5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ μετά τα 40 - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ μετά τα 40


Σίγουρα ένας 45άρης δεν έχει τις ίδιες αντοχές που είχε στα 18 του, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο σεξ.

Από την άλλη η γυναίκα μπορεί να έχει καλύτερη σεξουαλική ζωή μετά τα 45 και τα 50 και αυτό οφείλεται κυρίως σε τρεις παράγοντες: Στην αυξημένη αυτοπεποίθηση, στην βελτίωση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων και στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους και των αναγκών τους.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η ερωτική επιθυμία δεν επηρεάζεται από τη μείωση των οιστρογόνων και την εμμηνόπαυση.

Η πιο διαδεδομένη αντίληψη για τις ερωτικές συνευρέσεις μετά τα 40 είναι πως είναι αρκετά μειωμένες καθώς προτεραιότητα έχουν τα παιδιά και η καριέρα.

Ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν πολύ περισσότερο το σεξ αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική τους υγεία.

Το σεξ μετα τα 40 γίνεται περισσότερο απολαυστικό, δεδομένου ότι ο άνδρας έχει αποβάλλει το άγχος επίδοσης και το φόβο της αποτυχίας. Οσο για την γυναίκα, η δεκαετία των 40 χρόνων θεωρείται η καλύτερη σεξουαλικά περίοδος.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία εννέα στους δέκα άντρες που περνούν τα 45 και αναζητούν σύντροφο, δεν κοιτάζουν αν έχει κυτταρίτιδα ή ρυτίδες αλλά τι άνθρωπος είναι και αν τους ταιριάζει.

Η γυναίκα ζητά από το σύντροφό της στην ηλικία αυτή περισσότερη κατανόηση, επικοινωνία, τρυφερότητα, ειλικρίνεια και συμμετοχικότητα και διεκδικεί περισσότερο ανοιχτά και άνετα τη δική της ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

Ας δούμε 5 πράγματα που πρέπει κανείς να γνωρίζει για το σεξ μετά τα 40:

1. Θα χρειαστεί να αρχίσετε να προσέχετε την υγεία της καρδιάς σας

Ο άνδρας μετά τα 40 είναι πιο πιθανό να παρουσιάσει τα πρώτα συμπτώματα ασθενειών όπως καρδιοπάθεια, διαβήτη, υπέρταση, κ.α., οι οποίες είναι πιθανό να επηρεάσουν τη σεξουαλική του λειτουργία.

2. Οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο οργασμικές

Οι γυναίκες στα 40 γνωρίζουν καλύτερα το σώμα τους, έχουν λιγότερες αναστολές και ξέρουν ακριβώς τι θέλουν στο κρεβάτι. Ερευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναικείοι οργασμοί βελτιώνονται μετά τα 40 καθώς σε αυτήν την ηλικία μπορούν να πουν ελεύθερα στους άνδρες τι είναι αυτό που τους αρέσει.

3. Το σεξ διαρκεί περισσότερο

Ο 40άρης μπορεί να διαχειριστεί την ερωτική πράξη πολύ καλύτερα με αποτέλεσμα να διαρκεί περισσότερο. Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, είναι ικανοί να καθυστερήσουν τον οργασμό τους, λένε οι ειδικοί. Ο άνδρας σε γενικές γραμμές αποκτάει καλύτερο έλεγχο της εκσπερμάτισής του με το πέρασμα των ετών.

4. Ισως χρειαστεί να βάλετε κολπική κρέμα

Οι γυναίκες μετά τα 40 εμφανίζουν ξηρότητα του κόλπου λόγω της εμμηνόπαυσης. Γι΄ αυτό οι ειδικοί προτείνουν κολπικές κρέμες με λιπαντική δράση, που διευκολύνουν τη σεξουαλική επαφή.

5. Οι σεξουαλικές ανάγκες αλλάζουν και για τα δύο φύλα

Ενας άνδρας και μία γυναίκα μετά τα 40 έχουν διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες από ότι στην ηλικία των 20 και των 30. Η σεξουαλική ζωή στην ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται από αμοιβαιότητα, αισθησιασμό, τρυφερότητα και ποικιλομορφία. Αρκετές φορές, η γυναίκα είναι ωφέλιμο να αποκτά πιο ενεργό ρόλο και να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη διέγερση του συντρόφου της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad