Οι μόνοι κανόνες που οφείλει να σέβεται κάθε στιλάτο αρσενικό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Οι μόνοι κανόνες που οφείλει να σέβεται κάθε στιλάτο αρσενικό


Ναι, ξέρουμε. Βαριέσαι όσο τίποτα τις τάσεις, τα ντεφιλέ, τους οίκους και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον λεγόμενο «κόσμο της μόδας». Από την άλλη, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κυκλοφορείς σαν λέτσος, σωστά; Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που (ξέρεις ότι) η επιτυχία στα επαγγελματικά, τα συναισθηματικά και, γενικότερα, σε ό,τι σε απασχολεί σε αυτή τη ζωή, εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό -like it or not- και από την εικόνα σου.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, ιδού τέσσερις απλοί κανόνες πάνω στους οποίους αξίζει να πατήσεις αν θέλεις να εξελίξεις την εμφάνισή σου.

Τα καλά παπούτσια φοριούνται μόνο με καλά ρούχα


Άσχετα με το είδος στο οποίο ανήκουν τα καλά δερμάτινα παπούτσια σου (δηλαδή, είτε μιλάμε για ένα ζευγάρι brogues, είτε για oxfords, είτε ακόμη και για monk straps) δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να τα συνδυάσεις με jeans και λευκό t-shirt ή, γενικότερα, με κάποιο casual σύνολο, πολύ απλά γιατί τα συγκεκριμένα υποδήματα -και για να το θέσουμε όσο πιο κομψά γίνεται- θα δείχνουν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Τα πράγματα είναι απλά: το παπούτσι πρέπει να ταιριάζει πάντα απόλυτα ως προς το «ύφος» του με τα υπόλοιπα ρούχα που αποτελούν το εκάστοτε outfit. Ή, για να στο κάνουμε όσο πιο λιανά γίνεται, αν η συνολική σου εμφάνισή σου είναι πιο χαλαρή, τότε η μόνη σου επιλογή είναι τα sneakers ή, εναλλακτικά, ένα ποιοτικό ζευγάρι chelsea boots.

Ένα κοστούμι δεν αρκεί για να αναβαθμίσεις την εικόνα σου


Πολλές φορές, θα δεις κάποιον άντρα που φοράει το κοστούμι του όλο καμάρι, αγνοώντας ή, ακόμη χειρότερα, αδιαφορώντας για τις λεπτομέρειες εκείνες που, εν τέλει, κάνουν τη διαφορά σε κάθε «πανοπλία»: την ποιότητα του υλικού από το οποίο είναι αυτή φτιαγμένη και, κυρίως, το αν αυτή έχει σωστή εφαρμογή.

Πρόκειται δε για ένα σφάλμα «φθηνό» στο οποίο υποπίπτουν πολύ συχνά ακόμη και τα πιο καλοντυμένα αρσενικά της show biz -ναι, ακόμη και ο «πολύς» Daniel Craig. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να αποφύγεις το συγκεκριμένο λάθος; Πολύ απλά, βρες έναν ράφτη που αξίζει και άφησέ τον να ξεδιπλώσει το ταλέντο και τη γνώση του όχι μόνο πάνω στο κοστούμι σου αλλά σε κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου που κρίνεις ότι χρήζει της φροντίδας του.

Πες «ναι» στους πειραματισμούς, αλλά με μέτρο


Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν μια πιο καλή εμφάνιση να ξεχωρίζει από «το σωρό» είναι η τόλμη και η εκκεντρικότητα, αρκεί, βέβαια, τα συστατικά αυτά να είναι σερβιρισμένα με τον σωστό τρόπο, στις σωστές δόσεις.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι καλό θα ήταν να αποφεύγεις να συνδυάζεις παραπάνω από ένα, άντε το πολύ δύο φανταχτερά κομμάτια ή αξεσουάρ σε κάποιο outfit. Και, αν το κάνεις, φρόντισε να στηρίξεις τις επιλογές σου με το (λίγο μπλαζέ και κομματάκι υπεράνω) ύφος σου. Μην ξεχνάς, εξάλλου, ότι σκοπός σε ανάλογες περιπτώσεις είναι να φορέσεις εσύ το εκάστοτε «δύσκολο» κομμάτι, όχι να σε φορέσει εκείνο...

Κάποιες φορές, το πιο απλό είναι και το πιο στιλάτο


Σε μια εποχή που οι τάσεις και οι μόδες έρχονται και φεύγουν με ταχύτητα φωτός (ή, ακριβέστερα, εντός μόλις μερικών εβδομάδων ή μηνών), ένας αληθινός μύστης του στυλ ξέρει καλά πως, τελικά, όπως ακριβώς ισχύει και στη ζωή, έτσι και στη μόδα τα πιο ωραία πράγματα είναι και τα πιο απλά. Γιατί, δε λέμε, καλά τα trends και οι πειραματισμοί, όμως δεν υπάρχει τίποτα πιο διαχρονικά αρρενωπό από ένα λευκό t-shirt που έχει συνδυαστεί με καλό ένα slim cut jean και ένα ζευγάρι μπότες. Το γεγονός, εξάλλου, ότι τη συγκεκριμένη «στολή» την έχουν τιμήσει από τον Marlon Brando, τον James Dean και τον Paul Newman μέχρι τον Johnny Depp, τον Brad Pitt και τον Ryan Gosling, αν μη τι άλλο, κάτι σημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad