ΚΙΑΤΟ:H Δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει τους Δημότες για την χάλια κατάσταση του κτιρίου ΤΣΙΛΕΡ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΚΙΑΤΟ:H Δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει τους Δημότες για την χάλια κατάσταση του κτιρίου ΤΣΙΛΕΡ


«Διατηρητέο κτίριο ΤΣΙΛΕΡ στην πόλη του Κιάτου Κορινθίας».

-Καλείται η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων να ανοίξει τις πόρτες του διατηρητέου κτιρίου ΤΣΙΛΕΡ στη πόλη του Κιάτου, για να δουν από κοντά οι πολίτες και Δημότες του Δήμου μας και οι επισκέπτες της περιοχής το χάλι τους, τη πλήρη ανικανότητα και ανυπαρξία του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής.

-Αλήθεια τι απέγιναν τα [550.000] ευρώ που συγχρηματοδοτήθηκε το έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο, για να γίνει πινακοθήκη ;

Έγινε έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς που είχαν την ευθύνη για τη κατασκευή και αποπεράτωση των έργων αποκατάστασης του κτιρίου ;

-Έγινε παραλαβή του έργου συνολικά μέχρι σήμερα ;

-Δυστυχώς για τους Δημότες και τον τόπο μας, η πρωτεύουσα της δυτικής Κορινθίας, ο Δήμος Σικυωνίων, εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε πλήρη παρακμή και απαξίωση.

-Όλοι μας γνωρίζουμε το ιστορικό κτίριο του ΤΣΙΛΕΡ που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Σικυώνος στο Κιάτο. Άλλωστε η πόλη και η περιοχή μας , πέραν των αρχαιολογικών χώρων και θησαυρών, στερείται παρόμοιων κτιρίων, που θα την αναβάθμιζαν πολιτιστικά, που τόσο ανάγκη το έχει.

-Εδώ και πολλά χρόνια εδόθη χρηματοδότηση στον Δήμο Σικυωνίων [550.000] χιλιάδων ευρώ, προκειμένου ανακαινισθεί το κτήριο ΤΣΙΛΕΡ και να μετατραπεί σε πινακοθήκη για να δοθεί στη διάθεση των πολιτών και ιδιαίτερα στους μαθητές των Σχολείων.

-Δυστυχώς εκείνο που διαπιστώνουμε είναι η αδιαφορία και πλήρης εγκατάλειψη του κτιρίου και της προσπάθειας ανακαίνισής του.

-Από το φωτογραφικό υλικό όλοι μας θα διαπιστώσουμε το μέγεθος της πλήρης εγκατάλειψης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου. Μάλιστα ο αγωγός των όμβριων υδάτων καταλήγει στο υπόγειο του κτηρίου με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο στα θεμέλια του κτηρίου όσο και εσωτερικά στο υπόγειο, που πιθανόν να ευρίσκονται και άλλα αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας.

-Άμεσα η Δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει τους Δημότες του Δήμου μας , να δώσει απαντήσεις σε όλους μας για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

-Η Υπουργός Πολιτισμού, ο κ. Εισαγγελέας Πλημ/κών Κορίνθου, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και ο Συνήγορος του πολίτη, έχουν πλέον τον λόγο.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad