Έναρξη συλλογής δηλώσεων στα γραφεία κτηματογράφησης Λουτρακίου και Εξαμιλίων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Έναρξη συλλογής δηλώσεων στα γραφεία κτηματογράφησης Λουτρακίου και Εξαμιλίων


Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας όσων έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Δήμων Αγίων Θεοδώρων και Λουτρακίου - Περαχώρας και στις Κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκερίζης και Ισθμίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου.

Η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική από το Νόμο.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει εμπράγματο ή εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο των ανωτέρω προκαποδιστριακών ΟΤΑ υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στο Κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα, υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχει ο ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος έχει κυριότητα (πλήρη ή ψιλή), και κάθε δικαιούχος επικαρπίας και προσωπικής ή πραγματικής δουλείας (οποιουδήποτε περιεχομένου), ο δικαιούχος εμπράγματης ασφάλειας, κατάσχεσης, εγγραπτέας αγωγής, εγγραπτέας μίσθωσης (χρονομεριστική, χρηματοδοτική, υπερενναετής) και κάθε άλλου εγγραπτέου δικαιώματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.2308/1995, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν και όσοι διαχειρίζονται ξένη περιουσία (πχ εκκαθαριστής διαθήκης, σύνδικος πτώχευσης, κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, εκτελεστής διαθήκης, διαχειριστής ακινήτου κ.λ.π.)

Η δήλωση ιδιοκτησίας είναι από το νόμο υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πράξη στο μέλλον (π.χ. μεταβίβαση, γονική παροχή ή δωρεά καθώς και έκδοση οικοδομικής αδείας). Εαν δεν υποβληθεί δήλωση, μετά τις πρώτες εγγραφές και τις προθεσμίες που προβλέπονται από τον νόμο το ακίνητο καταχωρείται στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας θα πραγματοποιείται στο Γραφείο Κτηματογράφησης ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, Λ. ΑΘΗΝΩΝ 292, Τ.Κ 20300 ΛΟΥΤΡΑΚΙ, Τηλέφωνο: 2744064551 Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 16:30 και κάθε Τετάρτη 8.30 έως 20.30.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολής δηλώσεων, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για τις περιοχές της σύμβασης εκτός από τα γραφεία κτηματογράφησης Λουτρακίου και Εξαμιλίων και στην Αθήνα, μόνο κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 2100 10 10 10.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει στις 12/02/2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 13/05/2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

(περισσότερες λεπτομέρειες στο link που επισυνάπτουμε)

ktimatologio-loutrakiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad