Ενα ελληνικό ελαιόλαδο στην κορυφή του World Ranking Evoo -Από τη Λακωνία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ενα ελληνικό ελαιόλαδο στην κορυφή του World Ranking Evoo -Από τη Λακωνία



Για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα ελαιόλαδο από την Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση του World Ranking Evoo (WREVOO).

Πρόκειται για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Gemstone Blend Evoo», από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη, που αναδείχθηκε κορυφαίο στον κόσμο για το 2019 στην κατηγορία Best Condimento Olive Oil, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Πρόκειται για κατάταξη που δημοσιεύεται από τη Διεθνή Ενωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών, η οποία συγκεντρώνει και κατατάσσει τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς τυφλής γευσιγνωσίας μέσα στη χρονιά.

Ελαιόλαδο που περιέχει τζίντζερ, μοσχολέμονο και βασιλικό
Τα συναγωνιζόμενα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο ήταν 12.092 δείγματα, προερχόμενα από 34 χώρες ελαιοπαραγωγούς και λήφθησαν υπόψιν 31 διεθνείς διαγωνισμοί για την παγκόσμια κατάταξη. «Το Gemstone Blend Evoo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την φετινή χρονιά, έπειτα από αρκετά έτη πειραματισμών και δοκιμών, ώστε να αγγίξει αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο γεύσης και ποιότητας» δήλωσε στο ΑΠΕ ο Νίκος Σακελλαρόπουλος, Χημικός Μηχανικός M.Sc. και συνιδιοκτήτης των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου. «Πρόκειται για ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο 3 ποικιλιών (blend) που περιέχει φυσικά εντελώς τζίντζερ, μοσχολέμονο και βασιλικό, ανήκοντας στην κατηγορία των Condimento-flavored evoos», συμπλήρωσε.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό ελαιόλαδο είναι στην κορυφή αυτής της κατηγορίες για 2 συνεχόμενες χρονιές. Το 2018, στην πρώτη θέση είχε βρεθεί το ελαιόλαδο gourmet «Majestic blend evoo», πάλι από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad