Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας




Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση. Μέχρι σήμερα επίσης μπορούν όσοι το επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους, θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Τα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας την περίοδο της παράτασης εκτιμάται ότι θα ανέλθουν περίπου σε 110 εκατ. ευρώ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα ετήσια έσοδα από τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται σε περίπου 1,1 δις ευρώ, συνάγεται –χοντρικά- ότι ένας στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων άφησε την πληρωμή τους για την τελευταία (εμπρόθεσμη) ώρα.

Από αύριο η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο με το ύψος των τελών. Όσον αφορά την κατάθεση πινακίδων, όσοι τις κατέθεσαν ή τις καταθέτουν σήμερα θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα πρέπει να περιμένουν κάποιους μήνες πριν αποκτήσουν τη δυνατότητα ανάκτησής τους για ορισμένους μήνες του έτους, καταβάλλοντας (αναλογικά με τους μήνες χρήσης) μικρότερα τέλη. Για να επανέλθει η δυνατότητα αυτή και φέτος θα πρέπει να ψηφιστεί νέα διάταξη.

Για όσους πάντως άφησαν την τελευταία ημέρα για να καταθέσουν στην Εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

- Πινακίδες.

- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018.

- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

- Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.



Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad