Χωρίς λύση για τη μεταφορά μαθητών έμεινε η Αργολίδα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Χωρίς λύση για τη μεταφορά μαθητών έμεινε η Αργολίδα


Από την ερχόμενη Δευτέρα 26/11 θα διακοπούν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία της Αργολίδας, αποφάσισε το ΚΤΕΛ του νομού, μιας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου φέρεται να έχει αθετήσει την συμφωνία με τον φορέα.

«Η εταιρεία μας επί πολλά έτη ανελάμβανε το δύσκολο και υπεύθυνο έργο της μεταφοράς μαθητών… Εμείς δείξαμε για μια ακόμα φορά καλή θέληση και συνέπεια στο έργο αυτό» ανακοίνωσε η εταιρεία του ΚΤΕΛ.  Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται,  η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ειδικότερα η μη ανανέωση και πληρωμή των συμβάσεων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Δυστυχώς οι επιφυλάξεις μας επιβεβαιώθηκαν καθώς η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει σύμβαση μεταφοράς της Περιφέρειας με καμία εταιρία. Αρκετές ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπήρξε φωτογραφική νομοθετική διάταξη, κενή ουσιαστικού και νομικού περιεχομένου, η οποία παρέτεινε την ήδη λελυμένη προηγούμενη σύμβαση, μέχρι το τέλος τον έτους (2018)».

«Συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες συνοδευόμενων από υπαλλήλους της Περιφέρειας και μας ενημέρωσαν ότι συνιστούν επιτροπή κοστολόγησης των δρομολογίων, ώστε να καταλήξουν στη σύννομη, ακριβή και δίκαιη κοστολόγηση των δρομολογίων του έργου. Η μελέτη δόθηκε σε ιδιώτη ο οποίος παρέδωσε τη μελέτη εγκαίρως. Μολαταύτα, για λόγους όμως που δεν κατανοούμε, δεν παρέδωσε ποτέ σε εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα έχει απασχολήσει και τη μαθητική κοινότητα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Αργολικών Ειδήσεων, το ΚΤΕΛ του νομού έχει προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες και στο παρελθόν, προκαλώντας την αποδοκιμασία δεκάδων μαθητών. Εξάλλου το ίδιο το θέμα είχε αποτελέσει θέμα συζήτησης και στην Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad