Τα δυο πράγματα που χρειάζεται περισσότερο ένα άρρωστο παιδί στο νοσοκομείο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Τα δυο πράγματα που χρειάζεται περισσότερο ένα άρρωστο παιδί στο νοσοκομείο


Τις ανάγκες των παιδιών κατά την περίοδο της νοσοκομείακής τους περίθαλψης εξετάζει νέα έρευνα
Να αισθάνονται ασφαλή και να μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ είναι τα πράγματα που χρειάζονται περισσότερο τα άρρωστα παιδιά κατά τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Edith Cowan που δημοσιεύθηκε στο Journal of Advanced Nursing. Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο, το πρώτο του είδους του, το οποίο μετρά τις ψυχοκοινωνικές, σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών στις παιδιατρικές πτέρυγες.

Αξιολόγησαν 193 παιδιά σχολικής ηλικίας σε παιδιατρικές δομές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. «Η μελέτη συμπληρώνει το κενό της κατανόησής μας για το πώς τα παιδιά αισθάνονται στα νοσοκομεία», δήλωσε η Δρ. Mandie Foster, επικεφαλής της μελέτης. «Για εμάς δεν υπήρχαν διαθέσιμες μέθοδοι για να αξιολογήσουμε την αντίληψη των αναγκών των παιδιών σχολικής ηλικίας κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Η ανάπτυξη του ερωτηματολογίου είναι μέρος μιας διεθνούς κίνησης για να τεθούν τα παιδιά στο κέντρο της νοσοκομειακής φροντίδας κάτι που προβλέπεται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Οι πιο σημαντικές ανάγκες

Η αξιολόγηση των παιδιών εντόπισε τις πιο σημαντικές ανάγκες τους ως εξής:

1) Να αισθάνονται ότι είναι ασφαλή και ότι τα φροντίζουν.

2) Να κοιμούνται αρκετά το βράδυ.

3) Το προσωπικό να τα ακούει.

4) Να υπάρχουν χώροι εστίασης για τους γονείς τους

5) Να υπάρχουν άνθρωποι που θα βοηθούν τους γονείς ή την οικογένειά τους να τους φροντίσουν

Η Δρ. Foster δήλωσε ότι ήταν σημαντικό για τα παιδιά να μιλήσουν για τον εαυτό τους.

«Ως ενήλικες, συχνά κάνουμε εικασίες για τις ανάγκες και τα θέλω των παιδιών, αλλά τα νοσοκομεία μπορεί να είναι ένα πολύ τρομακτικό και ασυνήθιστο περιβάλλον για πολλά παιδιά και δεν θα έπρεπε να εικάζουμε ότι γνωρίζουμε πώς νιώθουν.

«Ακούγοντας και κατανοώντας τα παιδιά μπορεί να δοθεί μία επιπλέον αίσθηση εμπιστοσύνης για την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά εκεί. Και από μία ιατρική οπτική γωνία, η αναφορά που κάνουν τα ίδια τα παιδιά είναι σημαντική για την ενημέρωση των αρμόδιων παρόχων υγείας».

Η Δρ. Foster δήλωσε ότι οι ανάγκες των παιδιών συχνά συνδέονται με αυτές των γονέων τους, έτσι αν οι γονείς αισθάνονται επαρκώς πληροφορημένοι, σημαντικοί και φροντισμένοι, τότε τα παιδιά τους είναι πιο πιθανό να αισθάνονται καλύτερα.

«Από την οπτική ενός παιδιού, το να αισθάνεται ασφαλές σημαίνει να έχει τους γονείς του εκεί για να το φροντίζουν, νοσοκόμους και νοσοκόμες που χαμογελούν και να ξοδεύεται χρόνος συζήτησης μαζί τους», κατέληξε η Δρ. Mandie Foster.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad