100 δόσεις για οφειλές σε δήμους -Όλες οι λεπτομέρειες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

100 δόσεις για οφειλές σε δήμους -Όλες οι λεπτομέρειες


Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές σε δήμους από τέλη, φόρους, κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα και κάθε είδους μισθώματα δίνει σχετική ρύθμιση, που πρόκειται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών από τη Βουλή και ρυθμίζει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους, απαλλαγμένων πλήρως από τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα, σε έως 100 δόσεις.

Με τη ρύθμιση θα διευκολύνονται χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που δεν είχαν αντικειμενική δυνατότητα εξόφλησης αυτών των επιπλέον υποχρεώσεων και την ίδια στιγμή θα τονωθούν και τα έσοδα των δήμων. Αντίστοιχη διάταξη είχε προβλεφθεί και σε νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη που είχε θετικά αποτελέσματα για δήμους και πολίτες.

Ειδικότερα η διαγραφή των προσαυξήσεων υπολογίζεται σε ποσοστό:
– 100% αν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ
-80%, αν η οφειλή εξοφληθεί σε 2-4 δόσεις
-70% αν η οφειλή εξοφληθεί σε 25-48 δόσεις
-60% αν εξοφληθεί σε 49-72 δόσεις
– 50% αν εξοφληθεί σε 73- 100 δόσεις

Το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους, περιλαμβάνεται με αντίστοιχη διάταξη στο ήδη κατατεθειμένο στη Βουλή νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων και την απονομή ιθαγένειας και η ψήφιση του προβλέπεται εντός τρέχοντος μηνός.

Με τη ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα  σε οφειλέτες να εξοφλήσουν τις οφειλές  τους προς τους Δήμους σε έως και 100 δόσεις καθώς και την πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Π.Ε.Δ.Α, δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης.

Στην περίπτωση δηλαδή που το ΦΕΚ εκδοθεί τέλη Φεβρουαρίου 2019, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έως τέλη Ιουνίου να  ενταχθούν στη ρύθμιση υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου.

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξανδρου Χαρίτση να εισάγει στη Βουλή την συγκεκριμένη ρύθμιση, δήλωσε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και εκ μέρους των συνάδελφων μου στο λεκανοπέδιο Αττικής, τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Π.Ε.Δ.Α να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στους πολίτες να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τους Δήμους.

Πρόκειται για απόφαση ανακούφισης των συμπολιτών μας  και κατ΄επέκταση μια καλή ευκαιρία να τονωθούν τα οικονομικά των Δήμων.»


ΠΗΓΗ:.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad