Σπιτικό γλυκό του κουταλιού σουλτανίνα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού σουλτανίνα


Ένα από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού και ταυτόχρονα το πιο εύκολο και γρήγορο να το φτιάξουμε, αφού δεν θέλει καθάρισμα από κουκούτσια.

Υλικά
1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
2 φλυτζ. τσαγιού νερό
100 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και αφήνουμε τις ρώγες να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.

Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας κατά καιρούς τον αφρό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 24 ώρες.

Την επομένη, ξαναβράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό και τοποθετούμε σε βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad