Αυτισμός: Νέα έρευνα μελετά την έγκαιρη διάγνωσή του στο βρεφικό στάδιο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Αυτισμός: Νέα έρευνα μελετά την έγκαιρη διάγνωσή του στο βρεφικό στάδιο




Βάσει στατιστικών στοιχείων, ένα στα 166 άτομα έχουν αυτισμό στην Ελλάδα, με τα ποσοστά γεννήσεων παιδιών με αυτισμό να γνωρίζουν πλέον εκρηκτική αύξηση. Παρ’ όλα αυτά, η διάγνωση των παιδιών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού γίνεται από την ηλικία των τριών και τεσσάρων ετών κατά μέσο όρο. Πλέον, όμως, μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lake Erie College of Osteopathic Medicine της Pennsylvania φέρνει καινούρια δεδομένα στην διάγνωση του αυτισμού, ελπίζοντας πως θα μπορεί να ανιχνευτεί πολύ νωρίτερα, ακόμη και από την στιγμή της γέννησης ενός μωρού.

Χρησιμοποιώντας την μη παρεμβατική εξέταση του ακουστικού αντανακλαστικού (acoustic reflex) ή αντανακλαστικού του αναβολέα (stapedial reflex), οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να μετρήσουν την ευαισθησία και τους χρόνους αντίδρασης του ατόμου σε ένα μεγάλο εύρος ηχητικών συχνοτήτων. Και αυτή η ικανότητα αντίδρασης θα μπορούσε να είναι τεράστια ένδειξη.

“Συχνά οι άνθρωποι με αυτισμό υποφέρουν από υπερευαισθησία, που σημαίνει μπορεί να νιώσουν ακόμη και τους σχετικά χαμηλούς ήχους ως μεγάλης έντασης” λέει ο Randy Kulesza, καθηγητής ανατομίας στο Lake Erie College of Osteopathic Medicine. Όπως εξηγεί ο ίδιος, η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι με την έγκαιρη διάγνωση του αυτισμού, η νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου έχει την ευκαιρία να αντιδράσει καλύτερα στις θεραπευτικές μεθόδους. Προς το παρόν, οι μελετητές πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες, αλλά ότι αυτή η έγκαιρη παρέμβαση θα μπορούσε να έχει πολύ σημαντικές επιδράσεις.


Πηγή : Tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad