Η «ψήφος» των οινόφιλων για τον Νέμειο Οίνο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η «ψήφος» των οινόφιλων για τον Νέμειο Οίνο


Τα πάνω από 22 χιλιάδες μέλη της βραβευμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας botilia.gr με την «ψήφο» τους (βαθμολογίες, προτιμήσεις) διαμόρφωσαν την λίστα με τα καλύτερα 18 ελληνικά κρασιά

Αυτά είναι τα 18 καλύτερα ελληνικά κρασιά όπως τα ξεχώρισαν τα 22.000+ μέλη του botilia.gr ανάμεσα στις εκατοντάδες επιλογές ελληνικών κρασιών που πέρασαν την προηγούμενη χρονιά από αυτό. Κριτήριο ήταν οι προτιμήσεις και οι βαθμολογίες σας στο  botilia.gr.

18. Νέμειος Οίνος – Κτήμα Γκόφα
Αγιωργίτικο από το Κούτσι της Νεμέας και 6μηνη παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια συνθέτουν ένα κόκκινο κρασί με μοναδική σχέση ποιότητας – τιμής. Ο Νέμειος Οίνος είναι ότι πρέπει για στιγμές καθημερινής πολυτέλειας.

17. Κοτσιφάλι – Merlot – Αμπελώνες Καραβιτάκη
Έξυπνη, μοντέρνα ετικέτα και ένα πρωτότυπο κρητικό χαρμάνι σε τιμή έκπληξη! Μαλακό, πλούσιο και με το ζωικό χαρακτήρα του Κοτσιφαλιού να λάμπει, αγαπήθηκε όσο λίγα ελληνικά κόκκινα κρασιά!

16. Don Giovanni – Κτήμα Παπαργυρίου
To Nebbiolo στα χέρια του Γιάννη Παπαργυρίου δίνει ένα κρασί με φινέτσα και χαρακτήρα που πολύ δύσκολα του αντιστέκεται κάποιος! Απόλυτα συλλεκτικό αφού οι φιάλες είναι κάθε χρόνο ελάχιστες.

15. Δέκα Λευκό – Κτήμα Οινογένεσις
Τρεις γαλλικές ποικιλίες, τρεις διαφορετικοί τύποι βαρελιού. Sauvignon Blanc (55%), Ugni Blanc (15%) και Semillion δείχνουν την αγάπη τους στο μοναδικό terroir της Δράμας και στα χέρια του μετρ του είδους δίνουν ένα κρασί με αξεπέραστο χαρακτήρα.

14. Μαλαγουζιά – Κτήμα Μπουγιούρη
Έντονα αρωματική, γεμάτη φρεσκάδα αλλά και σπιρτάδα στο στόμα, η Μαλαγουζιά 2017 του Κτήματος Μπουγιούρη βάζει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για να είναι το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.

13. Lost Hellanico – Κτήμα Kitrvs
Το Aglianico ήταν η ποικιλία με την οποία πειραματίστηκαν για χρόνια τα αδέρφια Γαρυπίδη από το Κτήμα Kitrvs. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε απόλυτα μιας και το Lost Hellanico αποτελεί μια από τις καλύτερες εκφράσεις της ποικιλίας.

12. Natural Red – Ανατολικός Αμπελώνας
Το χαρμάνι από Μαυρούδι και Λημνιό που ωριμάζει σε αμφορέα με σχεδόν μηδαμινή παρέμβαση είναι ένα εντυπωσιακό κόκκινο κρασί, που η πληθωρική του γεύση μένει χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά όσων το δοκιμάσουν.

11. Σαντορίνη 2014 - Athina
Έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά κρασιά και συγκεκριμένα, μια από τις πιο αγαπημένες Σαντορίνες! Ιδιαίτερη και πληθωρική, αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις του terroir του νησιού!

10. Δάκρυ του Πεύκου – Οινοποιείο Κεχρής
Η Ρετσίνα που άλλαξε τα δεδομένα και αποθεώθηκε όσο καμία δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Ασύρτικο που παλαιώνει σε δρύινο βαρέλι και το πολύτιμο δάκρυ του πεύκου ενώνονται σε ένα κρασί ύμνο στη Ρετσίνα.

9. Μαλαγουζιά Κτήμα Kitrvs
Η καλύτερη Μαλαγουζιά με διαφορά! Κάθε χρόνο είναι και καλύτερη, και το stelvin πώμα δίνει έξτρα πόντους πρωτοτυπίας και στυλ.

8. Μοσχάτο Σπίνας – Αμπελώνες Καραβιτάκη
Φρέσκο, αρωματικό, σπιρτόζικο, το Μοσχάτο Σπίνας των Αμπελώνων Καραβιτάκη από τα Χανιά ήταν το πιο αρωματικό λευκό της χρονιάς και ένα από τα δικά σου και δικά μας αγαπημένα.

7. Σαντορίνη Vassaltis – Οινοποιείο Βασάλτης
Έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά κρασιά και συγκεκριμένα, η πιο αγαπημένη Σαντορίνη! Φινετσάτη και πληθωρική, απολύτα ισορροπημένη είναι κάθε χρόνο από τα best sellers!

6. Le Roi des Montagnes Cuvee – Κτήμα Παπαργυρίου
Ο μετρ της συμπύκνωσης, Γιάννης Παπαργυρίου, ξαναχτυπά κάθε χρόνο και καλύτερος. Με τον «βασιλιά των βουνών» των προκαλεί ρίγος στους απανταχού οινόφιλους και είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά.

5. Moschopolis 18 -Moschopolis Winery
Είναι σχετικά καινούργια προσθήκη όμως πρόλαβε και έχτισε το μύθο του αυτό το ιδιαίτερο κρασί από Μαυροτράγανο και Syrah. Ζουμερό, πλούσιο, λιπαρό με ισορροπημένο βαρέλι, ήταν από τα κόκκινα που κατέκτησε το κοινό μέσα σε ένα μόνο μήνα.

4. Le Sang de la Pierre - Οινοποιία Αϊβαλή
Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό Αγιωργίτικο που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα! Κάθε χρόνο εξαντλείται σχεδόν αμέσως και ο λόγος είναι η τεράστια συμπύκνωση φρούτου, η πολύ καλή, βελούδινη δομή του και η εντυπωσιακή του πολυπλοκότητα.

3. Old Roots - Κτήμα Τάτση
Το Old Roots Ξινόμαυρο του Κτήματος Τάτση είναι ένα κόσμημα της περιοχής και ίσως ένα από τα καλύτερα Ξινόμαυρα που κυκλοφορούν. Νεαρό ακόμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου κόκκινου κρασιού που θα συνεχίσει να εξελίσσεται για τουλάχιστον 15 – 20 χρόνια ακόμη!

2. Fine Mavroudi - Ανατολικός Αμπελώνας
Το Fine Mavroudi δε χρειάζεται πλέον συστάσεις. Ανήκει δικαιωματικά στα καλύτερα ελληνικά κρασιά και κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Η ποικιλία που μέθυσε τον Πολύφημο στα χέρια των αδερφών Νικολαίδη δίνει πραγματικά τον καλύτερό της εαυτό.

1. Deux Dieux – Οινοποιία Αιβαλή
Ο απόλυτος συνδυασμός των 2 θεϊκών ποικιλιών, του Αγιωργίτικου και του Syrah από το μάγο Χρήστο Αιβαλή δε θα μπορούσε να μην είναι το best seller και το 1ο σε βαθμολογία κρασί της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad