Βίντεο «γροθιά στο στομάχι» για τα τροχαία ατυχήματα από μαθητές Δημοτικού - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Βίντεο «γροθιά στο στομάχι» για τα τροχαία ατυχήματα από μαθητές Δημοτικού


Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας, δημιούργησαν ένα σποτ με σαφές κοινωνικό μήνυμα και στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε σχέση με τα τροχαία ατυχήματα.  Ουσιαστικά στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της συμπεριφοράς των οδηγών όταν κρατούν το τιμόνι.

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει το οπτικοακουστικό υλικό, «πολλές φορές απερισκεψίες, όπως η προσοχή στο κινητό, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας, όπως η ζώνη, το κράνος και τα όρια ταχύτητας, καθώς και η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, οδηγούν σε μοιραία δυστυχήματα. Δυστυχήματα που είτε μπορούν να σε καταστήσουν πολυτραυματία και ανάπηρο, είτε μπορούν να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή ,αλλά και αυτή των αγαπημένων σου».

«Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», είναι το μήνυμα του βίντεο και αυτό «πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι καλά πριν πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας», προστίθεται σχετικά.

Την ταινία έφτιαξαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας με τον δάσκαλο τους κ Νίκο Γαλάνη, η πρωταγωνίστρια εν ονόματι Εριάννα, ανήκει στους τυχερούς. Στην πραγματική ζωή όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η συγκεκριμένη μαθητική ταινία αποτελεί συνέχεια των βραβευμένων αντίστοιχης θεματολογίας ταινιών του κ. Γαλάνη, όπως το «Πρώτο τρένο» (σχολικός εκφοβισμός), «SOSίβιο» (προσφυγικό), «Όλα αυτά που μας ενώνουν» (Κυπριακό ζήτημα), ενώ αυτή τη φορά δάσκαλος και μαθητές αγγίζουν ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά τις ζωές όλων μας.



ΠΗΓΗ:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad