Παραίτηση Τόσκα – «Δεν μπορώ να συνεχίσω μετά από τόσες απώλειες» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Παραίτηση Τόσκα – «Δεν μπορώ να συνεχίσω μετά από τόσες απώλειες»



  • Με δεδομένο ότι παρήλθε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Τόσκας επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα
  • Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έκανε δεκτή την παραίτηση, τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων
  • Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Πάνο Σκουρλέτη
  • Τσίπρας: Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης
  • Τόσκας: Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα
  • ΝΔ: Όψιμη η αποδοχή της παραίτησης
  • Μαξίμου: Η μικροψυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεκτή έκανε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Τόσκα το απόγευμα της Παρασκευής και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο αναπληρωτής υπουργός επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Τσίπρας: Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωσή που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του που του ανέθεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τόσκας: Οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα», τονίζει ο κ. Τόσκας σε δήλωσή του.

«Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή», τονίζει ο κ. Τόσκας και προσθέτει:

«Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν».

«Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα», καταλήγει στη δήλωσή του.

ΝΔ: Όψιμη η αποδοχή της παραίτησης

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία», σχολιάζει η ΝΔ μιλώντας για όψιμη αποδοχή της παραίτησης του κ. Τόσκα.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

Μαξίμου: Η μικροψυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας πως «η μικροψυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της ΝΔ στην παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο. Αυτό όμως που αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad