Άντρας ερωτευμένος ίσον άντρας παραδομένος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Άντρας ερωτευμένος ίσον άντρας παραδομένος



Ας συντονιστούμε εδώ όλοι οι άντρες που ξέρουμε να διαβάζουμε ελληνικά αλλά κι οι γυναίκες, για να δούμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι, αλλά και τι να περιμένετε εσείς από εμάς. Άντρας ερωτευμένος ίσον άντρας παραδομένος λένε και μάλλον, ισχύει.

Πόσες φορές ξάπλωσες το βράδυ και δεν τη σκέφτηκες; Πόσο σφικτά αγκάλιαζες τα μαξιλάρια όταν έλειπε; Πόση ώρα κοιταζόσουν στον καθρέφτη προσπαθώντας να καταλάβεις τι έκανες λάθος κι έφυγε ή τσακωθήκατε; Πόσο ανήσυχος έδειχνες όταν σου είπε ότι στραμπούληξε το πόδι της; Ή όταν δεν έτρωγε; Πόσο πολύ έβριζες τον εαυτό σου όταν σου είπε ότι την πιέζεις;

Αλλά κι από την άλλη. Ποιος ήταν περισσότερο ευτυχισμένος από σένα στον κόσμο όταν σ’ έπαιρνε απεγνωσμένες αγκαλιές και σου έδινε αυτά τα μαστούρικα φιλιά; Πόσες θυσίες έκανες αλλά και πόσες είσαι διατιθέμενος να κάνεις;  Κι οι ρητορικές ερωτήσεις τέτοιου τύπου είναι απλά αμέτρητες. Ξέρεις πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάω.

«Περνάω λόγω δουλειάς κοντά από το σπίτι σου, θέλεις μόλις τελειώσω να περάσω να σε δω ή να πάμε μια βόλτα;»

Προσεύχεσαι να σου απαντήσει θετικά. Μόλις το κάνει, μπαίνεις στο αμάξι κι οδηγάς σαν μανιακός κι ας είναι δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Δε σε νοιάζει. Απλά θες να είσαι δίπλα της κι αυτή δίπλα σου. Να υπάρχει αυτό το εκατέρωθεν συναίσθημα της ασφάλειας και της ευτυχίας. Εννοείται ότι ποτέ δεν της αποκαλύπτεις ότι έκανες όλα αυτά. Ούτε της λες ότι θα κάνεις ένα μικρό ταξιδάκι γιατί θα την αγχώσεις. Όλα για εκείνη.

Το κάνεις να φαίνεται κάτι απλό στα μάτια της και γι’ αυτό σε περίπτωση που έρθει η απόρριψη, το χτύπημα θα είναι δυνατό. Όμως επειδή είσαι πεισματάρης, ως και μαλάκας, συνεχίζεις χωρίς να πτοηθείς λεπτό.

Η καθημερινότητα σου διέπεται από εκείνη. Πιάνεις τον εαυτό σου να σκαλώνει στο άκυρο και τα μάτια σου στο υπερπέραν, γιατί η σκέψη της αναδύθηκε τόσο γρήγορα που σου παρέλυσε τις αισθήσεις. Εκείνη τη στιγμή δεν είναι μόνο τα πάντα σου, αλλά και τα κοάλα σου μαζί. Είναι ο απογευματινός καφές σου, είναι η βραδινή μπίρα και το τσιγάρο της ημέρας.

Το να είσαι ερωτευμένος και το ν’ αρνηθείς κάτι στο άτομο αυτό, είναι δυο πράγματα που όσο κι αν πρέπει να πάνε μαζί, δεν πάνε ποτέ. Προσφέροντάς της αυτό που θέλει, την κάνεις χαρούμενη, συνεπώς κι εσένα κι ας είναι μεγάλο το κόστος. Ένα μήνυμα «μπορώ να σε δω αύριο;» είναι αρκετό, ώστε ν’ αλλάξεις όλο το πρόγραμμά σου, να τσακωθείς με κοντινά σου άτομα, να παραμερίσεις σημαντικές καθημερινές υποχρεώσεις και να της αφιερώσεις όχι μόνο το αύριο, αλλά και το μεθαύριο.

Ο ερωτευμένος άντρας δε ζητάει ποτέ. Παρά μόνο δίνει. Δίνει χωρίς αύριο. Δίνει χωρίς να χρωστάει πουθενά. Δίνει λες κι όταν φύγει ο άνθρωπος του, θα ‘χει τόσο απόθεμα ακόμα που δε θα τον πονέσει καθόλου, ούτε θα γίνει καν αντιληπτό. Δίνει, γιατί όταν δίνει, νιώθει άρχοντας κι αφέντης στον κόσμο αυτό, με σένα δίπλα του να τον κυβερνάτε μαζί.

Για το ερωτευμένο αρσενικό, ο έρωτας δεν είναι κουμπαράς, να μετράει τι δίνει και τι παίρνει. Εκείνος μόνο δίνει. Κι ας του τον σπάσουν στο τέλος και μείνει άφραγκος.



Συντάκτης: Παναγιώτης Μουστάκας
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου




Πηγή:pillowfights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad