Με Βλέπει Σαν Φίλο Τι Να Κάνω; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Με Βλέπει Σαν Φίλο Τι Να Κάνω;



Με βλέπει σαν φίλο τι να κάνω; Έχω ελπίδες ή θα καταστρέψω την φιλία μας; Το πρόβλημα είναι πως σέβομαι και αγαπώ την κολλητή μου, αλλά θέλω κάτι περισσότερο. Θέλω να είναι η κοπέλα μου και όχι η κολλητή μου. Με βλέπει σαν φίλο και κάθε μέρα που περνάει δυσκολεύομαι να της εκφράσω τα συναισθήματα μου.
Περνάμε πολύ χρόνο μαζί καθημερινά. Έχει τύχει μάλιστα να κοιμηθούμε πολλές φορές και μαζί. Μιλάμε για τα πάντα, μέχρι και συμβουλές σχέσεων δίνουμε ο ένας στον άλλον. Έχει αναφέρει μάλιστα μερικές φορές πως είμαι ο τέλειος φίλος, πως περνάει καλά μαζί μου και έχουμε πολλά κοινά.

Πολλές φορές μου πέρασε από το μυαλό να μιλήσω μαζί της, αλλά φοβάμαι πως μια τέτοια συζήτηση θα καταστρέψει την σχέση μας. Προτιμώ να μείνω φίλος μαζί της παρά να την χάσω από την ζωή μου. Τι να κάνω; Υπάρχει τρόπος για να την κάνω να με ερωτευτεί έτσι όπως την ερωτεύτηκα κι εγώ; Κι αν συζητήσω μαζί της και μου πει πως θέλει να μείνουμε φίλοι, τι κάνω στη συνέχεια;

Δεν θέλω να με βλέπει σαν φίλο, θέλω να με βλέπει ως κάτι περισσότερο. Θέλω να με βλέπει έτσι όπως την βλέπω κι εγώ.

Βάλε σε μια τάξη τις προτεραιότητες σου
Φαίνεται πως όσο περνάνε οι καιροί τόσο αλλάζουν και οι περισσότεροι άνδρες και οι ανάγκες τους για να ευχαριστούν τις γυναίκες. Οι άνδρες έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με τις προτεραιότητες τους και την αξία τους.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αγαπητέ αναγνώστη είναι ότι δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως την αξία σου, τόσο ως φίλος όσο και ως εραστής. Και αν αισθάνεσαι εσύ έτσι για τον εαυτό σου, τότε πως περιμένεις μια γυναίκα να αισθανθεί διαφορετικά;

Απ’ ότι φαίνεται, αναζητάς για τις μεγάλες «ανταμοιβές» – με άλλα λόγια, θέλεις το κορίτσι των «ονείρων» σου – αλλά όταν αναζητάμε μεγάλες ανταμοιβές, αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να πάρουμε και μεγάλα ριψοκίνδυνα ρίσκα. Ως εκ τούτου, αν πραγματικά θέλεις αυτή η φίλη σου να γίνει η κοπέλα σου, θα χρειαστεί να της μιλήσεις ειλικρινά, ακόμη κι αν αυτό φέρει σε κίνδυνο την φιλία σας.

Για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε να πάρεις μια απόφαση, θα χρειαστεί πρώτα να καταλάβεις και να κατανοήσεις πλήρως την έννοια του «απλά φίλοι». Ένα μυστήριο το οποίο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες
Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι περισσότερες γυναίκες όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσουν για το αν ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει το αγόρι τους, ο φίλος τους ή ο γνωστός τους. Μόλις καταλάβεις αυτό το κρίσιμο βήμα, δεν πρόκειται να ξανά χάσεις ούτε λεπτό απ’ την ζωή σου αναρωτιόντας για το αν θα πρέπει να ελπίζεις για μια πιθανή σχέση με μια γυναίκα.

Για να δεσμευτεί μια γυναίκα με έναν άνδρα και να κάνει μια σοβαρή σχέση μαζί του, ή ακόμα και να σκεφτεί απλά να βγει για ραντεβού μαζί του, βάζει σε θέση δύο προϋποθέσεις πρώτα (κατά σειρά σπουδαιότητας παρακαλώ):

Θέλει μια φυσική έλξη και μια χημεία ανάμεσα σε αυτήν και το εν λόγω άτομο.
Έναν άνθρωπο που είναι ευαίσθητος στις συναισθηματικές ανάγκες της γυναίκας. Σημείωση: Δεν εννοούμε να κλαις και να τρέχεις από πίσω της.
Αν το πρώτο κριτήριο δεν πληρείτε, η γυναίκα δεν θα συνεχίσει να ασχολείται ή να βλέπει ρομαντικά το άτομο που έχει μπροστά της. Απλά θα τον προσθέσει στην κατηγορία των «φίλων», ειδικά αν ο τυπάς είναι όμορφος και διασκεδαστικός. Γιατί άλλωστε να αγνοήσει ένα άτομο που ικανοποιεί τις συναισθηματικές τις ανάγκες;

Ο χρυσός κανόνας
Θα σου το πούμε όσο πιο απλά και ειλικρινά γίνεται: Αν σου πει ότι «θέλω να είμαστε μόνο φίλοι» ή «σε βλέπω ως φίλο» αυτό σημαίνει – κυριολεκτικά όμως – ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να σε δει ρομαντικά. Απλά δεν έχει άλλο τρόπο να στο πει, οπότε σου το λέει απλά και ευγενικά.

Με άλλα λόγια, θέλει να σου πει «σε έχω σαν αδερφό μου. Σε αγαπώ, περνάω καλά μαζί σου, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσω να ακουμπήσεις το σώμα μου ή να σε δω με οποιονδήποτε τρόπο ρομαντικά«.

Ελπίζουμε πως έπιασες το νόημα. Αν πει «μόνο φίλοι» σημαίνει – με ευγενικό τρόπο – ότι δεν ενδιαφέρεται. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι σημαίνει «Δεν είμαι σίγουρη ακόμα αλλά θα το σκεφτώ«.

Το αποτέλεσμα; Να κάνουν το φρικτό λάθος και να κυνηγούν επίμονα αυτές τις γυναίκες με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν γνώμη και ως εκ τούτου τις χάνουν και από φίλες.

Το πρόβλημα με τους άνδρες
Είναι απόλυτα φυσιολογικό στον κοινωνικό κύκλο στον οποίο ζούμε οι άνδρες και οι γυναίκες να γίνονται πρώτα φίλοι και, στη συνέχεια, αν και οι δυο εξακολουθούν να ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, να πηγαίνουν την σχέση τους στο επόμενο επίπεδο.

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους ωστόσο είναι ότι έχουν αυτό το πάθος με την αναβλητικότητα, η οποία στο τέλος οδηγεί σε δισταγμούς. Μέχρι τη στιγμή που ένας άνθρωπος θα βρει επιτέλους το θάρρος να μοιραστεί τα συναισθήματα του με την φίλη του, θα είναι πολύ αργά γιατί θα έχουν γίνει στενοί φίλοι.

Ποιο είναι το πρόβλημα με το να είστε στενοί φίλοι; Κανένα απολύτως. Όσο μια γυναίκα ελκύεται από έναν φίλο της – ανεξάρτητα με το πόσο στενοί φίλοι είναι και το χρονικό διάστημα που γνωρίζονται – θα θέλει πάντα να προχωρήσει την σχέση της μαζί του. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι όταν δεν ελκύονται ή σταμάτησαν μετά από ένα χρονικό διάστημα να ελκύονται.

Οι περισσότεροι άνδρες βρίσκουν μεγάλη άνεση με την φιλία τους, αλλά όταν έρχεται η ώρα να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, φοβούνται πως η φίλη τους θα τους απορρίψει και η φιλία τους θα διαλυθεί. Για το λόγο αυτό, ορισμένοι άνδρες επιλέγουν να μείνουν σιωπηλοί και να κρατήσουν μια υγιή φιλία.

Αυτό φυσικά συμβαίνει περισσότερο στους άνδρες που έχουν μόνο μια φίλη. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν αρκετούς άνδρες φίλους, με αποτέλεσμα να μην έχουν μεγάλο πρόβλημα όταν μια φιλία τους διαλυθεί – επειδή ο ένας ήθελε κάτι περισσότερο.

Ο κανόνας της φύσης
Οι περισσότεροι άνδρες σκέφτονται με τέτοιο τρόπου που δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της «βιολογικής τους αποστολής». Είναι ωραίο να έχεις μια φίλη ή μια κολλητή, αλλά όταν έχεις να κάνεις με το παιχνίδι του έρωτα, ως άνδρας γνωρίζεις πολύ καλά ότι η πρώτη σου προτεραιότητα είναι να δημιουργήσεις μια αποκλειστική και μακροχρόνια σχέση με την γυναίκα που σου αρέσει.

Ο κανόνας είναι πολύ απλός: ο άνδρας πρέπει να επιλέξει μεταξύ του να μείνει για πάντα σιωπηλός, ή να φέρει σε κίνδυνο την φιλία του για να αποκτήσει την γυναίκα που επιθυμεί τόσο πολύ.

Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί; Να συμφωνήσει με την πρόταση σου, να σου αποκαλύψει πως κι αυτή έχει τα ίδια συναισθήματα ή να κάνει μια προσπάθεια. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι «ήταν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Ή θα παραμείνετε στενοί φίλοι και με τον καιρό θα βρεις μια άλλη γυναίκα, ή θα διαλυθεί η φιλία σας επειδή ένας από τους δύο είναι αρκετά στενόμυαλος.

Τουλάχιστον όμως θα έχεις βγάλει από μέσα σου τα συναισθήματα που τόσο καιρό κρατούσες και δεν θα χρειάζεται να περιμένεις να γίνει η κοπέλα σου για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου. Αν εκτιμήσει την καρδιά σου καλώς, αν όχι, μάντεψε ποιος χάνει.

Η μόνη λύση!
Αν βρεις το θάρρος και την ευκαιρία και της ζητήσεις να γίνει η κοπέλα σου, να βγείτε ραντεβού και τα σχετικά, και αυτή σου πει να μείνετε φίλοι, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις στη συνέχεια. Εκτός, φυσικά, από ένα πράγμα: να πας τα πράγματα σε πιο ακραία σημεία που σημαίνει ότι βάζεις σε μεγάλο κίνδυνο την φιλία σου μαζί της. Αλλά και πάλι, στο τέλος αυτός είναι ο κίνδυνος που αποφάσισες να πάρεις εξ ‘αρχής.

Καλά κατάλαβες, η μόνη λύση είναι να αφήσεις τα ‘με βλέπει σαν φίλο‘ και να βρεις το θάρρος και να της εξηγήσεις ακριβώς όλα όσα νιώθεις. Αν της αρέσεις, σε εκτιμάει και περνάει καλά μαζί σου, το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει να σε δει διαφορετικά. Αν όχι, τότε θα ξέρεις πως δεν χρειάζεται να σπαταλάς περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο σου σε μια γυναίκα η οποία σε απέρριψε και δεν προσπάθησε στη συνέχεια να κρατήσει έστω την φιλία σας.

Πρόκληση ή ταπείνωση;
Μια πρόκληση δεν σου εγγυάται ποτέ ότι στο τέλος θα είναι επιτυχής. Ως εκ τούτου, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αν θα της κεντρίσεις το ενδιαφέρον ή όχι για να προχωρήσετε σε μια σχέση. Αλλά υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα να λειτουργήσει όλο αυτό μεταξύ σας.

Ένας άνδρας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η φιλία του, ο χρόνος του, η αγάπη και η δέσμευσή του είναι πολύ πολύτιμα πράγματα τα οποία δεν θα πρέπει να παρέχει «δωρεάν». Ένας άνδρας δεν πρέπει να ανησυχεί για το αν μια γυναίκα αποφασίσει να είναι μαζί του, ή στραβώσει και χαλάσει τη φιλία της μαζί του.

Με βλέπει σαν φίλο
Ο άνδρας πρέπει να είναι ισχυρός, να έχει αυτοπεποίθηση και να μην φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματα του σε μια γυναίκα την οποία θεωρεί τόσο καλή φίλη και την εκτιμάει. Αν πραγματικά την εκτιμάς, θα της μιλήσεις ειλικρινά. Άλλωστε, ίσως βρίσκεται κι αυτή στην ίδια θέση που βρίσκεσαι κι εσύ αυτή την στιγμή, αλλά περιμένει να κάνεις την πρώτη κίνηση.

Ίσως το θάρρος και η ειλικρίνεια σου αλλάξει στο τέλος το ‘με βλέπει σαν φίλο‘ και το κάνει ‘είναι η κοπέλα μου‘. Ίσως το ‘με βλέπει σαν φίλο‘ είναι κάτι το οποίο έχει σκεφτεί και η ίδια της – άσχετα με το αν σου έχει δείξει κάτι ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad