Δακοκτονία από τον Μάιο υποσχέθηκε ο Αραχωβίτης - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Δακοκτονία από τον Μάιο υποσχέθηκε ο Αραχωβίτης


Δύο βασικά θέματα που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας, το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και τη φετινή ζημιά στην ελαιοκαλλιέργεια με επακόλουθο τη μειωμένη ποσοτικά αλλά και υποβαθμισμένη ποιοτικά παραγωγή ελαιολάδου, συζητήθηκαν εκτενώς με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, παραγωγούς από τη Μεσσηνία και την βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η βουλευτής ο υπουργός ενημέρωσε ότι η διαδικασία για το πρόγραμμα δακοκτονίας της επόμενης περιόδου έχει ήδη ξεκινήσει, με στόχο το Μάιο του έτους 2019 να έχει ολοκληρωθεί και συμβασιοποιηθεί το έργο, ώστε η εκτέλεσή του να εξαρτάται μόνο από τις καιρικές συνθήκες. Ενημέρωσε, επίσης, για την επέκταση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εκτέλεσης του προγράμματος, που εφαρμόσθηκε πιλοτικά την προηγούμενη περίοδο.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επομένων ημερών νομοθετική ρύθμιση που αποκαθιστά την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων ΥΠΑΑΤ και υπουργείου Εσωτερικών για την έγκαιρη προμήθεια φυτοφαρμάκων, αλλά και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας.
Για το ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας» οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων θα ενημερωθούν για τους φακέλους που έχουν κατατεθεί σχετικά με τροποποίηση των προδιαγραφών, ώστε αφού προηγηθεί συνεργασία του υπουργείου και των φορέων, να προωθηθεί άμεσα ο φάκελος που περιέχει τις προτάσεις τους.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad