To ήξερες πως υπάρχει και ανδρική περίοδος; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

To ήξερες πως υπάρχει και ανδρική περίοδος;




Ανδρική περίοδος; Και όμως  κάποιοι ισχυρίζονται πως υπάρχει, καθώς έρευνες επιβεβαιώνουν πως 1 στους 4 άνδρες δηλώνει πως βιώνει κάθε μήνα συμπτώματα όπως κράμπες, κούραση, νευρικότητα, λιγούρες και ευερεθιστότητα.

Στην ουσία η ανδρική περίοδος διαφέρει από τη γυναικεία μόνο στο γεγονός πως απουσιάζει το αίμα. Όπως συμβαίνει και με τη γυναικεία περίοδο, η ανδρική περίοδος αποδίδεται στην παρουσία ορμονικού κύκλου.
Μάλιστα ο ο Jed Diamond, συγγραφέας του βιβλίου The Irritable Male Syndrome, ο οποίος μελετά αυτό το σύνδρομο (που κάποιοι αποκαλούν "ανδρική περίοδο") πάνω από 40 χρόνια, χαρακτηριστικά αναφέρει : "Θεωρούμε πως οι γυναίκες λειτουργούν με βάση τις ορμόνες τους ενώ οι άνδρες χρησιμοποιούν τη λογική τους, όμως και στους άνδρες παρατηρούνται ορμονικές διακυμάνσεις που επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας, θυμού, ερωτικής διάθεσης και ευερεθιστότητας".

Η θεωρία της "ανδρικής περιόδου"  μελετάται εδώ και αρκετά χρόνια από τους επιστήμονες, αρκετοί από τους οποίους υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα των ορμονών στον άνδρα επηρεάζονται από την κίνηση του φεγγαριού. Κατά τη δεκαετία του ’50,  Δανός ερευνητής ανέλυσε δείγματα ούρων από άνδρες και διαπίστωσε ότι τα επίπεδα των ορμονών παρουσίαζαν διακυμάνσεις βάσει ενός κύκλου 30 ημερών. Παρατήρησε επίσης ότι η ανάπτυξη της ανδρικής  τριχοφυίας (π.χ. η γενειάδα)  επηρεάζεται από τον κύκλο αυτό.

Πριν λίγα χρονια μια βρετανική μελέτη  υπέδειξε και αυτή πως οι άνδρες εκδηλώνουν συμπτώματα όπως αυτά που εκδηλώνουν οι γυναίκες πριν την περίοδό τους, χωρίς να παρατηρούνται διαφορές στην ένταση των συμπτωμάτων μεταξύ των δύο φύλων.

Μάλιστα η βρετανική έρευνα δείχνει πως και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τη  παρουσία "ανδρικής περιόδου" στην συμπεριφορά των συντρόφων τους, ενώ 1 στου 4 άνδρες αναφέρει πως βιώνει συμπτώματα που σχετίζονται με την ανδρική περίοδο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.412 άνδρες και γυναίκες, που διατηρούσαν μόνιμη σχέση για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών. Οι απαντήσεις των ανδρών συμμετεχόντων (50% από το συνολικό δείγμα) υπέδειξαν ότι περίπου ένας στους τέσσερις (ποσοστό 26%) εκδηλώνουν συμπτώματα που παραδοσιακά έχουν συνδεθεί με την περίοδο. Τα βασικά συμπτώματα που ταλαιπωρούσαν τους άνδρες ήταν η οξυθυμία (56%), η κούραση σε μεγαλύτερο από το συνήθη βαθμό (51%) και οι έντονες λιγούρες (47%).

Αρκετοί άνδρες δήλωσαν επίσης ότι νιώθουν συνεχώς πείνα (43%), ότι νευριάζουν εύκολα (43%) και ότι έχουν ανεξήγητο φούσκωμα (15%). Μερικοί μάλιστα δήλωσαν πως πιστεύουν ότι έχουν ακόμη και κράμπες περιόδου (5%)!

Οι περισσότερες γυναίκες (περίπου 65%) δήλωσαν πως πραγματικά πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους έχει περίοδο όπως και οι ίδιες και ποσοστό 43% παραδέχθηκαν ότι παρέχουν στο σύντροφό τους ειδική υποστήριξη τις... δύσκολες μέρες του μήνα.



Πηγή : Sigmalive Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad