ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Σε 15 μέρες θα φέρουν τους μετανάστες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Σε 15 μέρες θα φέρουν τους μετανάστες


Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνουν οι πληροφορίες για μετατροπή του στρατοπέδου Κορίνθου, από προσωρινό κέντρο κράτησης σε ανοιχτό, καθώς όπως όλα δείχνουν αναμένονται στις επόμενες ημέρες (σύμφωνα με πληροφορίες σε 15 ημέρες) μεγάλο μέρος μεταναστών  μετανάστες θα μεταφερθεί στην Κόρινθο

Η είδηση που έσκασε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου πριν μερικές ημέρες δείχνει να είναι γεγονός και η συνάντηση επιτροπής του Δήμου Κορινθίων (Την επιτροπή αποτελούσαν οι κ.κ. Νανόπουλος (Δήμαρχος Κορινθίων), Πνευματικός (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας) και Βλαχοπάνος (πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας), ενώ παραβρέθηκαν και οι βουλευτές ΝΔ της Κορινθίας)  με τον Χρυσοχοΐδη έπεσαν στο κενό και με τους βουλευτές της ΝΔ Κορινθίας να μιλούν για εθνικό συμφέρον.
Η κατάσταση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς η απόφαση να μετατραπεί το στρατόπεδο σε ανοιχτό κέντρο κράτησης, αρχικά θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη υπάρχουσα κατάσταση εδώ και χρόνια, ενώ παράλληλα κανείς δεν εγγυάται την… ανθρώπινη διαβίωση των ανθρώπων αυτών.

Σε 15 ημέρες, λοιπόν, 600 μετανάστες και πρόσφυγες θα βρεθούν στο στρατόπεδο Κορίνθου για 2 μήνες, ενώ στη συνέχεια θα γίνεται αντικατάστασή τους από άλλους, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών σύμφωνα με τον υπουργό. Οι άνθρωποι που θα μεταφερθούν στην Κόρινθο είναι Αφγανοί Χαζάροι, οι οποίοι ιστορικά αποτελούν μια κυρίως σιιτική μειονότητα η οποία ομιλεί τα περσικά και είναι αντιμέτωπη με διωγμούς στο Αφγανιστάν εδώ και χρόνια, μιας και βρίσκονται στο στόχαστρο των Ταλιμπάν.

 Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο κρατούνται περίπου 350 μετανάστες με τους περισσότερους να κατάγονται από το Μαρόκο.

Υ.Γ Οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν συχνά το φαινόμενο του «κοινωνικού αποκλεισμού». Αισθάνονται την περιθωριοποίηση μέλημα όλων πρέπει πρώτα να είναι ο άνθρωπος! Προσοχή λοιπόν σε αυτά που λέμε και αυτά που κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad