Θέλετε μια συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα που δεν αποτυγχάνει ποτέ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Θέλετε μια συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα που δεν αποτυγχάνει ποτέ;


Γαλοπούλα με κάστανα και κυδώνια

Ακολουθήστε αυτήν παρακάτω.

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΗ μέσα στο εσωτερικό του πουλερικού: Μη βάζετε ρύζια, κιμάδες κλπ στην κοιλιά της γαλοπούλας, το ξηραίνουν και το βαραίνουν, δεν το νοστιμίζουν.


Προτείνω «γέμιση» εξωτερική, με δοκιμασμένα προϊόντα που αρέσουν σε όλους: κάστανα, κυδώνια, μπέηκον, δαμάσκηνα, πατατούλες.
Μπείτε στην κουζίνα σας με αυτοπεποίθηση ότι φέτος θα φάτε μια σωστή γαλοπούλα. Χρειάζονται περίπου 4 ώρες ώσπου να σερβιριστεί στο τραπέζι, υπολογίστε!


Υλικά


  • 1 γαλοπούλα φρέσκια
  • 2 σακουλάκια κάστανα προβρασμένα -Στο σούπερ μάρκετ
  • 2 σακουλάκια δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • 1-2 κυδώνια
  • Δύο σακουλάκια μικρές πατάτες baby
  • 3-5 φετούλες μπέικον -Φροντίστε να είναι καλής ποιότητας, όχι στο σούπερ μάρκετ
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Αλάτι χοντρό θαλασσινό, πιπέρι
  • 1 μεγάλη γάστρα


Εκτέλεση



  • Προθερμάνετε τον φούρνο σας καλά στους 200 βαθμούς
  • Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σας στη γάστρα
  • Αλατίστε, πιπερώστε το στομάχι της
  • Καθαρίστε τις πατατούλες και τοποθετήστε ολόγυρα
  • Βάλτε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα ολόγυρα
  • Κόψτε τα κυδώνια στα τέσσερα, καθαρίστε τα και προσθέστε τα στη γάστρα
  • Κόψτε σε κομμάτια το μπέικον και προσθέστε το στο μείγμα
  • Ελαιόλαδο παντού και βούτυρο παντού
  • Αλάτι και πιπέρι παντού
  • 1 ποτήρι νερό
  • Κλείνετε τη γάστρα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο
  • 4 κιλά γαλοπούλα ίσον 4 ώρες -Ελέγξτε τα υγρά, ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι στην πορεία



Χάδια στο ψήσιμο

Ολο το μυστικό βρίσκεται στα υλικά. Κάστανα, μπέικον, κυδώνια και δαμάσκηνα θα δώσουν γλυκιά και αλμυρή γεύση, με μοναδικό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μυστικό είναι τα «χάδια»: Κάθε μισή ώρα θα ανοίγετε τη γάστρα και με ένα πινέλο θα περνάτε τα υγρά μέσα από τη γάστρα πάνω στη γαλοπούλα. Θα μελώσει και θα είναι τρυφερή
Το τρίτο μυστικό είναι ο χρόνος: για κάθε κιλό γαλοπούλας χρειάζεται 1 ώρα ψήσιμο.





Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad