Η Ευφυής Γεωργία έρχεται στην Αργολίδα – Τα Ίρια κάνουν την αρχή - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η Ευφυής Γεωργία έρχεται στην Αργολίδα – Τα Ίρια κάνουν την αρχή


Από την περιοχή των Ιρίων θα ξεκινήσει η εφαρμογή της Ευφυούς Γεωργίας στην Αργολίδα, για να επεκταθεί στη Δήμαινα και στην Ερμιονίδα. Η αντίστροφη μέτρηση πλέον έχει αρχίσει και ο γεωπόνος Αναστάσιος Μπινιάρης επισημαίνει στην «ΥΧ»: «Αυτό που ξεκίνησε με τους αγρότες να σκάβουν και να φυτεύουν με το χέρι είναι πλέον πολύ μακριά από το σύγχρονο αγρόκτημα, όπου οι σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης, η εξέλιξη του εξοπλισμού και τα νέα μηχανήματα έχουν φέρει επανάσταση στον ρυθμό με τον οποίο παράγουμε τρόφιμα». Και συμπληρώνει: «Η Ευφυής Γεωργία είναι αυτό το επιπλέον βήμα που χρειαζόμαστε. Είναι ένα σύστημα διαχείρισης της εκμετάλλευσης μέσω της χρήσης δορυφορικών συστημάτων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, επίγειων αισθητήρων και κυρίως της σύνθεσης των πληροφοριών που μας παρέχονται μέσω αυτών προς όφελος της εκμετάλλευσης».

Η περιοχή των Ιρίων αποτελεί έναν κάμπο έκτασης άνω των 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου καλλιεργούνται κηπευτικά. Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ομάδα πολύ ευπαθών προϊόντων, τα οποία διακινούνται μέσω ομάδων παραγωγών σε μεγάλες εταιρείες, που προμηθεύουν την αγορά με κομμένες σαλάτες. Οι ιδιαιτερότητες της αντιμετώπισης των εν λόγω καλλιεργειών σε θέματα καλλιεργητικών τεχνικών, φυτοπροστασίας και ασφάλειας προϊόντων, είναι ακριβώς αυτές που αναδεικνύουν τα οφέλη των συστημάτων Ευφυούς Γεωργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπινιάρη «η εταιρεία μας (σ.σ. Λέαγρος ΟΕ – Μπινιάρης Ιάσωνας και Αναστάσιος), μέσω της συνεργασίας της με τη NEUROPUBLIC και την ομάδα παραγωγών του Θωμά Χουντάλα, εξασφάλισε την εγκατάσταση του συστήματος Ευφυούς Γεωργίας gaiasense. Τοποθετήθηκαν 3 επίγειοι σταθμοί για μετεωρολογικές προβλέψεις, που επιτρέπουν την παράλληλη ημερήσια κάλυψη των εκμεταλλεύσεων με δορυφορικές λήψεις, και αισθητήρες εδάφους-αέρος-φυτού».

Σε πρώτη φάση θα καλυφθούν συνολικά 278 στρέμματα, εκ των οποίων 92,2 στρ. μαρούλι iceberg, 154,9 μαρούλι ρομάνα και 30,9 στρ αγκινάρα. Σε δεύτερη φάση αναμένονται να ενταχθούν 700 στρ. με αντίστοιχες καλλιέργειες».

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad