ΔΙΑΚΟΠΕΣ:Κόρφος – To λαμπερό πετράδι του Αργοσαρωνικού - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΚΟΠΕΣ:Κόρφος – To λαμπερό πετράδι του Αργοσαρωνικού


Ο Κόρφος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που συνδυάζει τη γραφικότητα, την ομορφιά της απέραντης θάλασσάς και το πράσινο χαρίζοντάς στους επισκέπτες τους μοναδικές εικόνες και στιγμές χαλάρωσης και βρίσκεται μόλις 110χλμ. από την Αθήνα.

O παραθαλάσσιος Κόρφος είναι ο τέλειος προορισμός για εσάς που θέλετε στις διακοπές σας και να ξεκουραστείτε αλλά και να ανακαλύψετε τις ομορφιές του τόπου που επισκέπτεστε. Τα υπέροχα μονοπάτια μέσα στην καταπράσινη φύση, που ιδανικά διαθέτει  η περιοχή για να τα εξερευνήσεις και να αφεθείς μέσα σε αυτά προσφέροντας σου στιγμές απόλυτης ευεξίας, καθώς και τα υπέροχα μικρά εκκλησάκια – μοναστήρια της περιοχής γεμάτα ιστορία ‘οπως «το Στείρι και οι Άγιοι Πάντες» (χρονολογείται τον 11ο- 13ο αιώνα) σε κάνουν να θέλεις να τα επισκεφτείς.

Πολυάριθμα τα μέρη που αξίζουν την επίσκεψή σας και όλα σε βολική απόσταση, 45 έως 90 λεπτών.

Όπως αναφέρει ο Τάσος Γριτσόπουλος στο έργο του «Τα μνημεία του Σοφικού», ο Κόρφος συνδέεται με το Σοφικό κοινωνικά και οικονομικά, άρα είναι φυσικό «να μετέχη και της εν γένει πολιτικής και θρησκευτικής ζωής αυτού». Όπως και στο Σοφικό, έτσι και στον Κόρφο, υπάρχουν χριστιανικά μνημεία. Λαμπρότερο όλων είναι το παλαιό Καθολικό της Παναγίας του Στείρι, που κτίσθηκε τον 11ο αιώνα και σχετίζεται με την παρουσία του Οσίου Λουκά του Στειριώτου στην Κορινθία.

Αξιόλογα μνημεία είναι, επίσης, ο Ναός της Αγίας Άννης και ο Ναός των Αγίων Πάντων, οι οποίοι ήταν κάποτε τα Καθολικά δυο αντίστοιχων μοναστηριών. Ενοριακός Ναός του Κόρφου είναι σήμερα ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής, ο οποίος κτίσθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα απ’ τους αλιείς του χωριού.

Σήμερα, ο Κόρφος έχει 338 κατοίκους (απογραφή 2001).

Εξαιρετικές παραλίες με τα δέντρα και εδώ να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα!


Παρά την ανάπτυξη που γνωρίζουν τελευταία με ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες, παραμένουν ήσυχοι προορισμοί, για όσους ξέρουν να απολαμβάνουν την φύση και να χαίρονται απλά, αλλά ξεχωριστά πράγματα! Δίπλα στο χωριό βρίσκεται ο όρμος Σελόντα, που κρυβόταν το υποβρύχιο «Παπανικολής».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad