Πόσες γυναίκες αντιστοιχούν για κάθε άνδρα στην Ελλάδα σήμερα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Πόσες γυναίκες αντιστοιχούν για κάθε άνδρα στην Ελλάδα σήμερα


Πόσο άλλαξε το "ισοζύγιο" ανδρών - γυναικών τα τελευταία 70 χρόνια στην Ευρώπη

Ένας μύθος που θέλει τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες καταρρέει. Οι γυναίκες μπορεί να ζουν κατά μέσο όρο περισσότερο από τους άνδρες όμως όπως φαίνεται και από τους πιο κάτω πίνακες σήμερα στο "δυναμικό κοινό" των 25-49 ετών έχουμε έλλειψη γυναικών σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα "πρόβλημα" το οποίο με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι μπορεί να ενταθεί τα επόμενα χρόνια.

Οι τιμές στους δύο χάρτες δείχνουν το πόσοι άνδρες αντιστοιχούσαν ανά εκατό γυναίκες το μακρινό 1950 στην Ευρώπη και αντίστοιχα και σήμερα στις ηλικίες, επαναλαμβάνουμε 25 - 49 ετών. Έτσι στον πρώτο χάρτη ο οποίος είναι ελάχιστα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βλέπουμε ότι στις δύο χώρες που πρωταγωνίστησαν στα πεδία των μαχών το ισοζύγιο να είναι σαφές υπερ των γυναικών. Στην μεν (σ.σ. τότε) Σοβιετική Ένωση για κάθε 100 γυναίκες αντιστοιχούσαν μόλις 62 άνδρες στην δε Γερμανία 77. Η Ελλάδα που από τον συγκεκριμένο πόλεμο βγήκε με υπερβολικά πολλούς νεκρούς αλλά για άλλους λόγους, για κάθε 100 Ελληνίδες στις συγκεκριμένες ηλικίες αντιστοιχούσαν 93 Έλληνες.


 Δυσκολευέσαι να βρεις γυναίκα; Η απάντηση ίσως να είναι σε αυτούς τους χάρτες
Το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών η εικόνα έχει αλλάξει δραματικά και οι άνδρες έχουν "πάρει κεφάλι" σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Στην χώρα μας για κάθε 100 γυναίκες αντιστοιχούν 104 άνδρες στις ηλικίες 25 - 49 ετών. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το 104 αγόρια προς 100 κορίτσια είναι στατιστικά κατά προσέγγιση και ο μέσος όρος γεννήσεων με βάση το φύλο. Οι μόνες χώρες που οι γυναίκες παραμένουν περισσότερες από τους άνδρες πλέον μετριούνται στα δάχτυλα.

Καθώς πλέον ζούμε σε έναν πιο ασφαλή κόσμο, χωρίς πολέμους, με ελαχιστοποιημένα τα βιομηχανικά ατυχήματα, με πιο ασφαλή αυτοκίνητα και τις γυναίκες να έχουν αποκτήσει τις ίδιες κακές συνήθειες με τους άνδρες (π.χ. κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ) δεν υπάρχουν αρκετά περιθώρια αναστροφής της τάσης. Έαν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη γέρνουν υπέρ των νεαρών ανδρών μάλλον η ψαλίδα θα ανοίξει περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad