Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση -Επί τόπου ο Χαρδαλιάς - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση -Επί τόπου ο Χαρδαλιάς



Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου.

Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.
Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες σε ορισμένα σημεία -στους οικισμούς πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης- είναι μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια.


Η φωτιά πάνω από τους οικισμούς Γαλατάκι και Ζίμενς / Φωτογραφία: korinthostv.gr

Σύμφωνα με το korinthostv, η φωτιά κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο , όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού, ενώ στο μέτωπο σπεύδει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο αρχικά εστάλησαν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε στο iefimerida.gr ότι οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς. Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε την πληροφορία για εκκένωση οικισμού που βρίσκεται πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας:

Ενα τεράστιο σύννεφο καπνού πάνω από τα σπίτια


Πολίτες παρακολουθούν την πυρκαγιά από την παραλία




Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad