Σε ομιχλώδη τροχοδρόμηση ο Καλλίρης | "Φιλικό" στο TV Super χωρίς fair play - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Σε ομιχλώδη τροχοδρόμηση ο Καλλίρης | "Φιλικό" στο TV Super χωρίς fair play




Όπως είχαμε προαναγγείλει η "διαβολοβδομάδα" στο Δήμο Κορινθίων ξεκίνησε και τις επόμενες ημέρες θα συζητάμε τα δύο χθεσινά γεγονότα, μέχρι να γίνει και η αναμενόμενη παρέμβαση Σταυρέλη.

Λίγα πρώτα λόγια για τα χθεσινά με τη σειρά που έγιναν και σιγά σιγά τις επόμενες μέρες θα πούμε και περισσότερα.

Προηγήθηκε λοιπόν χτες η πρώτη δημόσια από τον ίδιο και όχι γραπτή, ανακοίνωση της πρόθεσης του Πελοπίδα Καλλίρη να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Κορινθίων.

Με την παρουσία των Μεϊμαράκη, Γεωργιάδη, Αμπατζόγλου, Κόλλια (του Οικονομικού Επιμελητηρίου), Κόλλια, Ταγαρά, Καρπούζη (με ολιγόλεπτη παρουσία), Γκιολή, Γαρούφη, Λέγγα, Γκιάτα, Αναγνωσταρά, Ξένου, Δαλαμαρίνη, Σεργεντάνη, Πιτσάκη, Λουζιώτη και του παλαίμαχου εμβληματικού μπακ του Ολυμπιακού Γιώργου Αμανατίδη, έγινε επιτέλους η πολυαναμενόμενη επίσημη πρώτη του Πελοπίδα που λαμβάνει από χτες το hashtag #pelopidas.

Το όλο σκηνικό ήταν καλά προετοιμασμένο, με αρκετά πρωτοποριακά στοιχεία που η αλήθεια είναι ότι ακροβατούσαν σε σχέση με το ακροατήριο. Πιστώνεται όμως ότι επιχειρήθηκε κάτι το διαφορετικό και η ανάληψη συγκρατημένου ρίσκου είναι απαραίτητη σε μια εκλογική διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι ο Καλλίρης υποστήριξε τον όλο νεωτερισμό καλύτερα και από εκείνους που τον προετοίμασαν, με τη διαφορά ότι ο όποιος μοντερνισμός εξαντλήθηκε μόνο σε ό,τι αφορούσε στον ίδιο.

Η προσέλευση δεν πρέπει να ικανοποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές δεδομένου ότι είχαν προετοιμαστεί καρέκλες και στο χώρο αναμονής έξω από την αίθουσα με ξεχωριστό video wall που μάλλον δεν χρειάστηκαν, καθώς το Δημοτικό Θέατρο αποδείχθηκε αρκετό. Η εκτίμηση ενισχύεται και από το γεγονός ότι η κινητοποίηση που είχε γίνει απευθύνθηκε όπως φάνηκε από τη σύνθεση του ακροατηρίου και εκτός Δήμου Κορινθίων.

Παράλληλα έγινε και η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων. Πανταζής, Κορδώσης, Τσάκωνας, Γκρούτσης, Καρασταμάτης ήταν υποψήφιοι και το 2014 με τη Συμμαχία Πολιτών του Νανόπουλου και εδώ έχει ενδιαφέρον το σπάσιμο του διδύμου Καρασταμάτη - Καρασάββα καθώς ο διόσκουρος του παλαιού άσσου της Κορίνθου κατεβαίνει με τον Σταυρέλη. Οι υποψηφιότητες Παπαϊωάννου και Γεώργαρη είναι επίσης ενδιαφέρουσες, ειδικά του δεύτερου μιας και προέρχεται από το προηγούμενο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Δέδε και με δεδομένες τις υψηλές φετινές βλέψεις του Δέδε που ξανακατεβαίνει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει και απώλεια την περίπτωση Γεώργαρη. Θα αναφερθούμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση στους πρώτους υποψηφίους του Καλλίρη. Να προσθέσουμε εδώ για την ώρα μια αναφορά στην υποψηφιότητα Λιάπη ο οποίος μετά από πολλά χρόνια που ήθελε να κατέβει για δήμαρχος, επιστρέφει σε υποψηφιότητα συμβούλου κουβαλώντας και ως προίκα τη θυελλώδη συνύπαρξη του με τον αείμνηστο Θωμά Θωμαΐδη. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σύνολο αυτών των υποψηφιοτήτων είναι έντονη η παρουσία της λεγόμενης "ομάδος Πανταζή" με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μάχη του σταυρού για τους υπόλοιπους υποψηφίους.


Και λίγα λόγια επί της ουσίας των όσων ακούστηκαν. Εκεί περιμέναμε τον Καλλίρη πολύ πιο συγκεκριμένο λόγω και της θέσεως που κατέχει, αλλά και της σχέσης του με την πιάτσα της Κορίνθου. Δεν είναι δυνατόν να έχεις μεγαλώσει στην αγορά και να μη βρίσκεις να πεις μια κουβέντα στην πρώτη σου παρουσίαση για την επί 10 ολόκληρα χρόνια κλειστή δημοτική αγορά της Κορίνθου. Καμία ουσιαστική αναφορά στην επί 13 χρόνια τρέχουσα Δημοτική Αρχή, καμία συγκεκριμένη στόχευση σε 3-4 μεγάλα θέματα του Δήμου (την οποία περιμέναμε). Κάτι γενικό ειπώθηκε για το Στρατόπεδο της Κορίνθου το οποίο όμως ήταν ατελές και περιορίστηκε στο τι δεν θα έπρεπε να είναι αντί να ειπωθεί το τι θα έπρεπε να γίνει. Για το λιμάνι της Κορίνθου ακούστηκε το ενδεχόμενο της μαρίνας, ζήτημα όμως που είχε τεθεί και από την Περιφερειακή Διοίκηση Τατούλη, και επί Υπουργίας Γεωργιάδη στο Ναυτιλίας, αλλά χάθηκε στις καλένδες της ... Τζέσικα.

Οι 8 άξονες που ανακοινώθηκαν θέλουν πολλή δουλειά και εκεί φάνηκε το κενό που πρέπει να καλυφθεί το επόμενο διάστημα. Οι 6 από τους 8 άξονες είναι ανά τριάδες επικαλυπτόμενοι και επιχειρησιακά ενώ οι υπόλοιποι 2, αυτοί της ασφάλειας και της οικονομικής - διοικητικής ανασυγκρότησης είχαν χώρο για περισσότερη εξειδίκευση. Χρειάζεται περισσότερη μελέτη για τις ανάγκες των χωριών και σίγουρα περισσότερη συγκεκριμενοποίηση για το πως κατανέμονται αυτοί οι άξονες σε επίπεδο Καλλικρατικού δήμου. Υπάρχουν πολλά θέματα που δεν αγγίχτηκαν καθόλου, θεωρούμε ότι το επόμενο διάστημα όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου προγραμματικού σχεδίου.



Πάμε και στο άλλο γεγονός της χτεσινής ημέρας.

Την παρουσία Νανόπουλου - Πνευματικού περίπου 2 ώρες μετά την παρουσίαση Καλλίρη στο TV Super με οικοδεσπότες τους Κάππο και Νικολόπουλο.

Λίγα πράγματα και εκεί σε μια εκπομπή που διαφημίστηκε ως debate και εξελίχθηκε σε φιλικό προετοιμασίας.

Πολύ άνετος ο Πνευματικός σε γνώριμα λημέρια στα οποία συνήθως καλεί ο ίδιος τον Κάππο να κάνουν παρέα καμιά εκπομπή.

Πεντακάθαρα unfair η κατανομή του χρόνου αλλά και η θεματολογία. Άντε ξανά μανά το νερό και το νερό με το οποίο ο Πνευματικός πάει να πάρει την τέταρτη εκλογική διαδικασία. Τα ίδια και τα ίδια δηλαδή. Με τις σωληνώσεις στη μασχάλη θα πάει πάλι ο Αλέκος να πάρει ψήφο και τα γήπεδα - φασόν των 500.000 ευρώ.

Unfair και η στάση του Κάππου προς τον Νανόπουλο τον οποίο διέκοπτε κάθε φορά που προσπαθούσε να διαφοροποιηθεί σε ένα θέμα. Απαράδεκτη η φράση "πάμε στο σήμερα". Τι θα πει δηλαδή "πάμε στο σήμερα" ;

Είναι δυνατόν να μιλούν οι δύο για τη Δημοτική Αγορά που είναι κλειστή 10 χρόνια και να πάμε στο σήμερα ; Και χτες ; Και προχτές ;

Είναι δυνατόν να μιλούν οι δύο για τα σκουπίδια και να πάμε στο σήμερα ; Να ξεχάσουμε δηλαδή το 2010 που ο Πνευματικός έλεγε ότι είχε τη λύση στο τσεπάκι ή να ξεχάσουμε το φλερτ με την ΤΕΡΝΑ όσο "δεν είχε καταλάβει" ;

Είναι δυνατόν να μένει έξω από την κουβέντα η καθημερινότητα των πολιτών και η πλήρης απουσία του Δήμου από κάθε παροχή την οποία δικαιούνται οικογένειες, παιδιά και ευρύτερα πολίτες ;

Είναι δυνατόν να μένει έξω από την κουβέντα η άθλια επίδοση του Δήμου στον τουρισμό, στην ανεργία, στην αστική συγκοινωνία και να συζητάμε για ένα εργοστάσιο που υποτίθεται στη διαγωνιστική του διαδικασία έλεγε ότι θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και τώρα λέει ο Πνευματικός ότι χαίρεται που θα σκάσει 2,5 εκ. για μηχανήματα και κτιριακό ;

Μια κουβέντα πρόλαβε να πει ο Νανόπουλος για το λιμάνι και εκεί που δεν τον πρόλαβε ο Κάππος, περίμενε ο Νικολόπουλος μέχρι το τελευταίο λεπτό της εκπομπής για να διαβάσει το μήνυμα στο κινητό του που του έστειλε ο Φαρμάκης. Δηλαδή 4 σε έναν. Ωραία πράγματα βρε !

Έστω και έτσι, ο Νανόπουλος μάλλον πρέπει να προταθεί για Νόμπελ υπομονής και ευγένειας, αλλά κατά τη γνώμη μας έπρεπε να απαιτήσει να ακουστούν οι δικές του θέσεις και όχι να αναγκάζεται να απαντά σε ερωτήματα τα οποία με ένα ερωτηματικό στο τέλος επαναλάμβαναν τις θέσεις του Πνευματικού.

Προσέξτε δηλαδή τι γινόταν :

α) τοποθέτηση Πνευματικού για το Χ θέμα
β) ερώτηση που περιείχε με άλλα λόγια τη θέση του Πνευματικού για το Χ θέμα
γ) απαίτηση του δημοσιογράφου από το Νανόπουλο να τοποθετηθεί στην ερώτηση που περιείχε τη θέση Πνευματικού
δ) σκούπα με ανάγνωση μηνύματος στην περίπτωση που κατάφερνε ο Νανόπουλος να βρει λίγα δευτερόλεπτα για να διατυπώσει μια ξεχωριστή άποψη.


Αυτά τα πρώτα σχόλια ...

Θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις με πιο εκτενείς αναλύσεις.



Diogenis-press


ΚΡΖ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad