Προβληματισμός στο στρατόπεδο Καλλίρη | Η άλλη ματιά στα γεγονότα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Προβληματισμός στο στρατόπεδο Καλλίρη | Η άλλη ματιά στα γεγονότα



Όσο περνάει ο καιρός, τόσο φαίνεται να δικαιώνονται οι απόψεις των ψυχραιμότερων λίγο πριν τις ανακοινώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, οι τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία δείχνουν ότι το "μαγαζί" μαζεύεται και θα ρίξει το βάρος του στους πρωταρχικούς στόχους μιας και όλα μαζί τα καρπούζια δεν βγαίνουν.


Πιο αναλυτικά :


- Η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη ταρακουνάει οριζόντια το κόμμα και μάλλον πλήττει περισσότερο την ομάδα των δελφίνων που έσπευσαν να πουλήσουν υποστήριξη πιστεύοντας ότι θα δέσουν τα χέρια του Μητσοτάκη δείχνοντάς του ότι είναι ικανοί για όλα προκειμένου να αλωνίζουν εντός του κομματικού μηχανισμού.

- Η υπόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη, δεν περιορίζεται μόνο στο πολιτικό σκέλος. Σε αυτό πλέον στη ΝΔ έχουν καταλάβει και οι περαστικοί ότι επιχειρείται η δημιουργία σκληρής ομάδας προσωπικής υποστήριξης για την επόμενη μέρα, η οποία εύχεται και να μην ... αργήσει. Αυτό είναι το πολιτικό. Υπάρχουν όμως και τα ζητήματα της δικαιοσύνης και εκεί φαίνεται ότι αργά αλλά σταθερά στοιχειοθετείται μια αλληλουχία γεγονότων που δεν θα μπορεί να ανατραπεί απλώς με το χαρακτηρισμό της ως σκευωρία. Τα καμπανάκια είναι καθημερινά και κανείς δεν μπορεί να ξέρει στην παρούσα φάση τι πραγματικά έρχεται.

- Ακόμα και ο Ταχιάος στη Θεσσαλονίκη βγήκε πριν λίγες ημέρες στην τηλεόραση και προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους σχετικά με το "χρίσμα της ΝΔ". Από εκεί που ήταν το βασικό του όπλο, έχει αρχίσει να αναθεωρεί αντιλαμβανόμενος και ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν, και ότι όλο αυτό τον απομακρύνει από τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

- Ο στόχος της ΝΔ στις Περιφέρειες κινδυνεύει άμεσα να αποτελέσει μπούμερανγκ για τους επιτελείς του Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο η Πελοπόννησος που παρουσιάζει προβλήματα. Και σε άλλες Περιφέρειες τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και σε όσες πάνε άνετα, οι άνθρωποι που τις διεκδικούν μόνο άνθρωποι του Μητσοτάκη δεν είναι. Ο κομματικός μηχανισμός τεντώνεται επικίνδυνα για να ανταπεξέλθει στους στόχους που έχουν τεθεί και οι επιτελείς πια καταλαβαίνουν ότι σε κρίσιμες περιοχές η πληροφόρηση που είχαν από τους επικεφαλής των νομαρχιακών οργάνων ήταν από ελλιπής έως επίτηδες διαστρεβλωμένη σε περιπτώσεις όπως η Πελοπόννησος.

- Κάποτε η ΝΔ έστελνε φιρμάνια στις νομαρχιακές για πλήρη αποχή από τις ζυμώσεις στους Δήμους και στις Περιφέρειες, τώρα οι επιτελείς έχουν αρχίσει να ψαχουλεύουν όσους τους έπεισαν να εμπλακούν σε στηρίξεις ακόμα και σε περιοχές που δεν υπήρχε κανένας λόγος να ανακατευτεί η τράπουλα. Οι άνθρωποι του Μητσοτάκη δεν είχαν την εμπειρία "μεγάλου παιχνιδιού" και πλέον βλέπουν ότι σε όλη σχεδόν την Ελλάδα έχουν πέσει θύματα των διάφορων διαχρονικών εσωκομματικών ξεκαθαρισμάτων και διαπιστώνουν ότι έχουν βάλει ακόμα και άθελά τους και τη βούλα τους.

- Η αναδίπλωση του κόμματος τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι καταφανέστατη ακόμα και στην Πελοπόννησο που κάποια στιγμή έγινε η εμμονή της ΝΔ με δηλώσεις ακόμα και από τη Σπυράκη. Τελευταίως είδαμε τις αγκαλιές και τα φιλιά του Κεφαλογιάννη, τις βραβεύσεις της Όλγας, τις δηλώσεις του Δαβάκη. Ε όπως και να το κάνουμε δεν το λες και σταθερή κομματική θέση το όλο σκηνικό. Το σενάριο δεν μπάζει απλώς νερά, η πυξίδα έχει τρελαθεί και δεν ξέρει τι να δείξει. Οι επιτελείς αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο "θείος" από το Ρέθυμνο δεν είναι κουτός για να δείχνει με τον τρόπο του αυτό που δείχνει ...

- Το μάζεμα των κομματικών δυνάμεων είναι πια απολύτως απαραίτητο. Το ξεχείλωμα και η διασπορά δυνάμεων έχουν αρχίσει πια να θέτουν σε κίνδυνο το μεγάλο στόχο των Εθνικών εκλογών και εκεί ο Κυριάκος και οι επιτελείς του θα δαγκώσουν. Δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα με τους Μητσοτάκηδες, όπως και αν λέγεσαι. Και είναι γνωστό ότι οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι η ... μαρίδα.



Πως σκάνε αυτά στην Κορινθία :


- Το κόμμα διαπιστώνει ότι ο επικεφαλής της ΝΟΔΕ πιθανώς να είχε λανθασμένη αντίληψη για πολλά από όσα μετέφερε στα κεντρικά. Σκεφθείτε μόνο ότι η Γιώτα Μπάγκα, πρώην πολιτευτής της ΝΔ κατέληξε στον Τατούλη, αλλά και ένα άλλο όνομα που αποτελούσε συνοδεία της ΝΟΔΕ όταν ήρθε ο Οικονόμου ως Τομεάρχης Υγείας στο Νοσοκομείο Κορίνθου, βρέθηκε επίσης στην αγκαλιά του Πέτρου. Και δεν ήταν τυχαίο όνομα. Η Αθανασία Χρισταρά την εποχή εκείνη εμφανιζόταν και προωθούνταν ως πολύ πιθανή υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ έχοντας μάλιστα τη στήριξη πολλών εκ των σημερινών συνομιλητών του Μοσχάτου. Οι επιτελείς του Μητσοτάκη έχουν αρχίσει να ψυλλιάζονται ότι κάποιο μαϊμουδάκι στην Κορινθία παίζει περίεργα παιχνιδάκια μαζί με άλλα μαϊμουδάκια ...



- Η πολυεπίπεδη απαίτηση της ΝΔ όπως διατυπώθηκε στην Κορινθία μπορεί να λειτουργεί για κάποια μερίδα ψηφοφόρων και υποστηρικτών αλλά όχι για την αποφασιστικά μεγαλύτερη. Σε αντίθεση με άλλους νομούς σε όλη την Ελλάδα, η Κορινθία δείχνει να έχει κόψει τα σχοινιά με τα μετριοπαθή μεγαλοστελέχη. Αρκεί κανείς να σκεφτεί τους μόνιμους προσκεκλημένους των κομματικών εκδηλώσεων. Σε αντίθεση με παλαιότερα η Κορινθία έχει γίνει το απάγκιο των πιο σκληροπυρηνικών φωνών εντός ΝΔ. Και αυτό πια προκαλεί αντιδράσεις και δίνει λαβές. Η Κόρινθος δεν είναι Σπάρτη. Είναι ένας νομός που η ΝΔ όποτε πήρε κεφάλι, το πήρε με μετριοπάθεια και όχι κραυγές και κορώνες βγαλμένες από τα έγκατα του παρελθόντος. Κάποιος λοιπόν χρεώνεται αυτές τις επιλογές που αποτελούν και στρατηγική. Ο κόσμος της ΝΔ στην Κορινθία δεν πρόκειται να δεχθεί να πάει με προσημειωμένο ψηφοδέλτιο και στις 4 κάλπες. Όποιος δεν το κατανοεί αυτό, απλώς δεν γνωρίζει την Κορινθία.




Στο πιο δημοτικό τοπίο :

- Ο Νίκας κοντεύει να κλείσει μήνα που παλεύει με την Κορινθία. Και όσος περισσότερος καιρός περνά, τόσο βλέπει και ο ίδιος τα μαϊμουδάκια να χοροπηδάνε. Ευγενής φιγούρα ο ίδιος, αδυνατεί πλέον να κατανοήσει πως γίνεται να είναι συνέχεια στην Κορινθία και συνέχεια να χάνει ονόματα που θα μπορούσε να είχε ο ίδιος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λουτράκι πριν λίγες ημέρες και επειδή δεν μπορεί ο άνθρωπος να γνωρίζει όλα τα πρόσωπα, καθ' υπόδειξη της συνοδείας του αγνόησε άθελά του περισσότερα από 5 πρόσωπα με μεγάλη διαδρομή στη ΝΔ από την ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και την Κορινθία. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές που επισκέφθηκε όπου οι ψιθυριστές του τον έβαζαν να χαιρετάει σχεδόν όλους όσους ήταν βέβαιο ότι δεν θα τον ψηφίσουν γιατί οι άνθρωποι ανήκουν σε άλλους χώρους δεδηλωμένα.


- Ο Μπίτζιος αποτελούσε διακαή πόθο για το στρατόπεδο Καλλίρη. Αυτό δεν είναι κρυφό, είχε διακινηθεί και από τον ίδιο και δεν κρυβόταν στις διάφορες δημόσιες εμφανίσεις. Η χθεσινή του δήλωση συμπόρευσης με το Νανόπουλο ήταν μη αναμενόμενη. Και έχει δημιουργήσει ήδη αναταράξεις.


- Με την πάροδο του χρόνου η διάταξη των υποψηφίων δεν άργησε να διαφανεί. Υπάρχει μια ξεκάθαρη παράλληλη τμηματοποίηση με αυστηρές προτεραιότητες του κάθε τμήματος. Σταδιακά αρχίζει να φαίνεται ότι οι προτεραιότητες αυτές δεν είναι και πολύ συμβατές μεταξύ τους. Υπάρχει μια σαφής αδυναμία δημιουργίας ενός δημοτικού περιγράμματος που να κατατείνει τουλάχιστον σε ένα μήνυμα που να εξηγεί γιατί ας πούμε δεν κάνει ο τωρινός δήμαρχος και χρειάζεται ένας άλλος.


- Ο προβληματισμός έχει να κάνει με την αρχική απόφαση. Ακούστηκαν οι ψυχραιμότεροι, ή μήπως αυτοί μπήκαν στην άκρη λόγω των πιο ένθερμων που σιγά σιγά δείχνουν πως ασχολούνται με τα "δικά τους" ;


- Οι εξηγήσεις του τύπου "δεν μου αρέσει το one man show" φαίνονται πολύ αδύναμες όταν μάλιστα κάποιος το έχει εξασκήσει και ο ίδιος το άθλημα ΚΑΙ έχει διακριθεί στη συλλογή αξιωμάτων ... Και αν μπορούν να εξηγήσουν το ειδικό προσωπικό, σίγουρα δεν φτάνουν ως θεμέλιο για να πείσουν για το γενικό συνολικό το οποίο ακόμα ... διαμορφώνεται.



Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε και μια άλλη πτυχή του γρίφου της συμπεριφοράς της ΝΔ που θα περιλαμβάνει όλους τους Δήμους στην Κορινθία.

Γιατί αυτή η επικέντρωση στην Κόρινθο έχει ήδη δημιουργήσει εκνευρισμό σε άλλους υποψηφίους νεοδημοκράτες που νιώθουν ριγμένοι από τη νωθρή στήριξη στο δικό τους πρόσωπο και έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται γιατί και οι ίδιοι δεν έχουν έστω τη μισή στήριξη του νομαρχιακού κομματικού μηχανισμού ...




Diogenis-press


ΚΡΖ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad