει το αντίθετο όμως η καθαρή και έντιμη λύση είναι η παραίτηση! Το να δημιουργεί πρόβλημα και να μεθοδεύει λύσεις είναι απαράδεκτο!»

Για την υδροδότηση: Δεν θα έπρεπε να συζητάμε για νερό στον 21ο αιώνα

«Στη Λάρισα, την Καλαμάτα, τη Λαμία δεν συζητούν για το νερό. Είναι αυτονόητο ότι κάθε σπίτι έχει πόσιμο νερό εδώ και δεκαετίες ! Δεν θα έπρεπε και εμείς να συζητάμε γι αυτό το θέμα στον 21ο αιώνα. Είναι θετική η εξέλιξη η υδροδότηση και άλλων περιοχών . Η ενότητα Άσσου – Λεχαίου όμως είχε πόσιμο νερό το 2014 για λίγο και μετά τις εκλογές έπαψε να έχει ! Είναι θετική εξέλιξη τώρα εφόσον είναι εξασφαλισμένη η επάρκεια και μιλάμε για αποκλειστικά νερό Στυμφαλίας . Μακάρι να συνεχιστεί και να καλυφθούν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα! Το συζητάμε και το προτείνουμε ως την υπ αριθμόν ένα προτεραιότητα κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του δήμου .

Επειδή εμείς δεν έχουμε εκπροσώπηση την ΔΕΥΑΚ με απόφαση της πλειοψηφίας προτείνουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κάθε χρόνο μετά το 2014 .

Για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

Έχουν δίκιο οι πολίτες για τις υπερβολικές χρεώσεις. Μετρήσεις από τη ΔΕΥΑΚ δεν γίνονταν για χρόνια στο Χιλιομόδι , Λέχαιο , περιγιάλι ,άσσο και αλλού και όταν έγιναν δόθηκαν συγκεντρωτικές ποσότητες με την υψηλότερη τιμή. Είναι άδικο. Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο είπαμε πως αφού δεν είχαν γίνει μετρήσεις το διάστημα 2013-2017 να χρεωθούν οι ποσότητες με την ελάχιστη τιμή και να πληρωθούν. Η ΔΕΥΑΚ στην οποίαν προΐσταται ο κ. Πνευματικός και για χρόνια δεν είχε στείλει λογαριασμούς , έλαβε διαφορετική απόφαση από αυτήν του Δημοτικού Συμβουλίου( εφαρμογή μόνο για 3 τρίμηνα αντί για 4 έτη ) . Έστειλε λογαριασμούς με την υψηλότερη χρέωση και επίσης με την ίδια χρέωση σε πόσιμο και μη πόσιμο νερό όταν ο νόμος μιλά για διαφορετική.

Για τα απορρίμματα

Η θέση μας είναι σταθερή και απαρέγκλιτη από το 2014 και συγκροτήθηκε από πλειάδα συνεργατών και όχι μόνο από δυο! Είμαστε υπέρ της διαλογής στην πηγή, κομποστοποίησης και διάθεσης του υπολείμματος σε αδειοδοτημένο κατάλληλο χώρο .

Από την πλευρά του δήμου έπρεπε να υπάρχει μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Τα είχαμε προτείνει και επιμείναμε σταθερά στο ΔΣ. Είπαμε να γίνει το εργοστάσιο κομποστοποίησης για τα βιοαποδομούμενα υλικά και να γίνει και το ΚΔΑΥ με προϋπόθεση τις απαραίτητες άδειες για να μην πετάξουμε τζάμπα τα λεφτά μας και να μην έχουμε καταγγελίες. Και πρόβλεψη βεβαίως για το υπόλειμμα και για το που θα πάει!

Όταν υπάρχει επένδυση εκατομμυρίων θα πρέπει να ξέρουμε τα οικονομικά στοιχεία και να έχουμε και εναλλακτικές λύσεις .Αυτό δεν το είχαμε ως σήμερα από την δημοτική αρχή . Ο κ Πνευματικός θα έπρεπε να μας πει στο ΔΣ ότι αυτή η λύση αφορά 25 χιλιάδες τόνους σκουπίδια; Δεν ξέρουμε ακόμα! Πρέπει να ξεκινήσουμε να μετράμε να ζυγίζουμε να δούμε πόσα έχουμε , να δούμε τον όγκο των ανακυκλώσιμων, πόσο θα μας κοστίσει το εργοστάσιο, πόσο το κόστος διαχείρισης του υπολείμματος και τι επιβάρυνση θα υπάρχει στα δημοτικά τέλη

Για την διακοπή των εργασιών στο Εργοστάσιο

Αν ο Δήμος είχε φροντίσει και είχε προσκομίσει όλες τις άδειες και παραστατικά δεν θα υπήρχε διακοπή. Μακάρι να είναι τα χαρτιά όπως πρέπει και το εργοστάσιο να συνεχίσει και να λειτουργήσει και φυσικά να μην ενοχλούνται και οι περίοικοι. Αφού υπήρξε διακοπή κάτι δεν ήταν σωστό. Διορθώστε το!

Για το ΣΔΙΤ

Θα πρέπει να μας πει ο κ.Πνευματικός που έχει αλλάξει θέση και άποψη ποια είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει ο Δήμος στην Περιφέρεια και στο ΣΔΙΤ διότι είχε δηλώσει αδυναμία διαχείρισης απορριμμάτων και θα περίμενα λύση όπως τόσα χρόνια στην Κρήτη. Ποιος φταίει που δεν έχει λυθεί

Εγώ είμαι υπέρ της σωστής και νόμιμης διαχείρισης που να γίνεται με τον οικονομικότερη λύση ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Νανόπουλος .

Για την λειτουργία του Δήμου

«Η Διοίκηση του Δήμου σήμερα θεωρώ πως δεν είναι αυτή που πρέπει και αυτή είναι η διαφορά μας με τον κ.Πνευματικό! Έχω εκπαιδευτεί και έχω λειτουργήσει στον επαγγελματικό μου βίο σε σύγχρονες εφαρμογές διοίκησης και αυτό θα φανεί τις πρώτες 100 ημέρες της Δημαρχίας μας γιατί είμαι σίγουρος πως θα είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή! Η αποκέντρωση των αποφάσεων, η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού, η αποτελεσματική αντιμετώπισης της καθημερινότητας αποτελούν προτεραιότητα και βάση για το νέο μοντέλο διοίκησης που ο δήμος έχει ανάγκη. Δυο παραδείγματα θα σας πω, η Επιτροπή ελλιμενισμού σκαφών δεν λειτουργεί και τις αποφάσεις τις παίρνει μόνος του ο κ.Φαρμάκης. Είναι άγνοια ή σκοπιμότητα; Στο ΚΕΠΑΠ υπάρχει κανονισμός; Πως λειτουργεί;

Για την Δημοτική Αγορά : Άστοχοι οι χειρισμοί ως σήμερα

Έπρεπε να έχει ανακαινιστεί και λειτουργήσει δίνοντας ζωή στο κέντρο της πόλης. Η θέση μας είναι πάγια και μιλά για ανακαίνιση βάσει των εξωτερικών χαρακτηριστικών που υπάρχουν, για ένταξη επιχειρήσεων στο πνεύμα της δημοτικής αγοράς, για σημεία έλξης πολιτών. Οι χειρισμοί μέχρι και σήμερα της δημοτικής αρχής είναι άστοχοι!

Για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων

Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο και πρέπει να τυγχάνουν της στήριξης του δήμου. Όχι αποσπασματικά όπως γίνεται τώρα αλλά με κριτήρια στην κατανομή. Ο Δήμος έχει την δυνατότητα να επιχορηγεί τους συλλόγους και πρέπει να το κάνει. Χρειάζεται άλλη δόμηση στον προϋπολογισμό, χρειάζεται στρατηγική και σχέδιο. Για περισσότερες

Για περισσότερες πληροφορίες :  www.simmaxiapoliton.gr

http://www.simmaxiapoliton.gr/2019/01/tv-super.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad