Η Βιβή Τζεκου υποψήφια δήμαρχος του ΚΚΕ στην Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Η Βιβή Τζεκου υποψήφια δήμαρχος του ΚΚΕ στην Κόρινθο


Το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού

Με τη σημερινή παρουσίαση ενός μέρους του ψηφοδελτίου μας στην Κορινθία, θέλουμε να απευθύνουμε ένα ευρύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογικές μάχες του Μάη.

Οι αντίπαλοί μας κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την ανάπτυξη.

Ανάπτυξη με μεγάλα έργα, λέει ο κος Νίκας, ο εκλεκτός της ΝΔ.
Ανάπτυξη στην πράξη, λέει ο κος Δέδες, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ.
Υγιή ανάπτυξη, λέει ο κος Τατούλης που, αφού πέρασε και υπηρέτησε όλα τα κόμματα, αφού έφαγε πόρτα τώρα από όλους, το παίζει ανεξάρτητος.
Δε λένε όμως κουβέντα για τα κρίσιμα για το λαό ερωτήματα.

Ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν;

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης η Motoroil επεκτάθηκε με 8 νέες μεγάλες δεξαμενές. Η Fulgor διπλασίασε την παραγωγική της δυναμικότητα (από 30.000 τόνους μέταλλο το χρόνο λιώνει 60.000 τόνους) με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών φτιάχνονται τα καλώδια για την ηλεκτρική διασύνδεση με τα νησιά, για τη διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, Ρίου – Αντίριου.

Την ώρα που εκατοντάδες μικρομάγαζα στην Κόρινθο βάζουν λουκέτο, σηκώθηκε το Mall στην πρώην Σωληνουργία, εκεί που σκοτώθηκαν πριν λίγα χρόνια εργάτες.

Την ίδια περίοδο τελείωσε η Ολυμπία Οδός που πληρώθηκε αδρά από το λαό και ξαναπληρώνεται με τα υπέρογκα διόδια, με τις κακοτεχνίες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις πλημμύρες.

Αυτά τα έργα, αυτή την ανάπτυξη την στήριξαν, την ψήφισαν και την υλοποίησαν όλοι μαζί στην Περιφέρεια και στο Δήμο.

Χορτάσαμε λοιπόν, από σωτήρες, ικανά πρόσωπα, δυνατά ονόματα, υποψήφιους επισκέπτες που ήρθαν οι περισσότεροι για να φύγουν.

Τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, που ήρθαν για να μείνουν, εμείς δώσαμε τη μάχη στηρίζοντας τα λαϊκά αιτήματα. Για να πληρωθούν εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα στο φράγμα του Ασωπού, στο λουτροθεραπευτήριο στο Λουτράκι, κλπ. Για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, για να αποζημιωθούν οι πληγέντες από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Διεκδικήσαμε μαζί με το λαό μέτρα, πιέζοντας για λύσεις – ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα.

Τα ψηφοδέλτιά μας εκφράζουν ρεύμα συμπόρευσης – αγώνα – αλλαγής

Ας απαντήσει ο εργατικός – λαϊκός κόσμος που ζει στην Κόρινθο:

Θέλει Δήμαρχο – Περιφερειάρχη, Δήμο – Περιφέρεια που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Ή  Δήμο – Περιφέρεια που θα δουλεύουν μαζί με το λαό, θα οργανώνεται, θα παλεύει, θα διεκδικεί από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;

Οι βιομήχανοι της περιοχής είτε συμμετέχουν απευθείας οι ίδιοι στο Περιφερειακό ή στα Δημοτικά Συμβούλια, είτε έχουν τους ανθρώπους τους, το πολιτικό υπηρετικό τους προσωπικό. Κάποιοι μάλιστα αιρετοί το έχουν και κρυφό καμάρι που τους στηρίζουν καπιταλιστές.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι θα στείλουν στο Δήμο και στην Περιφέρεια τους δικούς τους εκπροσώπους, τους κομμουνιστές δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που:

Θα στηρίζουν στο Δήμο και στην Περιφέρεια τους αγώνες του λαού
Θα φέρνουν στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο για συζήτηση τα λαϊκά προβλήματα, απαιτώντας και αποσπώντας επιμέρους λύσεις.
Θα αποκαλύπτουν τα έργα και τις ημέρες Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών, που είναι για να μοιράζουν έργα σε ιδιώτες, να διαμορφώνουν το έδαφος για κερδοφορία των καπιταλιστών.
Εμείς απλώνουμε το χέρι σε κάθε αγωνιστή, καλούμε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε στα πιο δύσκολα που μπροστά μας βρίσκονται.

Να γυρίσουν την πλάτη στους σαλταδόρους, που αλλάζουν κόμματα και παρατάξεις σαν τα πουκάμισα, που το παίζουν ανεξάρτητοι, για να κλέψουν την ψήφο του λαού και να την πάνε πεσκέσι στην αντιλαϊκή πολιτική που γνωρίσαμε χρόνια τώρα.

Είναι τόσο μεγάλες οι συγκλίσεις τους και τόσες μικρές οι διαφορές τους που δεν κρύβονται από τις κοκορομαχίες τους.

Το πραγματικό δίλλημα είναι:

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά;
Ή
Θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο Δήμο, την Περιφέρεια, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή;
Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η ελπίδα, ο στόχος της ριζικής ανατροπής

Είμαστε αισιόδοξοι.

Οι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Αδαμόπουλος Δημήτρης

Ετών 71. Συνταξιούχος γεωπόνος της Διεύθυνσης Γεωργίας.Είναι πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων πολιτικού προσωπικού Ν. Κορινθίας.

Καρακάσης Μιχάλης

Ετών 52. Μηχανικός, εργαζόμενος στο εργοστάσιο παράγωγης καλωδίων FULGOR και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Κορινθίας ¨ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨.

Κελλάρης Γιάννης

Ετών 49. Εργαζόμενος στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων, πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Είναι πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑ Σικυωνίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Νανοπούλου Κική

Ετών 41. Έμπορος. Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου.

Σπηλίωτης Παναγίωτης

Ετών 36. Εργάζεται στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου ¨Μουρίκης¨ και είναι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου.Είναι μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας

Τσαρμπού Φρόσω

Ετών 36. Ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι γραμματέας του συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad