Μήνυμα Τζαναβάρα : Δεν μπορείς να διοικείς για πάντα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μήνυμα Τζαναβάρα : Δεν μπορείς να διοικείς για πάντα



Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημήτρης Τζαναβάρας στην Κόρινθο εντυπωσίασε ακόμα και τους πιο αδιάφορους με τα κοινά του δήμου Κορινθίων.

Από τα τοπικά ΜΜΕ κάποιοι έσπευσαν να την υποβαθμίσουν πριν καν ξεκινήσει, άλλοι προσπάθησαν να την εξαφανίσουν, υπήρξαν και εκείνοι που παρακολούθησαν και μετέδωσαν διακριτικά.

Ας δούμε όμως ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά της μεγάλης εικόνας.

Οι προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Κορινθίων κρίθηκαν με μια διαφορά περίπου 30 ψήφων. Με απλά λόγια, 15 άνθρωποι έκριναν μια ολόκληρη πενταετία και έβγαλαν το νικητή των εκλογών σε μια μάχη δεκάδων χιλιάδων ψήφων.

Με απλή λογική και χωρίς σύνθετες σκέψεις, αν θεωρήσουμε ότι το σκηνικό δεν μεταβάλλεται δραματικά, όποιος έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει και να ελέγξει 40-50 ανθρώπους, μπορεί να γίνει εκλογικός ρυθμιστής.

Και έρχεται ο Δημήτρης Τζαναβάρας Οκτώβριο του 2017, λίγο πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η νέα προεκλογική περίοδος, και μαζεύει 250 κατά κάποιους, 500 κατά τον ίδιο άτομα μέσα σε μια αίθουσα, στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου. Χωρίς μάλιστα να έχει δηλώσει ξεκάθαρα και γιατί τους κάλεσε.

Οι ίδιοι οι καλεσμένοι αγνοούσαν τι ακριβώς θα γινόταν στον Απόλλωνα. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος τους είχε μιλήσει για έναν συνδυασμό που ετοιμάζεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Επισήμως αυτό δεν ειπώθηκε.

Το ΠΡΩΤΟ μήνυμα όμως είναι καθαρό: Ο Δημήτρης Τζαναβάρας διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι μπορεί να ελέγξει σε απόλυτο βαθμό τουλάχιστον 250 ανθρώπους, να τους καλέσει σε μια εκδήλωση αμφίβολης θεματολογίας και ενδεχομένως να τους παροτρύνει για μια επιλογή τους στην κάλπη. Αν θεωρητικά σκεφτούμε ότι κάθε ένας από αυτούς μπορεί να επηρεάσει τουλάχιστον άλλον έναν, τότε το σύνολο γίνεται 500 για κάποιους, 1000 για τον ίδιο. Μην ξεχνάμε ότι οι 1000 σταυροί είναι το ελάχιστο που μπορεί ο Τζαναβάρας να πάρει στην κάλπη μόνος του σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια.

Το ΔΕΥΤΕΡΟ μήνυμα είναι η παρουσία του Νίκου Σταυρέλη. Και δεν είναι μόνο η παρουσία του εκεί. Πολλά μάτια και αυτιά είδαν και άκουσαν Σταυρέλη και Τζαναβάρα πρόσφατα σε κοινωνική εκδήλωση στα Αθίκια να παίζουν με τον κόσμο "δυάδα", ακροβολισμένοι. Μίλησαν με όλους και βρίσκονταν με τα μάτια οι δυο τους, ΙΣΩΣ μετρώντας τις δυνάμεις τους. Ό,τι και να εμφανίσει σαν δικαιολογία ο Σταυρέλης, και πήγε στην εκδήλωση, και μίλησε, και μάλλον με ευχαρίστηση εμφανίστηκε ως επίκεντρο. Και αυτό ανοίγει θέμα μεγάλο για τον Αλέξανδρο Πνευματικό και το συνδυασμό του. Ο Σταυρέλης έχει διαφημιστεί διαχρονικά ως ο αυτοδιοικητικός γκουρού και ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών για τον Δήμαρχο. Επί χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σε πολλές περιπτώσεις ο αντ' αυτού στα δύσκολα.

Το ΤΡΙΤΟ μήνυμα είναι το ισχυρότερο. Ο Τζαναβάρας στην εκδήλωση κάνει μια ομιλία που μοιάζει περισσότερο με συρραφή γνωστών ρήσεων και τετριμμένων εκφράσεων.  Αυτό που μάλλον ήθελε να πει στην εκδήλωση δεν έπρεπε να το ψάξουμε στα λόγια, αλλά στον τόνο της φωνής του.

Κάποια στιγμή προς το τέλος αναφέρει 3 χαρακτηριστικά του ηγέτη κατά τον Αγάθωνα : Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει. (Αγάθων,450-400 π.Χ.)

Στο τρίτο χαρακτηριστικό η φωνή του Τζαναβάρα αλλάζει (5:52):




Στερεώνει τα γυαλιά του, κοιτάει τον κόσμο και δυναμώνοντας τη φωνή του λέει : "Τρίτον, ότι δεν μπορεί να διοικεί για πάντα".

Με αυτή τη φράση κλείνει και την ομιλία του.

Το μήνυμα μοιάζει σαφές.

Τώρα, αν το μήνυμα το στέλνει ο ίδιος, ο ίδιος και οι 250 ή 500 άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, ο ίδιος, οι 250 ή 500 άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί και ο Σταυρέλης, ας είναι συμπέρασμα του καθενός.

Σε εσάς αφήνουμε και το συμπέρασμα και για το ποιος είναι ο αποδέκτης.


ΚΡΖ


Diogenis Press 



Πηγή βίντεο : Rap Media










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad