Ο δήμος να αξιοποιήσει τις προτάσεις μας για τα δημοτικά κτίρια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο δήμος να αξιοποιήσει τις προτάσεις μας για τα δημοτικά κτίρια





Βασιλης Νανόπουλος : Ο δήμος Κορινθίων να αξιοποιήσει δυο προτάσεις μας για ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων καθώς και τη βελτίωση πρόσβασης σε παραλίες .
Σχετικά με την συνεδρίαση της 28.11.2017 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων σημειώνουμε τα εξής .
Προ ημερησίας διατάξεως κάναμε δυο προτάσεις για συμμετοχή του δήμου σε επιδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – προκήρυξη ΕΠΑΝΕΚ .
Το πρώτο αφορά την ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων πχ δημοτική αγορά, παλιό ξενία, δημοτικά σφαγεία με επιδότηση που κυμαίνεται από 35-100%. Η πρόταση πρέπει να υποβληθεί τον προσεχή Ιανουάριο .

Η δεύτερη πρόταση αφορά την προσβασιμότητα σε παραλίες ΑΜΕΑ και όχι μόνο και επιδοτεί την κατασκευή διαδρόμων, σκιάστρων , αποδυτηρίων κλπ. σε μια από τις παραλίες μας πχ τα Καλάμια. Ο χρόνος υποβολής είναι επίσης ο ερχόμενος Ιανουάριος . Η απάντηση που πήραμε ήταν θετική ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και στα δυο θέματα.

Ψηφίσαμε το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης που αφορά την αμοιβή σε χρήμα των εργαζομένων του δήμου που δικαιούνται παροχή γάλακτος λόγω ανθυγιεινής εργασίας και μέσων ατομικής προστασίας λόγω επικίνδυνης εργασίας . Ο δήμος δεν χορήγησε ως όφειλε τα παραπάνω είδη στους εργαζομένους για τα έτη 2012-2016.

Το θέμα είχαμε θέσει προ ημερησίας διατάξεως στο προηγούμενο συμβούλιο και είχαμε ζητήσει να έρθει προς συζήτηση πράγμα που έγινε . Ζητήσαμε επίσης η καταβολή των χρημάτων να γίνει σε μια δόση άμεσα και να ρυθμιστεί το έτος 2017 στο οποίο επίσης ο δήμος Κορινθίων δεν χορήγησε μέσα ατομικής προστασίας και γάλα στους εργαζομένους. Για τα επόμενα χρόνια ζητήσαμε να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες και η χορήγηση των ειδών αυτών να γίνει κανονικά , κάτι που είναι αναγκαίο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων .

Καταψηφίσαμε την αύξηση κατά 50.000 ευρώ του προϋπολογισμού για το μήνα Δεκέμβριο 2017 των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΚΕΠΑΠ γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης η μεγάλη αυτή αύξηση είναι πρόκληση. Θέλουμε να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τις μέρες των εορτών αλλά όπως είχαν προγραμματιστεί στον προϋπολογισμό . Το ετήσιο ποσό για πολιτιστικές εκδηλώσεις φτάνει 279.000 ευρώ στον προϋπολογισμό . Μπορούν τα χρήματα της αύξησης που ζητήθηκε να χρησιμοποιηθούν για άλλο κοινωνικό σκοπό πχ βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη επιβίωσης.

Βασίλης Νανόπουλος

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad