Ένα βήμα πριν το χρίσμα για την Περιφέρεια Πελοπονννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα βήμα πριν το χρίσμα για την Περιφέρεια Πελοπονννήσου


Το 2014 είχε χάσει για λίγους ψήφους πότε θα ανακοινώσει την κάθοδό του ο Γιώργος Δέδες αφού όπως φαίνεται είναι μία υποψηφιότητα που προκρίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αν και συζητήθηκε η στήριξη του, στην ουσία διαγραμμένου από τη ΝΔ του Κυρ.Μητσοτάκη, νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη λόγω και των καλών σχέσεων που διατηρεί με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προχωρά. Αντιθέτως, η υποψηφιότητα που προκρίνεται είναι αυτή του Κορίνθιου γενικού γραμματέα Υποδομών και στενού συνεργάτη του Χρ.Σπίρτζη, Γιώργου Δέδε, που το 2014 ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει μία καλή εμφάνιση, χάνοντας τη δεύτερη θέση από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη για 1230 ψήφους (15,72 έναντι 15,38%). Να σημειωθεί ότι το 2010 ο κ. Δέδες εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, καθώς υποδείχθηκε στο ψηφοδέλτιο του νυν περιφερειάρχη Π.Τατούλη από το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν, με αποτέλεσμα στις εκλογές του 2014 αφενός να κατέβει μόνος του και αφετέρου να στηρίξει στο β΄ γύρο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδ.Βουδούρη.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ

Ο Γιώργος Δέδες γεννήθηκε στην Κόρινθο και είναι Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από τον Μάρτιο του 2015 συνεπικουρεί το Κυβερνητικό έργο από την θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές το 2010, εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, ενώ στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές του 2014 ηγήθηκε ψηφοδελτίου και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία». Το 2014 την παράταξη Δέδε την στήριξε το ΠΑΣΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad