Νίκος Γκάλης: Οι μύθοι δεν έχουν ηλικίες (εικόνες – video) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Νίκος Γκάλης: Οι μύθοι δεν έχουν ηλικίες (εικόνες – video)


Είναι μερικοί άνθρωποι, είναι μερικές προσωπικότητες που αυτά που έχουν καταφέρει δεν χωρούν σε γράμματα βαλμένα στην σειρά και οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν το μεγαλείο τους. Ο Νίκος Γκάλης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1957, κλείνει τα 61 χρόνια ζωής του και η καριέρα του και αυτά που έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό ξεπερνούν όσα μπορεί να είχε καταφέρει κάποια στιγμή να ονειρευτεί.

Γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά η μοίρα του ήταν στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη και έγινε ο απόλυτος ηγέτης σε μια αυτοκρατορία, ενώ φόρεσε και τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού. Λατρεύτηκε όσο κανένας από το ελληνικό μπασκετικό κοινό και με τα γαλανόλευκα έκανε όλη την φίλαθλη Ελλάδα να λατρέψει τον Γκάλη σαν να είναι παιδί της.

Οι τίτλοι είναι άπειροι και ίσως να χάνουν την λάμψη τους όταν στέκονται δίπλα στο όνομα του Νίκου Γκάλη. Του ανθρώπου που γεννήθηκε και με μια πορτοκαλί μπάλα στα χέρια κατάφερε και έγραψε χρυσές σελίδες ιστορίας, ενώ με όπλο του το ταλέντο του μπήκε στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Στην καριέρα του αναδείχθηκε 11 φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, 2 φορές πρώτος σκόρερ του κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, 4 φορές πρώτος σκόρερ σε Eurobasket και μία φορά πρώτος σκόρερ σε Μundobasket.

Αυτά όμως λίγο πολύ όλοι τα ξέρουν και όλοι τα θυμούνται. Τα συναισθήματα είναι εκείνα που μένουν και αυτά που έχει γεννήσει ο Γκάλης είναι άπειρα. Κατάφερε και ένωσε όλους τους Έλληνες, ήταν ένας από εκείνους που με τον τίτλο του 1987 μπήκε σε κάθε ελληνικό σπίτι και έφερε την απόλυτη ευτυχία, ενώ μέσα στο παρκέ έγινε το καμάρι μας.



Ένας Hall of Famer που με όπλο το ταλέντο του «χόρευε» μέσα στα παρκέ και οι κινήσεις του έμοιαζαν με ποίηση βγαλμένη από όνειρο. Ο Νίκος Γκάλης εκτός από τίτλους και διακρίσεις θα έχει πάντα στα παράσημα του το ότι κατάφερε και αγαπήθηκε από όλους. Με μοναδικό του «όπλο» μια μπάλα, έδωσε απλόχερα ότι είχε μέσα στην ψυχή του και αυτό μετουσιώθηκε σε ταλέντο πάνω στο παρκέ που όμοιο του δεν έχει ξαναβγεί στην Ελλάδα.








Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και μέσα από τα 61 φωτογραφικά κλικ του «Γκάνγκστερ» αποτυπώνονται στο… χαρτί κάποια από τα κομμάτια της διαδρομής του. Άρης, Παναθηναϊκός και Εθνική ομάδα ή αλλιώς κίτρινα, πράσινα και γαλανόλευκα συνθέτουν τα χρώματα από όλο τον πίνακα της ζωής του Γκάλη που λατρέψαμε όσο κανενός άλλου.










































Πηγή: www.gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad