Για τι πράγμα ακριβώς μαλώνουν Πελοπίδας και Βασίλης ; | Η λήθη τιμωρεί και χαμογελά σαρδόνια ... - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Για τι πράγμα ακριβώς μαλώνουν Πελοπίδας και Βασίλης ; | Η λήθη τιμωρεί και χαμογελά σαρδόνια ...



Έχουμε καταθέσει πολύ νωρίς και την άποψη και τις αναλύσεις μας σχετικά με τις εκλογές στο Δήμο Κορινθίων και την υπόθεση Νέα Δημοκρατία. Τόσο νωρίς που κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δημιουργήσαμε θέματα μετά από γεγονότα. Δυστυχώς για ένα μεγάλο μέρος της κορινθιακής παραδημοσιογραφίας, κατά κανόνα προπορευόμαστε των γεγονότων.

Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Έχουμε γνώση και μνήμη. Και δεν έχουμε κάτι βασικό που έχουν όλοι όσοι κατόπιν εορτής διαστρεβλώνουν συμβάντα και προσπαθούν να τα προσαρμόσουν στα μέτρα τους : συμφέρον.

Είχαμε λοιπόν γράψει πολύ νωρίς για τις παγίδες που έστηναν οι διάφοροι μετρ της παραδημοσιογραφίας και οι δήθεν δημοσιογράφοι που χωρίς να το δηλώνουν δημόσια βρίσκονται είτε σε καμπάνιες υποψηφίων, είτε σε γραφεία τύπου, είτε διατηρούν "δεσμούς αίματος" με συγκεκριμένα πρόσωπα και φροντίζουν να τα προφυλάξουν ΘΑΒΟΝΤΑΣ στην κυριολεξία ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ τον οποιονδήποτε μπορεί έστω και υποθετικά να γίνει επικίνδυνος για τα συμφέροντα τους. Προσέξτε, δεν λέμε ότι αυτό είναι υποχρεωτικά κακό. Όταν όμως το παίζεις αντικειμενικός εκπρόσωπος της τοπικής ενημέρωσης και ειδησεογραφίας, οφείλεις να είσαι τουλάχιστον καθαρός και ξάστερος προς τους αναγνώστες σου. Να ξέρει ο άλλος ότι διαβάζει κάτι υπό μια συγκεκριμένη γωνία την οποία θα λάβει υπόψη του πριν σχηματίσει τη δική του γνώμη.

Τι πέτυχε λοιπόν μέχρι σήμερα η κορινθιακή παραδημοσιογραφία και ένα κομμάτι της τοπικής παραγονταρίας που άγεται και φέρεται με αποκλειστικό γνώμονα την καθεστωτική παρουσία της στα παρασκήνια της εκτελεστικής εξουσίας ;

- Κατόρθωσε το μέχρι πριν λίγους μήνες ακατόρθωτο : Ανέστησε ένα σύστημα εξουσίας που ήταν έτοιμο να καταρρεύσει και του έδωσε οξυγόνο για να δώσει την τελική του μάχη επιβίωσης.

- Οδήγησε δύο αξιόλογους ανθρώπους της πολιτικής σκηνής του νομού, δύο παραδοσιακά ήπιους και αξιοπρεπείς χαρακτήρες να παλεύουν με δαιμονικά και τελώνια για κάτι που δεν εξυπηρετεί καν τον παραδοσιακό σκοπό της ύπαρξης του.

Τα λεγόμενα χρίσματα από την εποχή που είχαν κάποια σημασία είχαν ένα και μόνο σκοπό. Να αποκλείσουν την πιθανότητα πολλών υποψηφιοτήτων από ένα κόμμα για το ίδιο αξίωμα. Συνέβη την εποχή που ο Πνευματικός σκοτωνόταν με τον Κουίνη, αργότερα με τους Γκεζερλή, Χασικίδη και Μάρκου. Συνέβη την εποχή που ο Θωμαΐδης κοντραριζόταν με τον Φιλιππίδη, αργότερα με τον Γιώτη και πολύ αργότερα όταν Λούμπας, Γιώτης, Τόγιας, Λουζιώτης, Καρπούζης και διάφοροι άλλοι ήθελαν να κατέβουν μόνοι τους από τη ΝΔ για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες που είχαν απέναντι στον Πνευματικό.

Από το 2008 και μετά οι κοινωνίες σταδιακά αποκόπτονταν από τα χρίσματα. Όχι με δική τους ευθύνη. Το πολιτικό σύστημα είχε αρχίσει να ρευστοποιείται και να γίνεται κινούμενη άμμος. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν ορισμένες συμπαγείς ομάδες που θα περιμένουν το σήμα κάποιου κόμματος, αλλά πια αυτό κατά κανόνα γίνεται αποδεκτό όταν συμφέρει και βολεύει. Και όταν λέμε συμφέρει και βολεύει εννοούμε μια πολύ διευρυμένη γκάμα συμφερόντων και καταστάσεων που πρέπει να ευθυγραμμιστούν.

Μετά το 2010 όλοι ξέρουν τι έγινε στο πολιτικό σύστημα. Τουρλουμπούκι. Μεγαλύτερη απόδειξη από αυτό που συνέβη στο Δράκο στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 δεν υπάρχει. Τον άνθρωπο τον πήγαν σε σφαγή με το χρίσμα στο χέρι και τη στήριξη στο μέτωπο. Και τον εξαφάνισαν. Αυτόν και μια σειρά στελεχών τότε που σε μια νύχτα τους έκοψαν το δρόμο σε κάθε πιθανή φιλοδοξία. Και βέβαια αυτό δεν ήταν τυχαίο.

Εμείς εδώ τα γράψαμε νωρίς. Νανόπουλος και Καλλίρης κινούνται σε ένα δρόμο που βολεύει πολλούς και για διάφορους λόγους. Ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αυτό το περιβάλλον ας το αναλογιστούν οι ίδιοι.



Διάλειμμα για αναμνήσεις :








Λένε πολλοί ότι ο Γεωργιάδης είναι το alter ego του Σαμαρά. Ότι τον στήριξε ο Σαμαράς και ότι στη συνέχεια ο Σαμαράς τον έβαλε να στηρίξει τον Μητσοτάκη ενώ ήταν γνωστό ότι το πιο πιθανό ήταν ο Άδωνις να στήριζε τον Μεϊμαράκη. Η πορεία του ανδρός δείχνει όμως τουλάχιστον αξιοσημείωτη ... ευλυγισία.

Και εμείς θα πούμε εντάξει. Ας είναι και έτσι. Από πότε ο Σαμαράς αγάπησε τον Καλλίρη ή τον Νανόπουλο ; Γιατί τέτοιες φωτογραφίες με έναν εξ αυτών δεν έχουμε δει ποτέ :





Ας καθίσουν λοιπόν ο ΒΑΣΙΛΗΣ και ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ να δουν και να θυμηθούν όλα αυτά και ας σκεφτούν για τι πράγμα ακριβώς μαλώνουν. Ας σκεφτούν ποιοι δήθεν κόπτονται για το μέλλον τους και ποιοι δήθεν αγωνίζονται για την πολιτική τους εξέλιξη.

Ας σκεφτούν αν τίποτα από όλα αυτά έχει σχέση με τις αγωνίες του κόσμου που βλέπει τον τόπο του να μαραζώνει, τα σχολεία να μην έχουν πετρέλαιο και να κλείνουν επειδή έχει ψύχρα, να μην έχουν κάνει συντήρηση στους καυστήρες, να καίγονται σκουπίδια στις χωματερές, να είναι σπασμένες και αφημένες στην τύχη τους όλες οι παιδικές χαρές του δήμου, να είναι παρατημένες οι παραλίες χωρίς ντους, ναυαγοσώστες, γαλάζιες σημαίες, τουρισμό, να μην γίνεται μια εκδήλωση της προκοπής, να έχει η Κόρινθος 67% ανεργία, να βρίζει ο Πνευματικός πολίτες σε συνεντεύξεις τύπου, να ζέχνει η Κόρινθος των 7 τετραγώνων, να πίνουν λασπόνερο σε ορισμένες περιοχές και να τους λένε ότι είναι λασπόνερο Στυμφαλίας, να μην υπάρχει στον τουριστικό χάρτη το διαμάντι του Σαρωνικού, να τους μιλάνε για ιαματικά νερά που θα τα πάνε σε ένα ξενοδοχείο που άμα γίνει, όταν θα γίνει πάνω σε ένα νησί και οι κάτοικοι έχουν μείνει με το ΦΕΚ των ιαματικών στο μέτωπο, με τους γονείς να μην υπάρχει ένα δημοτικό πρόγραμμα να απασχολήσουν τα καλοκαίρια τα παιδιά τους, με το Πανεπιστήμιο να κινδυνεύει να φύγει από την Κόρινθο, με τους φοιτητές και τους πολίτες να μην έχουν αστική συγκοινωνία, με τους κάδους των απορριμμάτων να βγάζουν δυσωδία και ένα παραδημοσιογραφικό κύκλωμα να νομίζει ότι συνδιοικεί επειδή κάπου κάπου το φιλεύουν προβατίνα και χοιρινές μπριζόλες.


Θα κάνουμε άλλες δύο παρεμβάσεις τέτοιου τύπου μέχρι τις εκλογές.


Δεν μας ενδιαφέρει τι τελικά θα σκεφτούν οι Νανόπουλος και Καλλίρης. Στο κάτω κάτω η επιλογή είναι δική τους όπως και το σαρκίο τους.

Και στην αυτοδιάθεση εμείς εκπτώσεις δεν κάνουμε.


Μετά τιμής ...


Diogenis-press


ΚΡΖ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad