Φορώντας τις γόβες μιας drama queen - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Φορώντας τις γόβες μιας drama queen


Βάλε τις κόκκινες, στιλέτο, γόβες μου και περπάτησε μαζί μου. Βάδιζε με βήμα αργό και σταθερό, κάνε το βλέμμα σου να μοιάζει υπεροπτικό και σίγουρο. Βάψου, ανάδειξε όσο καλύτερα μπορείς την ομορφιά σου. Όσο προχωράς μαζί μου θα ακούς γυναικείους κι αντρικούς ψιθύρους να μιλούν για’ σένα. Οι επιστήμονες λένε για μένα πως είμαι ένας σκοτεινός χαρακτήρας που με διακατέχει ναρκισσισμός. Εγώ διαφωνώ. Απλώς με ζηλεύουν και θα σε κάνω να το διαπιστώσεις ευθύς αμέσως. Τους βλέπεις με τι μίσος σε κοιτούν όταν περνάς από μπροστά τους; Δεν είναι διασκεδαστικό;


Θα σε πλησιάσουν άτομα αναζητώντας τη φιλία σου. Θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροί τους δεν είναι παρά ένα μάτσο αχάριστα όντα που θέλουν να απομυζήσουν ό,τι καλύτερο μπορείς να αισθανθείς γι’ αυτούς. Στην πραγματικότητα θα διαπιστώσεις πόσο πολύ σε εκνευρίζουν όταν θα δεις πως δεν έχουν καμία διάθεση να καταλάβουν τη σκέψη σου και να σου συμπαρασταθούν.

Δε θα κάνεις εύκολα πραγματικούς φίλους, γιατί τα δικά τους προβλήματα θα ‘ναι πάντα μεγαλύτερα απ’ τα δικά σου. Κάνεις δε χρειάζεται τέτοιου είδους φιλίες. Διώξ’ τους μακριά και μην το πολυσκεφτείς. Ίσως το άστρο σου όταν γεννιόσουν να ήταν κρυμμένο. Στη ζωή σου θα αναγκάζεσαι καθημερινά να αντιμετωπίζεις ανθρώπους που δεν τους αξίζει να λαμβάνουν την αγάπη που θέλεις να τους δώσεις.

Η παντοτινά ίδια εξήγησή τους είναι ότι είσαι υπερβολική και προσπαθείς να τους χειραγωγήσεις. Θα πάρουν ένα επιστημονικό ύφος και θα σε ρωτήσουν αν έχεις ακουστά τον μακιαβελισμό. Ούρλιαξέ τους να φύγουν. Δεν έχεις κανένα μερίδιο ευθύνης που δεν κατάλαβαν ποτέ την ευαισθησία σου. Εσύ συνέχισε να προχωράς μαζί μου.

Πιστεύω πως οι γόβες μου ήδη σε στένεψαν, αλλά αφού θες να με διαβάσεις θα πρέπει να συνεχίσεις να περπατάς. Ο δρόμος σου δε θα ‘ναι στρωμένος με ροδοπέταλα στο χρώμα της γόβας σου. Η ζωή σου θα ‘ναι χαοτική, αλλά δε φταις εσύ γι’ αυτό. Όταν πιστεύεις ότι σε αδικούν δε θα είσαι απ’ αυτές που γυρνούν το μάγουλό τους.

Η οικογένεια, οι φίλοι κι οι συνάδελφοί σου θα σε πληγώνουν καθημερινά και μια υγρασία θα στριμώχνεται στα κάτω βλέφαρά σου. Μην ντραπείς να τους δείξεις τα δάκρυά σου, κάποιες φορές είναι καλύτερα να τους γεμίζεις τύψεις απ’ το να τους εξηγήσεις το λόγο που σε έκαναν να κλάψεις. Σε πόνεσαν ενώ εσύ το μόνο που ζήτησες είναι κατανόηση.

Εδώ είναι το σπίτι μου. Δες απ’ το παράθυρο καλά. Εκεί, ξαπλωμένος κρατώντας στο χέρι του ένα ποτήρι ουίσκι είναι ο σύντροφός μου, το άλλο μου μισό. Είναι όμορφος, το ξέρω. Αν είχες τέτοιο άντρα θα τον άφηνες να πάει πουθενά; Δες μέσα απ’ τα δικά μου μάτια, κλείσε τα δικά σου και θα καταλάβεις. Δεν πρέπει να αφήνεις χώρο και χρόνο στον άνθρωπο που αγαπάς. Τι να τον κάνει; Δεν του αρκείς εσύ; Να του δίνεις όλο σου το είναι.

Μην αφήνεις χώρο για τα χόμπι του ή τους φίλους του. Αυτοί μπορεί να τον παρασύρουν και να τον χάσεις. Έχε το νου σου στο κινητό του, δεν ξέρεις πόσες επιτήδειες μπορεί να θελήσουν να στον κλέψουν. Κράτησέ τον όσο μπορείς μέσα στο σπίτι σας. Μην του αφήνεις περιθώρια για βόλτες κι εξόδους, θα βρεις τον τρόπο, δεν είσαι χαζή. Προφασίσου πονοκέφαλο, κάνε την άρρωστη, καν’ τον να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του απ’ το σεξ. Δώσ’ του ό,τι ζητάει, όμως κράτησέ τον μακριά απ’ την εξώπορτα. Κλάψε μπροστά του για να τον κάνεις να πιστέψει ότι σου συμπεριφέρεται άσχημα. Αν σ’ αγαπάει θα μείνει, είναι για το καλό του.

Μη φοβάσαι, δεν τον εκμεταλλεύεσαι ούτε τον χειραγωγείς. Δε βρίσκεις πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να κρατάς το σύντροφό σου όσο πιο κοντά σου γίνεται; Αν σ’ αγαπάει τι να τον κάνει το χώρο, τους φίλους, τις βόλτες; Αφού έχει εσένα. Ίσως μερικές φορές τον δεις μελαγχολικό. Εξήγησέ του πως ό,τι κάνεις είναι επειδή φοβάσαι πως θα τον χάσεις κι αυτό δεν πρέπει να γίνει.

Δε θέλεις ποτέ να είσαι μόνη σου. Χρειάζεσαι πάντα ένα φίλο μέχρι να σου αποδείξει τουλάχιστον ότι είναι πραγματικός -όχι βέβαια να έχει δική του ζωή και να σε θυμάται όποτε του καπνίσει. Χρειάζεσαι μια οικογένεια που θα κατανοεί τις κακές μέρες σου όταν τους βροντάς την πόρτα -τι σόι οικογένεια είναι αν δεν μπορούν να σου σταθούν; Χρειάζεσαι μια σχέση που θα ανήκει μόνο σ’ εσένα κι αν κάποιες φορές τον κάνεις δυστυχισμένο, προσπάθησε να τον κάνεις να το ξεχάσει.

Όχι, σίγουρα δεν ήρθε η ώρα να φύγεις, μου λες ψέματα κι εσύ. Είσαι σαν όλους τους άλλους που συνάντησα στη ζωή μου. Απόδειξέ μου το αντίθετο. Σε παρακαλώ, μείνε. Δεν έχω κανένα να μοιραστώ όλα όσα σου είπα. Φοβάμαι τη μοναξιά. Σου έδωσα τα παπούτσια μου να περπατήσεις όπως εγώ. Σου έδωσα τα μάτια μου να δεις τη ζωή μου.

Δεν είσαι τελικά παρά ένα ακόμη αχάριστο πλάσμα που βρέθηκε στο δρόμο μου. Φέρε πίσω τις γόβες μου. Σε χτύπησαν; Σε μάτωσαν; Να ξέρεις πως δε σε λυπάμαι, εγώ είμαι και πάλι το θύμα που αφήνει κάποιος πίσω του. Συνέχισε τον δήθεν πετυχημένο δρόμο σου με τα δικά σου παπούτσια. Ξέρεις, όμως, πως θα θυμάσαι πάντα αυτή τη βόλτα.

«Δεν πειράζει να είσαι drama queen μία στο τόσο. Ούτε καν σε πρόθυρα νευρικής κρίσης». Pedro Almodóvar Caballero

Συντάκτης: Ελένη Παπίλια
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

ΠΗΓΗ:pillowfights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad