Σε συναγερμό για τον κίνδυνο πυρκαγιάς - Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Σε συναγερμό για τον κίνδυνο πυρκαγιάς - Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Πελοποννήσου


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα. Σύμφωνα με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας οκτώ Περιφέρειες σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς βρίσκονται στο κόκκινο.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες:

Αττικής,
Στερεάς Ελλάδας (Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος),
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας,
Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία),
Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
Ιονίων Νήσων (Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος),
Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική),
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Θάσος).


Αυξημένη ετοιμότητα ζήτησε η Πολιτική Προστασία 

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συστάσεις στους πολίτες 

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακόμα, απευθύνει έκκληση στους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.



Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad