Το πιο ελκυστικό αντρικό χαρακτηριστικό δεν είναι αυτό που νόμιζες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Το πιο ελκυστικό αντρικό χαρακτηριστικό δεν είναι αυτό που νόμιζες


Για πολλά χρόνια έχει επικρατήσει η αντίληψη πως αυτό που κάνει τους άντρες πραγματικά ελκυστικούς είναι είτε το μυώδες σώμα τους είτε η καλή αίσθηση του χιούμορ που έχουν. Για να μην παρεξηγηθούμε, τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι αμελητέα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ακόμα σημαντικότερο είναι το στοιχείο του αλτρουισμού, της ικανότητας δηλαδή να πραγματοποιεί ένας άντρας φιλανθρωπικές πράξεις. Για να το πούμε και πιο απλά, οι γυναίκες τρελαίνονται με έναν άντρα όταν αυτός βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ» του.

Πολλές διαφορετικές ομάδες επιστημόνων από όλο τον κόσμο αποφάσισαν να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση της ανδρικής γοητείας, με πιο ενδιαφέροντα τα πορίσματα της ομάδας από τον Καναδά που κατέληξε στο ότι τα αρσενικά με τάσεις αλτρουισμού κάνουν, σε γενικές γραμμές, περισσότερο σεξ από τους υπόλοιπους.


Οι ερευνητές ρώτησαν τους εργένηδες από την εκεί περιοχή πόσο συχνά έκαναν αλτρουιστικές πράξεις όπως δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή άλλες πράξεις ανιδιοτέλειας όπως το να βοηθήσουν κάποιον που για παράδειγμα το αμάξι του έχει βυθιστεί στο χιόνι. Στη συνέχεια, έκαναν ερωτήσεις για την προσωπική τους ζωή και αφού μελέτησαν τα δεδομένα, έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι τρυφεροί και δοτικοί άντρες είχαν μεγαλύτερη επιτυχία με το αντίθετο φύλο.

Σε μία άλλη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από ένα μεγάλο αριθμό γυναικών να διαλέξει η κάθε μια από δύο άντρες - έναν για μακροπρόθεσμη σχέση και έναν για one night stand. Στην κάθε γυναίκα δόθηκαν φωτογραφίες με τους υποψήφιους, από τον πιο γοητευτικό μέχρι τον πιο μέτριο εμφανισιακά. Οι μισοί από τους άντρες αυτούς ήταν μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων ή είχαν αλτρουιστικές δράσεις.


Η πλειοψηφία των αντρών που επιλέχθηκαν για one night stands ήταν αρκετά εμφανίσιμοι αλλά χωρίς κάποιο ιστορικό φιλανθρωπίας και αλτρουισμού, ενώ για μακροπρόθεσμες σχέσεις επιλέχθηκαν εκείνοι που είχαν πιο έντονο το στοιχείο της καλής και δοτικής προσωπικότητας σε σχέση με την εντυπωσιακή εμφάνιση. Από αυτά τα αποτελέσματα οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι γυναίκες συνδέουν τη δοτικότητα και τον αλτρουισμό με την πατρότητα και τη σωστή συζυγική συμπεριφορά. Γι' αυτό άλλωστε επέλεξαν και τους συγκεκριμένους άντρες για μακροπρόθεσμες σχέσεις.

ΠΗΓΗ:AskMen 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad