«Κλεισθένης Ι»: Έρχονται αλλαγές σε ψηφοδέλτια, τοπικές κοινότητες, ασυμβίβαστα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

«Κλεισθένης Ι»: Έρχονται αλλαγές σε ψηφοδέλτια, τοπικές κοινότητες, ασυμβίβαστα


Στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή θα περιληφθούν οι δύο αλλαγές στον Κλεισθένη που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Πρόκειται για:

-Την αύξηση του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, που, πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να είναι έως και +50% (από +30%) από τον αριθμό των συμβούλων που θα εκλεγούν.

-Την εκλογή των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, που πλέον θα γίνεται ανάμεσα στους δύο πρώτους των δύο πλειοψηφούντων συνδυασμών.

Μάλιστα ο κ. Χαρίτσης μιλώντας σήμερα με δημοσιογράφους χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις που υπήρξαν από κάποια μέλη της ΚΕΔΕ αναφορικά με το δεύτερο σκέλος που αφορά την εκλογή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, καθώς δεν προβλέπεται να υπάρχει επικεφαλής ψηφοδελτίου, λέγοντας ότι εφόσον ένα ψηφοδέλτιο λάβει 50%+1 ο πρόεδρος της Κοινότητας θα εκλέγεται από τον πρώτο γύρο.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την ιθαγένεια θα υπάρχουν και αλλαγές αναφορικά με το ασυμβίβαστο για τις υποψηφιότητες σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Συγκεκριμένα, όπως είπε, όποια ασυμβίβαστα προβλέπουν παραίτηση από τη θέση 18 μήνες πριν τις εκλογές δεν θα ισχύσουν καθώς ο Κλεισθένης ψηφίστηκε μόλις οκτώ μήνες πριν, και σε αυτές τις περιπτώσεις θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα που προβλέπονταν από τον Καλλικράτη.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad