Είναι μια μυστική σχέση πάντα εντάξει; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Είναι μια μυστική σχέση πάντα εντάξει;



Τον τελευταίο καιρό κάτι δεν σου πάει καλά. Κάθε φορά που κανονίζεις να βγείτε με τον σύντροφό σου, εκείνος φροντίζει να βρει τρόπους για να μείνετε μέσα στο σπίτι. Μια είναι κουρασμένος, την άλλη θέλει να δει ταινία και τις πιο πολλές φορές σου λέει ότι θα περάσετε πιο καλά αν μείνετε μέσα στο σπίτι. Τι να συμβαίνει άραγε; Γιατί αποφεύγει τις δημόσιες εξόδους;

Στην αρχή μπορεί να φανεί συναρπαστική μια σχέση που είναι «μυστική». Ισως είστε συνάδελφοι και δεν μπορείτε να αφήσετε κανέναν να ξέρει για εσάς.

Ισως να κοιμάσαι με κάποιον φίλο σου και δεν θέλεις να το μάθουν οι υπόλοιποι γνωστοί σου. Ή ίσως να είστε στο πρώτο στάδιο της σχέσης, που αισθάνεστε άγχος να μιλήσετε για εσάς στους φίλους και την οικογένειά σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορούν να υπάρχουν μυστικές σχέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σιωπή είναι πάντα η καλύτερη πολιτική.

Εάν βλέπεις κάποιον που θέλει να διατηρήσει τη σχέση σας μυστική, δηλαδή να βρίσκει διάφορους τρόπους για να μην σας δουν μαζί έξω, τότε αυτό ίσως κάτι να σημαίνει σύμφωνα με την Νεοϋρκέζα Lisa Brateman, ψυχοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στις σχέσεις.

«Το να ζητάς από κάποιον να είστε μαζί χωρίς να κάνετε δημόσιες εξόδους δεν είναι φυσιολογικό, οπότε πρέπει να υπάρχει ένας πολύ μεγάλος λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο», λέει η Brateman.
Ετσι, τι χωρίζει έναν «καλό» λόγο από έναν «όχι και τόσο» καλό; Εξαρτάται από τη σχέση, αλλά ο σύντροφός σου θα πρέπει τουλάχιστον να σου εξηγήσει γιατί θέλει να κρατήσει την σχέση σας μυστική, λέει η Brateman.

Ετσι λοιπόν αφού σου πει τον λόγο, θα πρέπει επίσης να σου δώσει μια ιδέα για το πόσο καιρό θα κρατήσει όλο αυτό. Και αν δεν στο έχει ήδη πει από μόνος του, τότε είναι απολύτως λογικό να τον ρωτήσεις, συμπληρώνει η Brateman.

Μια προσωρινή περίοδος που έχει μια ημερομηνία λήξης είναι πολύ διαφορετική απ΄το «δεν θέλω κανένας να το μάθει ποτέ». Οταν κάποιος σου λέει ότι η σχέση σου πρέπει να είναι για πάντα μυστική, τότε αυτό μπορεί να σε κάνει να νιώσεις χάλια.

Σαν να ντρέπεται για εσένα, σαν να φοβάται μήπως σας δει κάποιος συγκεκριμένος, σαν να θέλει να νομίζουν οι άλλοι πως δεν είναι σε σχέση και είναι single. Ολα αυτά, και πολλά άλλα μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις λίγη και να γεμίσεις με ανασφάλεια. Με τον τρόπο του σε κάνει να μην νιώθεις τόσο σημαντική για εκείνον. Είναι απόλυτα λογικό.

«Πίσω από ένα μυστικό, υπάρχει πάντα ντροπή», λέει η Brateman και καταλήγει: «Η αγάπη δεν ανθίζει στις σκιές. Το μόνο που δημιουργεί είναι δυσπιστία και αβεβαιότητα».

Διαβάστε επίσης: Σχέσεις με (πολύ) μεγάλη διαφορά ηλικίας -Τελικά λειτουργούν ή όχι;


Πηγή:bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad