Επιστρέφουν οι εκδρομείς – Σε επιφυλακή η Τροχαία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Επιστρέφουν οι εκδρομείς – Σε επιφυλακή η Τροχαία


Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν σήμερα, Δευτέρα, χιλιάδες εκδρομείς μετά από μια σύντομη απόδραση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αναλυτικότερα, το δεύτερο μισό των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος περιμένει σήμερα η Τροχαία.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της Τροχαίας Αττικής Παναγιώτη Πίκουλα, από τα περίπου 250.000 οχήματα που έφυγαν προς Κόρινθο και τη Λαμία έχουν επιστρέψει τα μισά.

Η κίνηση  αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη από το μεσημέρι και μετά  οπότε αναμένεται να επιστρέψει το δεύτερο κύμα των εκδρομέων.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad