Βόλτα στα χιονοδρομικά κέντρα της Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Βόλτα στα χιονοδρομικά κέντρα της Πελοποννήσου



Μπορεί η Ελλάδα να είναι γνωστή για τα καλοκαίρια της, ωστόσο και για το χειμώνα προσφέρει πολλά, ειδικά στους λάτρεις του ski και του snowboard.

Τρία από τα χιονοδρομικά που υπάρχουν στην Ελλάδα και τους «χιονισμένους» μήνες πλημμυρίζουν από κόσμο βρίσκονται στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για το χιονοδρομικό της Ζήρειας στην Κορινθία, του Χελμού (πιο γνωστό ως Καλαβρύτων) στην Αχαία και του Μαινάλου στην Αρκαδία.

Το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας στην Κορινθία 

Το χιονοδρομικό κέντρο Ζηρείας στην Κορινθία  βρίσκεται στο οροπέδιο της Ζήρειας, 12 χλμ. από τα Τρίκαλα Κορινθίας και είναι το κοντινότερο στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο.
Ωστόσο δεν διαθέτει πολλές πίστες και δεν θα καλύψει τις ανάγκες των εμπείρων και πολύ έμπειρων σκιέρ.  Είναι κυτρίως για παιδιά και αρχάριους. Συγκεκριμένα οι επισκέπτες θα βρουν μόλις δύο πίστες μία πολύ εύκολη και μία 1 μέτρια.   
Πάντως στα έξτρα που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες είναι βόλτα με έλκηθρο, ATV – Buggy ή snowmobile στο οροπέδιο της Ζήρειας.
Στο χιονοδρομικό υπάρχουν σαλέ, καντίνα, σχολή εκμάθησης σκι και snowboard, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού.
Τιμές: Κανονικό 10 ευρώ, για αρχαρίους 5 ευρώ.   
Info: 155 χλμ. από Αθήνα, 460 χλμ. από Θεσσαλονίκη, τηλ. 6944-617255, www.ziriaski.gr





Το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού (Καλάβρυτα) στην Αχαΐα 

Ενα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα για τις «βιαστικές» εξορμήσεις των Αθηναίων σκιέρ και σνόουμπόρντερ. Μάλιστα με το νέο δρόμο, οι ταξιδιώτες το 75% της απόστασης το διανύουν μέσω της Ολυμπίας Οδού. Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στο όρος Χελμός, 15 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Είναι από τα αγαπημένα χιονοδρομικά των έμπειρων σκιέρ και ξεχωρίζει για τις όλο και καλύτερες υπηρεσίες που προσφέρει.
Διαθέτει 13 πίστες (ανάμεσά τους 2 «μαύρες», 2 παιδικές, 1 πιστοποιημένη για αγώνες χιονοδρομίας, 1 φωτιζόμενη για νυχτερινό σκι και 1 από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας). Πολλές διαδρομές free ride στο δάσος για όλα τα επίπεδα χιονοδρόμων. 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά οργανωμένο χιονοδρομικό και σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις οι επισκέπτες θα βρουν δύο σαλέ, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού.
Επιπλέον υπάρχουν Snowpark με δύο διαδρομές (γραμμή αρχαρίων και γραμμή προχωρημένων) και εμπόδια για freestyle snowboarders. Snowpark με φουσκωτά κάστρα σε λειτουργία κατά τη διάρκεια events. Δυνατότητα για skibike (χιονοποδηλασία) για όλες τις ηλικίες, από εξειδικευμένη σχολή, βόλτα με snowmobiles και παιχνίδια με έλκηθρα.
Τιμές: Χιονοδρόμοι 15-25 ευρώ. Επισκέπτες 10 ευρώ. Ειδικές τιμές σε οικογένειες, μαθητές, φοιτητές, παιδιά, ηλικιωμένους, AμεA και αθλητές. Ειδικά πακέτα snowbus από 25 ευρώ.   
Info: 200 χλμ. από Αθήνα, 715 χλμ. από Θεσσαλονίκη, τηλ. 26920-24451







Το χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Μαίναλο 

Το χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Μαίναλο βρίσκεται 30 χλμ. από την Τρίπολη και 12 χλμ. από τη Βυτίνα. Είναι ιδανικό για αρχαρίους. Διαθέτει 6 πίστες (ανάμεσά τους 2 μαύρες-κόκκινες) και λίγες διαδρομές εκτός πίστας μέσα στα έλατα.   
Οι επισκέπτες θα βρουν στις εγκαταστάσεις σαλέ, σχολή εκμάθησης σκι και snowboard, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού.
Τιμές: 10-14 ευρώ, απογευματινό (μετά τις 14.00) 7-10 ευρώ. Ειδικές τιμές για παιδιά και φοιτητές. 
Info: 165 χλμ. από Αθήνα, 650 χλμ. από Θεσσαλονίκη, τηλ. 6985-063909, www.mainaloski.gr









Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad